FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Iar se scufundă planeta? Copos şi-a cusut buzunarele, Sabău trebuie să bage "grădiniţa" la înaintare

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 iunie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 08 iunie 2012 11:58

Copos consideră sezonul trecut cu Răzvan pe bancă un eşec total şi schimbă strategia. I-a transmis lui Sabău să folosească mai mulţi tineri de la echipa a doua, iar Moţu' a pus şi el ochii pe 3 fotbalişti de sub 25 de ani.


Vara lui 2011 l-a adus pe Răzvan Lucescu în Giuleşti şi George Copos spera la al 4-lea titlu din istoria alb-vişiniilor. La final însă a fost doar locul 4 şi finala de Cupă pierdută cu Dinamo. Lucescu jr. a venit la echipă şi cu mai multe achiziţii. Dan Alexa, Iulian Apostol, Romeo Surdu, Ovidiu Burcă, Filipe Teixeira, Cristian Oros şi Ciprian Deac au fost transferurile perfectate de giuleşteni înainte de startul sezonului. Cu excepţia lui Deac (25 de ani anul trecut), împrumutat de la Schalke, toţi erau jucători cu experienţă, dar şi plătiţi cu salarii foarte mari pentru nivelul Ligii 1.

Oros şi Surdu (ambii 27 în 2011) au fost "tinerii" transferaţi, în timp ce Burcă, Apostol, Teixeira şi Alexa aveau de la 31 de ani în sus. Lucescu jr. a avut mînă liberă şi i-a trecut pe linie moartă pe toţi jucătorii proveniţi de la echipa a doua, în timp ce Sburlea şi Ioniţă, revenit de la Koln în iarnă, au evoluat foarte puţin. În acest moment, după plecările lui Ioniţă şi Deac, rezerva Sburlea este cel mai tînăr jucător (23 de ani), iar următorul este Herea cu 27 de ani.

Bossul rapidist a anunţat că a cheltuit 12 milioane de euro în sezonul recent încheiat. Nicolae Manea şi Dănuţ Lupu se îndoiesc de spusele lui Copos, dar un lucru este sigur, e decis să schimbe strategia, falimentară din punctul lui de vedere, din sezonul trecut. Finanţatorul ar vrea să scape de Surdu, plătit cu un sfert de milion de euro pe sezon, şi speră ca Răzvan să-l transfere şi pe Alexa la El Jaish, în Qatar. În plus, şi Dani Coman şi-a manifestat dorinţa de a pleca, în timp ce Rui Duarte încă nu a semnat prelungirea. Mai mult, căpitanul Marcos Antonio a anunţat într-un interviu acordat Gazetei că nu se va mai întoarce în Giuleşti.

Acum, o dată cu venirea lui Ioan Ovidiu Sabău în Giuleşti, 6 dintre puştii rapidişti de la echipa a doua vor face pasul lîngă Pancu şi compania. Pe lîngă ei, Moţu' negociază intens şi pentru alţi 3 foşti elevi de la Tg. Mureş. Este vorba de Victoraş Astafei (24 de ani), Andrei Cordoş (24 de ani) şi Dragoş Balauru (22 de ani).

De asemenea, Copos îl vrea neapărat şi pe Zoran Markovici (25 de ani) care, la cei 2.04 m ai săi, este cel mai înalt jucător din Liga 1. Cei mai "bătrîni" sînt Nemanja Milisavljevici, deja transferat, şi Dorin Goga, unul dintre favoriţii lui Sabău.

Puştii de la echipa a doua:
Alex Coman (20 de ani, închizător)
Adrian Grigore (22 de ani, mijlocaş lateral)
George Tene (22 de ani, mijlocaş ofensiv)
Alexandru Ioniţă (17 ani, mijlocaş ofensiv)
Andrei Ciolacu (19 ani, atacant)
Andrei Creţu (24 de ani, atacant)

Cum ar putea arăta noul Rapid:
D. Coman (D. Balauru) - Rui Duarte, M. Antonio (Cordoş), Z. Markovici, Bozovici - Astafei (M. Roman), Alexa, Teixeira (Herea), Milisavljevici - D. Goga, Pancu

Rapid a avut cea mai mare medie de vîrstă dintre toate echipele Ligii 1 în sezonul trecut, 28.6 ani!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (21)
krystyan001
krystyan001  •  09 Iunie 2012, 00:39

VRAJEALA VRAJEALA VRAJEALA MULTA MINCIUNA

imperator
imperator  •  08 Iunie 2012, 20:56
Postat de chr508 pe 08 Iunie 2012, 19:56

Poate gasim un Giussy Baratki printre pustii astia.

Sau un Rica ..... Ramurica ! :))

eugenidm
eugenidm  •  08 Iunie 2012, 20:33

trebuie intinerita echipa numai ca acesti baieti sa si alerge

Vezi toate comentariile (21)
Comentează