FOTBAL  »  Superliga  »  HERMANNSTADT - CS MIOVENI

VIDEO Hermannstadt - CS Mioveni 1-2 » S-a încheiat prima finală pentru Liga 1! „Blestemul” a fost rupt: revine după 9 ani în „A”

CS Mioveni (L2, locul 3 în play-off) a învins-o pe Hermannstadt (L1, locul 8 în play-out), scor 2-1, în returul barajului pentru menținere/promovare în Liga 1
CS Mioveni (L2, locul 3 în play-off) a învins-o pe Hermannstadt (L1, locul 8 în play-out), scor 2-1, în returul barajului pentru menținere/promovare în Liga 1

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 iunie 2021 20:57 / Actualizat miercuri, 02 iunie 2021 20:58

CS Mioveni (L2, locul 3 în play-off) a învins-o pe Hermannstadt (L1, locul 8 în play-out), scor 2-1, în returul barajului pentru menținere/promovare în Liga 1. 0-0 în tur. Astfel, CS Mioveni este a 3-a echipă promovată în „A”, după FC U Craiova și Rapid!

  • Hermannstadt evolua în Liga 1 din 2018, în timp ce CS Mioveni a jucat ultima dată în cel mai important eșalon din România în sezonul 2011/12.

Meciul a început cum nu se putea mai rău pentru Hermannstadt. Răzvan Dâlbea a încasat două „galbene” în 6 minute și a lăsat-o pe echipa lui Beza în „10”. 

Totuși, gazdele aveau să deschidă scorul. Yazalde a spart gheța la jumătatea primului act. Din pasa lui Mayoral, portughezul a finalizat ca un atacant veritabil, bară-gol. 

Deși a evoluat în superioritate numerică mai bine de o oră, CS Mioveni a reușit în puține momente să se apropie de poarta adversă. Doar norocul le-a adus egalarea argeșenilor. 

În minutul 71, Davide Massaro a tras slab de la distanță, Viera a deviat însă, iar Cristiano, prins pe picior greșit, nu a mai putut interveni. 

În derivă pe final, sibienii au încheiat partida în „9”. Figueiredo s-a sacrifcat, intervenind cu brațele în afara careului. Panait, în prelungiri, a închis tabela la 2-1.

Mioveni, victorie în premieră cu Hermannstadt

CS Mioveni și Hermannstadt s-au mai întâlnit de patru ori în meciuri oficiale. În sezonul 2017-2018 de Liga 2, în tur, la Mioveni, a fost 1-1, iar în retur, la Sibiu, gazdele se impuneau cu 2-1. În 2019, cele două echipe s-au întâlnit în Cupa României, în faza „optimilor”. 

La Mioveni, Hermannstadt a câștigat cu 2-0. În retur, cele două formații au terminat la egalitate. De precizat că în sezonul 2017-2018, pe banca sibienilor se afla nimeni altul decât antrenorul din prezent al argeșenilor, Alexandru Pelici, iar în echipă se regăseau Ștefan Blănaru și Ionuț Rădescu, ambii acum la Mioveni.

CS Mioveni a rupt „blestemul”!

Hermannstadt, din postura de echipă de Liga 1, a mai jucat baraj de menținere în 2019, când a trecut de divizionara secundă U Cluj (2-0 la Cluj, 0-1 la Sibiu). CS Mioveni, ca echipă venită din eșalonul secund, a pierdut un baraj de promovare în Liga 1 chiar vara trecută. 

Nu a putut să treacă de Chindia. CS Mioveni a capitulat în deplasare, la Ploiești, 0-2, iar pe teren propriu a înregistrat doar o remiză, 1-1. Nici celelalte echipe din L2 care au disputat astfel de baraje în trecut, din 2016, când a fost introdusă această regulă, nu au reușit promovarea. CS Mioveni izbutește astfel o premieră!

Hermannstadt - CS Mioveni 1-2 (0-0 în tur)

  • Final de baraj: CS Mioveni promovează în Liga 1, Hermannstadt pică în „B”.
  • min. 90+3: GOL CS MIOVENI! Panait închide tabela la Mediaș
  • min. 84: ROȘU HERMANNSTADT! Sibienii rămân în „9”, după ce portarul Figueiredo s-a sacrifcat, intervenind cu brațele în afara careului.
  • min. 71: GOL MIOVENI! Massaro trage slab de la distanță, mingea e însă deviată de Viera, iar Cristiano e prins pe picior greșit.
  • ⇒ Deși joacă în superioritate numerică de mai bine de o oră, CS Mioveni nu se apropie periculos de poarta adversarei. Elevii lui Pelici nu au avut nicio șansă importantă de gol.
  • Start în partea a doua.
  • Pauză la Mediaș: 0-0.
    min. 43: Ocazie pentru Mioveni. Coșereanu trage din apropiere în blocajul lui Belu-Iordache.
  • min. 21: GOL HERMANNSTADT! În „10”, Sibiul deschide scorul prin Yazalde. Mayoral îi pasează „în gaură” atacantului, iar acesta nu ratează, bară-gol. Popescu rămâne fără reacție.
  • min. 6: ROȘU HERMANNSTADT! Dâlbea îl lovește cu antebrațul în săritură pe Șerban, vede al doilea cartonaș galben și este eliminat.
  • A început partida.

Hermannstadt - CS Mioveni: echipele de start

HERMANNSTADT: Figueiredo - Belu-Iordache, Viera, Scarlatache, Opruț - Dâlbea, Alhassan - Buzan, Mayoral, Petrișor Petrescu - Yazalde
REZERVE: Pop - Vodă, Al. Mățel, I. Stoica, Romario Pires, Addae, Billal, Aralica, Bagaric
ANTRENOR: Eugen Beza

CS MIOVENI: I. Popescu - Oancea, Garutti, Gherghe, Șerbănică - Veres Szilard, M. Șerban - Isfan, B. Rusu, Coșereanu - Blănaru
REZERVE: Ducan - Chindriș, V. Cristea, T. Coman, Massaro, Ivan, Rădescu, A. Panait, D. Toma
ANTRENOR: Alexandru Pelici

Stadion: Gaz Metan (Mediaș)
Arbitru: Horațiu Feșnic / A1: Alexandru Cerei; A2: Marius Marica

Citește mai multe știri din Liga 1:

Scapă cine poate! Ce urmează la Dinamo: „Nu mai putem continua, depunem memorii”

Edi Iordănescu, mesaj misterios la despărțirea de CFR Cluj: „Nu am venit și nu plec pentru bani!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (89)
scandautor
scandautor  •  04 Iunie 2021, 03:04

Nu, domnilor moderatori, acest comentariu nu „continea limbaj” nici vulgar, nici jignitor. Un cuvânt ce desemnează o ființă imaginară, întruchipare a spiritului rău, nu este - vă asigur - nici vulgar, nici jignitor. Nici chiar (sau mai ales!) când este folosit cu o grafie colocvială, într-o expresie atât de populară precum „a nu avea nici pe...” - unde are înțelesul binecunoscut de toți românii „a fi perfect sănătos”/„a fi bine mersi”/ „a nu fi afectat de nimic”. Verificați Dicționarul Explicativ al Limbii Române și veți găsi acolo atât cuvântul, cât și expresia. Veți vedea, totodată (asta doar dacă sunteți bine intenționați, așa cum clamați în carta voastră sfântă cu regulile comunității), că nu e nimic vulgar sau jignitor nici în expresia în sine, nici în felul în care am folosit-o în comentariul meu. Încercați - măcar încercați! - să nu transformați moderarea fie ea și strictă în cenzură lipsită de rațiune. Că nici nu dă bine, nici nu-și atinge scopul, ci din contră - vă pune pe voi (chiar dacă rămâneți anonimi), pe angajatorii voștri și pe însuși brand-ul pe care-l reprezentați într-o lumină defavorabilă, riscând uneori chiar să frizeze penibilul. Chiar vă doriți asta?...

eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  03 Iunie 2021, 18:37
Postat de robby73 pe 03 Iunie 2021, 18:30

Băi, dacă într-adevăr ai bani (bineînțeles că nu ai, dar spun și eu așa) fa ceva la moaca aia, că posibilități exista. Măcar ești și tu un pic mai frumos, că la creier nu poți să umbli. Cu asta trebuie să trăiești. Și iar ai luat una după ceafă :-))))

Ti am mai spus sunt fotomodel pe langa tine si banii pe care ii am ii pot demostra pe video sau LinkedIn, tu vad ca nu :)))

eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  03 Iunie 2021, 18:35
Postat de robby73 pe 03 Iunie 2021, 18:26

Ce să dovedesc? Cui? Unui pădurar? Bucură-te că te bag în seama, saracule!

Ziceai ca esti plictisit :)) ca tot zici ca ai fost pe aici, tai lemne pe Bay st, la etaj inalt, mi au platit padurarii srl si masterarul :)) sunt doar 2 functii intre mine si padurarul CEO. Rad cand inca ca vad ca te mandresti cu ce a realizat grupul, nu tu personal. Da sunt masini germane aici. Le ai proiectat tu? Le ai asamblat tu pe banda? Le ai trecut tu oceanul in spate? Le vinzi tu aici?

Vezi toate comentariile (89)
Comentează