FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Ești bun? Nu mai joci! Atacanții care marchează cel mai mult nu mai sunt titulari la FCSB

Claudiu Keșeru și Ianis Stoica// Foto-IMAGO / sport pictures-Razvan Pasarica
Claudiu Keșeru și Ianis Stoica// Foto-IMAGO / sport pictures-Razvan Pasarica

Articol de , , - Publicat vineri, 08 aprilie 2022 10:30 / Actualizat vineri, 08 aprilie 2022 12:48

Criteriile după care prinzi sau nu echipa FCSB-ului nu sunt aceleași din tot fotbalul. Ianis Stoica și Keșeru, atacanții care marchează cel mai mult, nu mai au deloc locuri de titulari.

Becali a repetat după ce l-a folosit pe Claudiu Keșeru într-o repriză din meciul cu Universitatea Craiova: „El nu va mai juca niciodată aici! Va mai fi pe teren, dar pentru o altă echipă!”. Gigi a insistat că nu are nimic personal cu atacantul-veteran, pe care „l-am îmbrățișat atunci când l-am întâlnit”, doar că el nu va mai găsi un loc ca titular.

Keșeru, cu cinci goluri marcate în campionat, e unul dintre golgeterii echipei, ceea ce nu contează deloc. 

Alt exemplu este Ianis Stoica. El a pornit stagiunea ca extremă și a devenit treptat o soluție ca atacant central. Jucătorul de 19 ani are șase goluri în Liga 1, deși a fost titular în doar șase partide. Nici el nu e printre favoriți, nu a evoluat în nicio partidă întreagă în 2022.

Situație incredibilă în Liga 1 » Au plecat după două luni, fără vreun leu încasat: „Dacă vă accidentați, vă descurcați!”
DESPĂRȚIRE
Situație incredibilă în Liga 1 » Au plecat după două luni, fără vreun leu încasat: „Dacă vă accidentați, vă descurcați!”

Alții sunt mai slabi la FCSB

Ce au realizat alte vârfuri din lotul pe care îl antrenează Anton Petrea? Andrei Dumiter, adus de la Sepsi, a înscris de trei ori și a apărut în zece jocuri ca titular, în vreme ce Ivan Mamut, luat de la Craiova, nu a marcat niciodată deși a fost titularizat în trei rânduri.

Nu mai funcționează nimeni la FCSB

Becali a ajuns să îl folosească pe Florin Tănase ca atacant central, doar ca să nu îi mai ruleze pe jucătorii care au dezamăgit pe postul acesta. El a testat în partida cu Craiova un sistem în care Tănase a fost vârf, Florinel Coman a evoluat în stânga atacului, iar Octavian Popescu a fost mutat din stânga în dreapta.

După meci s-a enervat singur din cauza deciziilor sale: „Popescu nu va mai juca în dreapta în toată viața lui! Am vrut să îi fac loc lui Coman pe stânga, ceea ce nu se va mai întâmpla! Să se ducă el în dreapta de acum înainte”. 

Coman, care a revenit după accidentări grave și dese, e și el o dezamăgire pentru Gigi, care-l vedea un fotbalist bun de vândut cu o sumă foarte mare. În sezonul acesta a fost utilizat în 15 meciuri, în șapte ca titular, și nu a marcat niciun gol.

Soarta lui Dinamo Kiev s-a decis la București » Igor Surkis, ședință-finală cu Mircea Lucescu și angajații
Dinamo Kiev
Soarta lui Dinamo Kiev s-a decis la București » Igor Surkis, ședință-finală cu Mircea Lucescu și angajații

Nu-l convinge nimeni pe Gigi Becali

Becali a acceptat să joace Keșeru doar în momentele în care Mihai Stoica și Toni Petrea au insistat că atacantul în vârstă de 35 de ani era necesar. După câte o partidă în care Claudiu nu a înscris, patronul a concluzionat imediat că experimentul fusese realizat, Keșeru chiar nu era îndeajuns de bun. 

Managerul și antrenorul nu au puterea să-l convingă să-l lase pe Claudiu să contribuie în finalul sezonului, unul în care FCSB luptă pentru câștigarea campionatului. Becali a fost hotărât în trecut în decizii și mai surprinzătoare. Când Bogdan Andone era antrenor, el l-a impus pe Salomao ca fundaș stânga, fiindcă „așa mi-a zis finul meu, Cristi Borcea”. 

