FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

Îl falimentează Victor Pițurcă pe Adrian Mititelu? Ce apare pe site-ul FRF și o posibilă explicație! EXCLUSIV Reacția patronului de la FC U Craiova

Articol de - Publicat duminica, 08 martie 2020 21:04

Victor Pițurcă e în litigiu financiar cu Adrian Mititelu, patronul U Craiova 1948 SA, din Liga a 3-a, căruia îi solicită 7 milioane de euro. 

UPDATE 22:30

Adrian Mititelu a reacționat pentru GSP.ro: „N-are nicio șansă! Pițurcă a pus în executare deja această hotărâre împotriva lui Fotbal Club U Craiova aflată în faliment! Nu poate cere de la două persoane. Mai mult, creanța în raport cu actuala U Craiova 1948 SA este prescrisă. Pițurcă arată încă o dată cât este de HULPAV!”.

Pițurcă vrea 7 milioane de la Mititelu

În 4 martie 2020, la Comisia de Disciplină și Etică a FRF, pe lista cauzelor aflate pe rol a apărut și dosarul 32/CD/2020. Cu Victor Pițurcă drept „creditor” și U Craiova 1948 SA, club patronat de Adrian Mititelu, în calitate de „debitor”. 

Obiectul dosarului: „Executare drepturi financiare”. Termen: 18.03.2020. Este vorba, practic, de un litigiu financiar între tehnicianul de 63 de ani și clubul revenit în competiții în 2017, aflat la ora actuală în Liga a 3-a. Potrivit site-ului craiova-maxima.ro, „cum Piți nu a lucrat la noua firma a familiei Mititelu, singura explicație a acestui litigiu ar fi datoria de 7 milioane de euro a omului de afaceri către fostul selecționer, datorie din perioada 2010-2011”.

Atunci, Pițurcă a fost demis de la fostul club al lui Mititelu, FC U Craiova SA, dezafiliat de FRF în 2011 și falimentat în 2014. Iar instanțele civile și sportive de la noi i-au dat dreptate „Satanei”. 

Piți își cere drepturile financiare în condițiile în care, anul trecut, Mititelu a obținut recunoaștere de la FIFA că noul său club, U Craiova 1948 SA, e continuatorul celui dezafiliat. Forul mondial îl notificase cu privire la plata sumei 80.000 de dolari, reprezentând salarii restante în cazul australianului Josh Mitchell (35 de ani), fost jucător al FC U Craiova SA în perioada 2005-2009. Totodată, FIFA îl amendase cu 5.000 de franci elvețieni. Sume pe care omul de afaceri s-a grăbit să le achite imediat. 

Piți a câștigat la ÎCCJ în 2013

Pe 26 iunie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) i-a dat câştig de cauză lui Victor Piţurcă în procesul în care patronul Adrian Mititelu, a contestat o decizie a instanţelor din fotbal conform căreia FC U Craiova SA era obligat să plătească daune în valoare de 7 milioane de euro după ce l-a dat afară pe tehnicianul astăzi în vârstă de 63 de ani din funcţia de antrenor. 

Cum a ajuns FIFA la Mititelu

Când s-a pus problema salariilor restante pe care le revendica Josh Mitchell, cei de la FIFA au făcut o analiză. Iar concluzia a fost că nu există elemente care să nu certifice faptul că identitatea clubului FC U Craiova 1948, dată de nume, culori, logo, fani, istorie, jucători, stadion, e aceeași cu a FC U Craiova SA.     

Vezi și:

CRAIOVA // Opinie de Aurelian Botezatu: Bănia e încă „verde”: concluzii înainte de startul play-off-ului

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (46)
mobutu
mobutu  •  11 Martie 2020, 13:03
Postat de addytzu pe 10 Martie 2020, 19:06

Bravo,bine specificat.Respect.

asaaaa e bineeeee...Respectati-vă intre voi, ca pe voi vă duce prea mult capu` !! hahahahahaaaaaaaaaaaaaaaa..sărăciiiiilor!!

addytzu
addytzu  •  10 Martie 2020, 19:06
Postat de andi_frunzescu pe 10 Martie 2020, 10:52

Adevărata "STIINTA"iubită de milioane de oameni va reveni într-o zi in prim planul fotbalului românesc așa cum au revenit Napoli sau Glasgow Rangers care au început reconstrucția din ligile inferioare nu au înființat ilegal clone politice si le-au băgat ilegal direct in liga a doua.

Bravo,bine specificat.Respect.

mobutu
mobutu  •  10 Martie 2020, 11:40
Postat de andi_frunzescu pe 10 Martie 2020, 10:52

Adevărata "STIINTA"iubită de milioane de oameni va reveni într-o zi in prim planul fotbalului românesc așa cum au revenit Napoli sau Glasgow Rangers care au început reconstrucția din ligile inferioare nu au înființat ilegal clone politice si le-au băgat ilegal direct in liga a doua.

Lasa, ma, ca tie ti se va face in curand si stadion si echipa de seama. Se va ocupa de asta fam mititelu liliana gabriela gigi junior adrian marin claudiu george etc etc...Stadionul va fi in Balta Craiovitei acolo unde el a produs ultimii bani si se va numi acel stadion: Ilie Balaci Arena. Clona asta care e acum in Liga 1 se va desfiinta si vor exista numai si numai echipele fam mititelu de la booveni. Numai si numai aceste echipe se vor numi Universitatea Craiova !! Si tu, si eventual copiii tai (Sa fie sanatosi!!) veti fi in Peluze si veti cere autograf de la fam mititelu....hahahahahahhaaaaaaaahhhaaaaaaa....

Vezi toate comentariile (46)
Comentează