FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Îl sacrifică pe Niță? Steaua e amenințată de regula jucătorului sub 21 de ani, care va intra în vigoare din sezonul următor

Articol de - Publicat duminica, 15 mai 2016 00:00

Florin Niță s-a pregătit pentru Euro și s-ar putea trezi rezervă la club!

Goalkeeperul de 28 de ani a avut cel mai bun sezon din carieră și a prins constant locul din poarta Stelei, în concurența cu Valentin Cojocaru. Situația s-ar putea schimba forțat din campionatul următor, din cauza unei reguli pe care a impus-o FRF.

Federația a stabilit că fiecare echipă trebuie să aibă permanent pe teren un jucător eligibil pentru "naționala" sub 21 de ani. Becali și-a stabilit ținte din mercato care pot asigura acest criteriu. Răzvan Marin, de la Viitorul, și Andrei Ivan, de la Craiova, sunt fotbaliști de 19 ani, eligibili fără probleme pentru locul tânărului. Dar nici unul nu e ușor de adus. Și Hagi, și Mihai Rotaru, patronul de la Universitatea, speră să dea lovitura cu transferurile celor doi puști.

Pentru Steaua, cea mai la îndemână variantă e să-l schimbe pe Niță cu Cojocaru. Valentin are 20 de ani și a dobândit o experiență importantă deja, pentru vârsta sa. A început și sezonul acesta ca titular, însă prestația slabă din eșecul de la Belgrad, eliminarea din Champions League în fața lui Partizan, l-a transformat într-o rezervă a lui Niță. Regula Federației poate să-l oblige pe Florin să treacă pe bancă, indiferent de randamentul lui bun.

Portarul are avantaje

Steaua ar acoperi ușor regula utilizând un goalkeeper sub 21 de ani. Pentru că portarul e mai puțin expus să fie eliminat sau să se accidenteze și să necesite înlocuirea. Un jucător de câmp ar trebui schimbat cu alt tânăr, ceea ce l-ar obliga pe antrenor să jongleze cu formula tactică. Ilie Stan, fost antrenor al Stelei, atrage atenția: "În mod normal, jucătorul sub 21 de ani nu prea poate fi pe oricare poziție. Aș prefera un mijlocaș lateral sau un fundaș de bandă decât să am un vârf foarte tânăr sau un fundaș central. Sunt posturi care necesită experiență, agresivitate, pe care e greu să le găsești la un copil".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
alex_x
alex_x  •  15 Mai 2016, 22:43

Este o regula menita sa incurajeze cluburile sa dezvolte centrele de copii care au fost aproape desfiintate.sau sa aduca copii de la centrele existente.

iguanas8585
iguanas8585  •  15 Mai 2016, 10:08
Postat de Gabi Chifu pe 15 Mai 2016, 09:18

Aceasta regula care obliga echipele din prima liga sa aiba in teren un jucator roman pana in 21 de ani nu este normala in fotbalul profesionist ! Nu mai exista o astfel de regula intr-un alt campionat ! O regula care sa limiteze numărul de jucatori străini ar fi fost benefică insa aceasta mi se pare o găselnița care va încurca echipele ! Cati jucatori romani pana in 21 de ani pot juca la un nivel ridicat ? Echipele care joaca in cupele europene vor fi dezavantajate si oricum acestea nu vor folosi in partidele internaționale jucătorii sub 21 de ani ! Hotărârea a fost luată de membrii comitetului executiv .In afara de Vali Argăseala ceilalți nu au condus vreodată vreun club de prima liga !!! Ma întreb cum pot aceștia sa hotărască o regula care se aplica unit echipe care au obiective ce trebuie atinse prin performante ! Acestea se realizează cu jucatori valoroși ! Daca Federația ar ajuta cluburile cu sume de bani as înțelege o asemenea regula dar in cazul de fata nu înțeleg ! Aceasta regula nu va ajuta cu absolut nimic fotbalul nostru !

E super benefica regula ca noi suntem praf ca nationala cred ca avem unul dintre cele mai batrane loturi de pe la euro . Hagi a debutat la 18 ani la nationala si al 20 a fost pus capitan. O sa vezi la elvetieni au un varf de 18 ani evaluat la 20 de milioane. Rotariu de la dinamo are 20 de ani si are peste 100 de meciuri( cu tot cu cupe). Daca o sa jucam tot cu vesnicul tanar Sanmartean nu putem avea pretentii sa miste ceva echipa nationala ...

cneius
cneius  •  15 Mai 2016, 09:57

Regula timpita marca FRF !!! Daca jucatorul primeste cartonas rosu sau se accidenteaza iar cele trei schimbari au fost deja facute ce se intimpla ??? Pierde echipa meciul cu 0-3 ???

Vezi toate comentariile (7)
Comentează