Andone l-a întrebat pe Salomao dacă mai ocupase poziția aceea. Portughezul a spus că nu, ceea ce nu a contat.

Se retrage Keșeru din fotbal?

Keșeru va împlini în decembrie 36 de ani și îi va fi greu să-și continue cariera de jucător. În afara vârstei înaintate, el mai are defectul de a fi jucat foarte puțin în ultima vreme. În vară, Ludogoreț l-a luat în pregătire cu prima echipă, dar l-a trimis pe urmă la „satelit”, nu l-a utilizat deloc în campionat. 

Ești bun? Nu mai joci! Atacanții care marchează cel mai mult nu mai sunt titulari la FCSB
Claudiu Keșeru

El a jucat în presezon inclusiv într-un amical cu CFR, în care a marcat un gol spectaculos dintr-o lovitură liberă. Bulgarii i-au permis să plece la FCSB, unde Claudiu a prins ca titular doar zece partide. E plătit cu 25.000 de euro lunar, un salariu dintre cele mai mari din campionat. Venitul mare nu îl ajută să joace mai mult, dimpotrivă. 

Becali a încercat în iarnă să-i rezilieze contractul, iar acum îl judecă mai aspru și din cauza salariului. Keșeru a adunat 45 de meciuri și 13 goluri în echipa națională a României și a fost campion cu FCSB în 2014 și în 2015.

Titularii sunt atacanţii cu notele cele mai mici la FCSB

JucătorMedia notelor GSP
Ianis Stoica6,15
Claudiu Keşeru5,71
Andrei Dumiter5,25
Ivan Mamut5

VIDEO. Gigi Becali, despre revenirea lui Keșeru și Andrei Vlad: „Pe mine mă întrebați?”

Citește mai multe știri din Liga 1:

Nici în insolvență n-a fost așa rău! Cifrele dezastrului de la CFR Cluj

Știm cine este arbitrul pe care CCA l-a delegat la derby-ul dintre CSU Craiova și CFR Cluj

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
siriussirius
siriussirius  •  08 Aprilie 2022, 17:19

Ciobancul este cel mai deștept el are "logica"lui văi de FCSB și de noi suporterii ei da vedeți că noi nu falimentăm că alții care cîștiga campionat după campionat ....saracii de ei asta ii logica de cioban DAR NU DE SUPORTER !

andreif
andreif  •  08 Aprilie 2022, 13:44
Postat de fcsarbitrii pe 08 Aprilie 2022, 13:34

papadie,penibil mai esti mah prostalaule,nici daca erai angajat pe post de avocat nu prestai atat de inversunat.

Uite limbaj acceptat de GSP....

fcsarbitrii
fcsarbitrii  •  08 Aprilie 2022, 13:34
Postat de andreif pe 08 Aprilie 2022, 13:08

Ieri in sectiunea de comentarii erau multi care au scris ca GSP face publicitate jucatorilor lui Becali!Bine ca nu este adevarat pentru ca uite astazi citeste in GSP ca Tanase a fost testat ca atacant!!!Sa nu te minunezi cand stii ca Tanase a jucat de multi ani atacant la Becali ,anul trecut fiind golgeterul campionatului !Si sa nu te minunezi in continuare cand cica Stoica este victima lui Becali cand orice nespecialist vede simplu ca Stoica este in regres mare de cand a fost bolnav? Nu a scris ieri presa ca Stoica nu se mai antreneaza cum trebuie...? Keseru dupa articole din GSP socotit omul presei pentru ce sa mai joace ?Nu i se termina contractul ?Sau GSP vrea sa joace Becali si cu Keseru si cu Stoica si cu Popescu si cu Tanase si cu Cordea si cu Gheorghe si cu Olaru si cu Enjoma...?Pai credeti ca Becali poate sa joace cu mai multi de 11 fotbalisti...?Apoi de ce Becali trebuie sa joace cu asa de multi jucatori in atac cand voua GSP va place echipele cu aparare beton sau care refuza jocul si in care prevaleaza mijlocasii defensivi...?Cum se poate sa scrieti asa minuni GSP ?Doar pentru ca nu o sa aveti replica de la echipa lui Becali ca sunt plecati...?

papadie,penibil mai esti mah prostalaule,nici daca erai angajat pe post de avocat nu prestai atat de inversunat.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează