FOTBAL  »  Superliga  »  PROCES

EXCLUSIV Verdict după aproape 3 luni în procesul Ilie Poenaru - Școala de Antrenori! Incredibil: a încercat FRF să ascundă decizia?

Foto: Ilie Poenaru
Foto: Ilie Poenaru

Articol de - Publicat miercuri, 03 mai 2023 15:39 / Actualizat miercuri, 03 mai 2023 21:20

Ilie Poenaru (46 de ani) a câștigat la Recurs procesul cu Școala de Antrenori din cadrul FRF, după ce la începutul acestui an fusese suspendat timp de 4 etape pentru că a antrenat fără să dețină licența PRO. Tehnicianul a așteptat timp de aproape 3 luni o decizie finală. 

Decizia de la Recurs a fost dată încă de pe 19 martie, dar nu a fost publicată oficial pe niciun canal de comunicare al FRF sau LPF!

Dan Șucu confirmă acordul parafat de Rapid: „Plătim un milion de euro. Negocierea trebuie făcută de cineva care se pricepe”
RAPID
Dan Șucu confirmă acordul parafat de Rapid: „Plătim un milion de euro. Negocierea trebuie făcută de cineva care se pricepe”

Ilie Poenaru a scăpat de suspendare și amendă

Fostul antrenor al celor de la UTA a confirmat că a scăpat de suspendare și de amenda emisă de FRF către el și secundul lui,cu licența PRO, Marin Dună. În plus și clubul UTA Arad a scăpat de amendă.

„Încă din martie am scăpat de amendă și de cele 4 etape de suspendare. Inclusiv clubul UTA a fost achitat de amendă și nu au reușit să demonstreze nimic împotriva noastră”, a spus Ilie Poenaru, contactat de GSP.

Întrebat cum comentează decizia, Poenaru a precizat:

„Mă bucură că cei de la Comisie mi-au dat dreptate și au fost imparțiali în proces. Singurul lucru care m-a deranjat a fost că procesul a durat prea mult și cel mai probabil aș fi avut timp să-mi găsesc și o echipă”, a mai transmis Ilie Poenaru.

Daune de peste 33.000 de lei dictate de comisiile  FRF

Decizia de la Recurs vine să răstoarne hotărârea în primă instanță de la Disciplină. Pe 14 decembrie, Marin Dună, Ilie Poenaru și clubul UTA fuseseră obligați să plătească o amendă totală de 33.800 de lei pentru că au încălcat regulamentul: 

  • 2.000 de lei trebuia să achite Marin Dună
  • 6.800 de lei trebuia să achite Ilie Poenaru
  • 25.000 de lei trebuia să achite clubul UTA Arad

Cum a motivat Comisia de Disciplină suspendarea

Comisia de Disciplină l-a suspendat pe Poenaru după ce el fusese deja demis de la UTA, așa că nu a executat nicio etapă din pedeapsa care i-a fost fixată. 

În motivare, prima comisie a susținut că el „a transmis indicații în timpul partidelor ca un antrenor principal”. Adică a petrecut prea mult timp la marginea terenului și s-a comportat, în general, ca șef al staff-ului tehnic, în condițiile în care el posedă doar licența A, de secund. „Principalul” din acte e Marin Dună, posesor al licenței Pro, calificarea maximă din antrenorat.

Regulamentul prevede că trei persoane au dreptul să dea indicații: directorul tehnic, antrenorul principal și secundul. Fără să specifice cât timp are voie fiecare dintre ei să petreacă la marginea terenului. 

Federația a aprobat în Comitetul Executiv o regulă potrivit căreia tehnicienii precum Dună, care folosesc licența Pro pentru a fi secunzii unora care nu sunt calificați ca „principali”, să fie suspendați pentru doi ani, iar cluburile care-i angajează să fie amendate.

Citește și alte știri:

Rareș Pop se prăbușise din senin și la antrenament » Diagnosticul dat de doctori, după efectuarea unui set de investigații amănunțite

Voia fuziunea FCSB - CSA Steaua » Planul lui Apreutese, dacă l-ar fi convins pe Gigi Becali să-i vândă clubul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează