FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL - ACADEMICA CLINCENI

Ilie Poenaru, ședință de 40 de minute în vestiar după umilința cu Farul: „Nu e problemă dacă plec. Jucătorii nu au personalitate”

Ilie Poenaru // foto: Imago
Ilie Poenaru // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 13 septembrie 2021 20:29 / Actualizat luni, 13 septembrie 2021 20:47

Ilie Poenaru (44 de ani), antrenorul de la Academica Clinceni, le-a reproșat jucătorilor săi lipsa de personalitate după meciul pierdut sever cu Farul, scor 0-5. 

Cronica meciului Farul - Academica Clinceni, AICI

Doar două puncte obținute în 8 etape de Academica Clinceni, care este lanterna roșie a Ligii 1. În aceste condiții, „divorțul” dintre Ilie Poenaru și echipa ilfoveană pare dificil de evitat. După meciul cu Farul, pierdut cu 0-5 de Academica, Ilie Poenaru a oferit declarații la zona mixtă. 

Poenaru le-a reproșat jucătorilor cu experiență din lot că nu și-au asumat rolul de lider și a dezvăluit că a purtat o discuție mai lungă de 40 de minute cu jucătorii imediat după fluierul final.

Ilie Poenaru, după Farul - Academica Clinceni 5-0: „Aștept de 7-8 etape un lider, jucătorii nu au personalitate”

„Problema este că în momentul în care primim gol e o cădere mentală. Este teamă, frica de rezultat, lipsa de personalitate (a spus-o de două ori, n.r.). Mulți dintre jucători nu-și asumă anumite lucruri pe care le cer. E o echipă schimbată, din care au plecat jucători cu personalitate, care țineau grupul, care puneau piciorul în prag și vorbeau în vestiar. Am așteptat deja de 7-8 etape un lider, dar în momentul de față nu vor să-și asume această responsabilitate

Încearcă să-și creeze un grup, dar primele 3 etape le-au tratat de sus. Au crezut că se dă toată lumea la o parte că vine Clinceniul să câștige. Cred că la meciul cu Dinamo a fost impactul, de acolo s-a rupt tot și au intrat într-o lipsă de încredere și de personalitate”, a spus Poenaru la Look Sport.

Ilie Poenaru: „Nu e problemă dacă plec”

„Sunt momente foarte grele, dar nu este nimic pierdut. Le-am spus-o și lor, am avut o discuție de 40 și ceva de minute în vestiar după acest meci împreună cu Sorin Paraschiv (team-managerul, n.r.), le-am spus că trebuie să fim bărbați. Să fie un punct zero, să punem piciorul în prag și din momentul ăsta să-și asume cu toții. 

Tot timpul plătește antrenorul. Nu e problemă că plec eu, eu pot să plec. Problema este ce fac ei. Dacă nu-și schimbă atitudinea, mentalitatea. Am jucători în vestiar cu CV-uri, care au făcut performanțe. Sunt jucători care trebuie să-și schimbe puțin atitudinea și mentalitatea.

Vestiarul este OK, este disciplină, nu haos, doar că eu vreau mai mult de la vestiar. Îmi place să câștig, chiar și la miuțele de la antrenamente. Am așteptări mult mai mari de la ei, am jucători cu personalitate, care și în campionatul trecut au dus greul. Mă refer la Patriche, Cascini, Gardoș, Pîrvulescu și așa mai departe. 

Sunt jucători care trebuia să pună piciorul în prag, să îi integreze mai repede pe cei noi, să le explice ce se întâmplă în fotbalul românesc. Sunt jucători care nu știu cu ce se mănâncă fotbalul românesc. Noi am încercat, ca staff, să facem lucrurile astea, dar trebuia și ei să o facă mai repede. Facem greșeli copilărești. Farul ne-a predat o lecție de fotbal, dar pe niște greșeli ale noastre. În rest nu știu dacă a fost vreo echipă care să ne bată fără drept de apel”, a adăugat Poenaru. 

Clasament Liga 1: Farul, pe locul 4 

Citește mai multe știri despre Farul - Clinceni:

Jefte Betancor, eroul meciului Farul - Academica Clinceni: „E momentul meu”

„Așa v-am obișnuit, nu vom renunța!” » Discursul lui Gică Hagi după victoria devastatoare cu Academica Clinceni

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
je__
je__  •  14 Septembrie 2021, 10:15
Postat de dexter3 pe 13 Septembrie 2021, 22:14

Vino la Dinamo, ca la noi e plin de personalitati :)))

Intr-adevar, ar fi bun pentru Dinamo.

997899954342650
Sergiu Spiridon  •  13 Septembrie 2021, 23:54

Ce elegant,Poenaru,sa numeasca non combatul lipsa de personalitate a jucatorilor...!

dexter3
dexter3  •  13 Septembrie 2021, 22:14

Vino la Dinamo, ca la noi e plin de personalitati :)))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează