FOTBAL  »  Superliga  »  ACADEMICA CLINCENI - CS MIOVENI 1-1

Ilie Poenaru lasă de înțeles că ar putea pleca de la Academica Clinceni: „Mă abțin” » Ce a declarat Alexandru Pelici

Ilie Poenaru, antrenor Academica Clinceni
Ilie Poenaru, antrenor Academica Clinceni

Articol de GSP - Publicat luni, 30 august 2021 20:07 / Actualizat luni, 30 august 2021 20:50

Ilie Poenaru (44 de ani) lasă de înțeles că ar putea pleca de la Academica Clinceni după egalul cu CS Mioveni, scor 1-1. De cealaltă parte, Alexandru Pelici (47) admite că echipa sa a obținut un punct norocos.

Cronica meciului Academica Clinceni - CS Mioveni 1-1

Pe stadionul Dinamo, cu Academica Clinceni gazdă pe hârtie, ilfovenii au remizat cu CS Mioveni în etapa 7 a Ligii 1, scor 1-1. Trupa antrenată de Ilie Poenaru este ultima în Liga 1, fără victorie după 7 meciuri, iar antrenorul se gândește serios să demisioneze.

Ilie Poenaru, după Academica Clinceni - CS Mioveni: „Mă gândesc și la plecare”

„Ne batem singuri, cum ne place nouă. Nu pot să-mi explic anumite momente și faze ale jocului, cum le gestionăm și reacțiile pe care le avem. Le-am spus la pauză că trebuia să avem 2 sau 3-0, dar ratăm cu o așa lejeritate... nu ai voie așa! În a doua repriză nu înțeleg de ce ne retragem așa mult, de ce nu mai ținem de minge, pentru că nu ne puneau probleme. 

Ăsta este fotbalul, se pare că nu mai avem nici noroc. Știți cum e, norocul ține cu cei puternici, noi am arătat bine doar în prima repriză. A fost incredibil în a doua repriză, jucătorii nu reacționau la nimic. Suntem cu toții vinovați pentru asta, ce să facem? Jucăm unde trebuie, nu asta e problema, că ne deplasăm, ci cum jucăm. Asta nu e o scuză. 

Mă gândesc și la acest aspect (la plecare, n.r.). Vedem, o să discut. Am purtat o discuție înainte de meciul cu Chindia referitor la acest lucru. Încă sunt aici, dar voi vedea”, a spus Poenaru la Look Sport.

Întrebat dacă regretă că nu a plecat de la Clinceni vara trecută, antrenorul s-a eschivat: „Mă abțin”.

Alexandru Pelici: „Poate cea mai proastă repriză a noastră în Liga 1”

„E un punct câștigat. Am avut șansă pe final, Duchi (portarul Răzvan Ducan, n.r.) a fost foarte inspirat la acel penalty. Am jucat foarte prost în prima repriză, poate cea mai proastă repriză a noastră în Liga 1. Clinceni ne-a taxat, dar a doua repriză a fost mult mai bună. 

Am condus ostilitățile, am egalat, iar pe final, după acel penalty ratat, am avut situații foarte bune de a pleca cu toate cele 3 puncte puse în joc pe niște atacuri pe care trebuia să le tratăm altfel, cu mai multă maturitate. Una peste alta, este un punct muncit, ne-am dorit să menținem 8 puncte între noi și Clinceni. Fiecare punct contează. 

Se pare că ne priește acest teren, am luat 4 puncte din 6 posibile, dar acesta a fost obținut cu foarte multă șansă. Aș fi ipocrit să spun că nu sunt mulțumit cu parcursul de până acum, ne uităm în clasament, suntem unde nu visam după 7 etape, dar campionatul se joacă în continuare. Ne așteaptă meciuri dificile. 

Suntem echipa cu poate cele mai puține transferuri făcute, m-aș bucura ca acești jucători să demonstreze că merită să joace în Liga 1. Avem momente de slăbiciune, în care suntem aerieni și parcă începem jocurile de pe altă planetă, dar una peste alta, ne bucură că suntem în clasament acolo unde suntem. Trebuie multă muncă, asta e rețeta”, a spus și Alexandru Pelici, antrenorul de la CS Mioveni. 

Dacă e să luăm tot meciul, cred că trebuia să fie 3-0 la pauză pentru noi. Așa este fotbalul, a doua repriză nu a fost cum a trebuit, dar mergem înainte. Acum e dificil, am făcut doar două puncte în 7 etape, dar trebuie să mergem înainte, sperăm să schimbăm și să luăm mai multe puncte. 

Am fost plecat 3-4 ani, îmi era dor să vin în România, am vrut să mă întorc. Am mai avut discuții cu alte cluburi, dar nu am ajuns la o înțelegere. 

- William De Amorim, Academica Clinceni

A fost un meci slab din partea noastră, cu un început foarte prost. Cred că putea fi 2-0 pentru ei după 25 de minute, dar după minutul 30 ne-am revenit, am început să controlăm jocul. Ne bucurăm că am scos un punct, ce-i drept, puțin norocos. Am multe amintiri frumoase aici, îmi face plăcere să vin de fiecare dată. Ne priește aici, am luat 4 puncte, e bine că nu am pierdut în ultimele 3 meciuri, sperăm să o ținem tot așa. 

E o situație grea la Dinamo, dar sunt convins că vor trece peste asta. Sper să le dea drumul al transferuri, au nevoie de câțiva jucători cu experiență care să fie lângă tinerii talentați. 
Nu știu dacă ar putea retrograda, sigur că sunt în pericol, au un lot format numai din copii fără experiență, dar cred că o vor căpăta, și dacă li se vor permite transferurile, cred că își vor reveni. Va fi foarte greu pentru Dinamo cu FCSB. Orice este posibil în FCSB - Dinamo. 

- Adrian Scarlatache, CS Mioveni

După un asemenea rezultat nu sunt multe de spus. Ne-am pus speranțe mari că vom obține 3 puncte, dar nu am reușit și situația nu este deloc una bună pentru noi în acest moment. Dacă stăm să ne uităm pe lot, echipa e în proporție de 50% nouă. Se simte, e destul de greu ca în fiecare an să te desparți de 10-11 jucători, durează să formezi relații de joc, nu e ușor.

Am încredere în toți colegii mei, în cei din staff, chiar vorbeam cu un coleg și i-am spus că nu am retrogradat vreodată în carieră și nu-mi doresc asta în CV. Dar trec etapele și nu reușim să adunăm puncte. Nu e tocmai ușor să știi că nu joci la tine acasă, dar e mai bine aici față de Călărași, pentru că nu mai trebuie să facem deplasări de două ore înaintea meciului.

- Paul Pîrvulescu, Academica Clinceni 

Citește mai multe știri din Liga 1:

Deian Sorescu, aproape de un transfer în Italia! Care e condiția

Încă o lovitură pentru Dinamo » Puljic depune memoriu la FIFA și vrea să obțină o sumă importantă: „Am fost păcălit!”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
rocky5
rocky5  •  03 Septembrie 2021, 17:56

Poate merge cât de curând la fcstan și bran!:)))

gazistu
gazistu  •  30 August 2021, 22:11

Te rog , incearca sa iei (retrogradeaza) si Clinceniul cu tine, sa lasam locul uneia dintre U Cluj, FCP, ASU Poli, FC Brasov sau Poli Iasi?

dora
dora  •  30 August 2021, 21:18

Ilie Poenaru nu mai are cum să salveze Clinceniul !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close