FOTBAL  »  Superliga  »  DECLARAȚIE

Ilie Dumitrescu, pesimist în privința mutării Ligii 1 în Antalya: „Sunt niște reguli!”

Ilie Dumitrescu nu crede că sfârșitul acestui sezon de Liga 1 se poate disputa în Turcia +32   FOTO
Ilie Dumitrescu nu crede că sfârșitul acestui sezon de Liga 1 se poate disputa în Turcia

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 aprilie 2020 09:31

Ilie Dumitrescu, 51 de ani, nu este de acord cu propunerea dinspre FRF, preluată și de LPF, de a muta Liga 1 în Antalya, pentru sfârșitul acestui sezon.

„Restricțiile sunt mai mari în Turcia. Nu cred că se vor deschide granițele să ne dea nouă voie. Sunt niște reguli care trebuie respectate”, a declarat Dumitrescu, la TV Digi Sport.

101.790 de persoanetestate pozitiv cu COVID-19 a înregistrat până acum Turcia: 2.491 de decese, 18.491 de vindecări

10.096 de cazuriconfirmate sunt în România: 545 de decese, 2.476 de vindecări

Liga 1 în Antalya » Amănuntele care s-au stabilit:

  • Echipele vor călători peste două sau peste trei săptămâni, cu zboruri charter. Vor reporni în Antalya pregătirea, ca și cum ar fi presezon, apoi vor avea loc acolo toate meciurile care au mai rămas de jucat. Din playoff mai sunt de disputat opt etape. Din playout, douăsprezece. Partidele ar începe în iunie și ar dura până spre sfârșitul lunii următoare.
  • Fotbaliștii vor fi izolați în hoteluri, în camere single. Costul: 40 de euro pe noapte fiecare cameră. Toată acțiunea va dura șaizeci de zile, ceea ce înseamnă că doar cazarea o să coste un milion de euro! Plus transportul, plus închirierea stadioanelor pentru meciurile oficiale. Ar ajunge spre două milioane de euro toată afacerea.
  • Stadioanele constituie o grijă importantă. Hoteluri sunt foarte multe în Antalya și sunt aproape goale în perioada aceasta, terenuri de antrenament sunt sute, aproape fiecare hotel deține o bază de pregătire proprie. Doar că stadioanele pentru meciuri trebuie să îndeplinească niște criterii după care erau evaluate arenele și în România, la acordarea licențelor. Meciuri disputate pe terenuri de antrenament fără tribune ori n-ar putea să fie produse pentru TV, ori ar fi televizate în condiții foarte proaste.
  • Organizatorul întregii acțiuni: Cristian Voicu. Fin al familiei Reghecampf, aflat în anturajul FCSB în perioada în care Laurențiu îi conducea pe roș-albaștri, el e apropiat și de Federația, în baza amiciției cu Gabriel Bodescu, secretarul general adjunct. Gazeta a dezvăluit în 2018 că Voicu organizase un turneu al naționalei, tot în Antalya. Nu existase vreo licitație, FRF nici nu era obligată s-o organizeze, iar societatea lui Voicu nu avea licență de operator turistic. Federația a reacționat după publicarea articolului: „Am plătit către MC Sports Travel doar un avans de 54.500 de euro. FRF a primit din partea firmei facturi de 82.020 de euro, care au fost refuzate la plată, deoarece firma nu organizase două partide amicale cu caracter internațional și, potrivit contractului, trebuia să plătească penalități de 30 la sută din valoarea totală a acestui contract". Voicu n-a respectat înțelegerea cu FRF, dar instituția apelează acum din nou la el!

FOTO Pandemia de coronavirus în lume, surprinsă prin ochii fotografilor » Cele mai interesante cadre:

+28 FOTO

Citește mai multe știri din Liga 1:

Cum ai gândit-o, nea Gigi? Rateu de proporții la FCSB! Dă înapoi în fața renegaților: „Am greșit, n-am vrut!”

Gabi Tamaș înscrie și din izolare :) Videoclipul urcat de fundaș pe Instagram

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  24 Aprilie 2020, 14:21

Care-i diferenta dintre 'Lagărul de concentrare Auschwitz' si incartiruirea echipelor de fotbal romanesti intr-o zona unde pandemia este la parametri maximali???

Vezi toate comentariile (1)
Comentează