FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - UTA 1-0

Poenaru a răbufnit în Giulești: „Nu meritau să câștige! Arbitrul a greșit când ne-a lăsat în 10”

Ilie Poenaru (45 de ani), antrenorul celor de la UTA +28   FOTO
Ilie Poenaru (45 de ani), antrenorul celor de la UTA

Articol de GSP - Publicat sambata, 20 august 2022 23:46 / Actualizat duminica, 21 august 2022 00:07

Ilie Poenaru (45 de ani), antrenorul celor de la UTA, a răbufnit după înfrângerea din Giulești, 0-1 cu Rapid. El l-a arătat cu degetul pe „centralul” Iulian Călin pentru eliminarea lui Idriz Batha. 

Ilie Poenaru consideră rezultatul din Giulești, menținut de două intervenții senzaționale ale lui Horațiu Moldovan în finalul de meci, a fi nedrept. 

Se modifică staff-ul la FCU Craiova » Decizia luată în birourile din Bănie, după 3 înfrângeri în 6 meciuri
FCU CRAIOVA 1948
Se modifică staff-ul la FCU Craiova » Decizia luată în birourile din Bănie, după 3 înfrângeri în 6 meciuri

Antrenorul arădenilor a contestat decizia „centralului” Iulian Călin de a-l elimina pe mijlocașul central Idriz Batha, care a văzut două cartonașe galbene: primul pentru proteste, al doilea pentru că l-a ținut pe Papeau în terenul Rapidului. 

Ilie Poenaru, după Rapid - UTA 1-0: „Nu meritau să câștige”

„Din păcate, ei au o ocazie și marchează, noi am avut o ocazie foarte mare la final, am mai avut câteva situații și nu am marcat. Aici s-a făcut diferența. Este un rezultat nedrept, nu meritau să câștige.

Am dominat mare parte din meci, am avut agresivitate, am fost bine organizați și ne-am creat ocazii de joc, cu un joc elaborat. Echitabil ar fi fost un egal, dar, din păcate, a mai fost implicat cineva astăzi, care zicea că nu vrea să aibă nicio implicare”, a spus Poenaru la DigiSport. 

Ilie Poenaru l-a criticat pe arbitrul Iulian Călin: „Nu e normal!”

Ulterior, Poenaru a trimis reproșuri în direcția arbitrului de centru, Iulian Călin: 

„Mi se pare un cartonaș galben foooarte ușor acordat, nu se dă așa ceva niciodată. Este o ținere reciprocă, au căzut amândoi în același timp și primește doar al meu galben. Oare de ce ne arbitrează domnul Călin? Este al treilea meci când se întâmplă! (n.r. - Călin a arbitrat o singură dată cele două echipe în acest sezon, astăzi)

Poenaru a răbufnit în Giulești: „Nu meritau să câștige! Arbitrul a greșit când ne-a lăsat în 10”
Faultul pentru care Batha a primit al doilea „galben” // foto: captură DigiSport

În fine, din păcate noi avem 7-8 cartonașe galbene, iar la Rapid nimic, indiferent de atac, de faulturi. A avut largul concurs de a influența acest rezultat. A scos echipa din joc, a fragmentat jocul, au fost multe decizii luate greșit. Nu mi se pare normal.

Nu s-a rezolvat nimic cu VAR-ul. Au fost faulturi pentru noi neacordate. Au fost lovituri și coate pe care domnul Călin nu le-a văzut. Îl înțeleg, greșeala e omenească, dar ne-a lăsat în 10 oameni într-un moment bun al nostru, în care dominam. Nu se dă galben niciodată acolo!

Dacă vrem să creștem fotbalul românesc, să lăsăm să se joace. Prea mult oprim jocul! De ce fluieri, ți-e teamă? Ți-e teamă că pierzi jocul din mână? Păi, oricum ai făcut-o. 

Am ajuns să jucăm 30-35 de minute într-o etapă. În rest, fragmentări, se implică arbitrii... Greșeli peste greșeli. Noroc cu VAR-ul, că se mai rezolvă unele lucruri.

Am vorbit cu Batha și despre primul galben, s-a dus să-l întrebe ceva. Nu mai avem voie să vorbim, să avem comunicare? Nu l-a jignit, nu i-a spus nimic deplasat. Doar l-a întrebat de ce, a dat puțin din mâini și i-a dat galben imediat. Au fost și la Rapid situații de genul și am văzut că nu a răspuns cu galben”.

Sunt supărat. Îmi cer scuze dacă jignesc sau greșesc, dar așa văd lucrurile acum. Sunt foarte dezamăgit, puteam scoate mai mult din acest meci.

Vreau să-mi felicit băieții pentru atitudinea avută și pentru foarte multe momente de joc bun pe care l-am practicat astăzi. Zic că suntem în creștere ca joc. 

Ne așteaptă un meci foarte greu cu FCU Craiova, cu o echipă ofensivă, care joacă un fotbal bun. Îi cunosc stilul lui Marius, eu zic că va fi un meci de calitate. Trebuie să facem orice ca să câștigăm.

- Ilie Poenaru, antrenor UTA

VIDEO » Supergolul lui Junior Morais din Rapid - UTA

Agitație după meci! Săpunaru a intervenit pentru a elibera din mâinile stewarzilor o suporteră care intrase pe teren
RAPID - UTA 1-0
Agitație după meci! Săpunaru a intervenit pentru a elibera din mâinile stewarzilor o suporteră care intrase pe teren
Noul „Giulești”, tărâmul golurilor de basm » 5 reușite senzaționale în decurs de 5 luni pe noua arenă a Rapidului
RAPID
Noul „Giulești”, tărâmul golurilor de basm » 5 reușite senzaționale în decurs de 5 luni pe noua arenă a Rapidului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
mafa
mafa  •  21 August 2022, 14:13

Mare echipa Real Rapid...ma bucur ca Mutu si echipa au invatat repede lectia...5 ani la rand a castigat cfr cluj cu 1-0 si meciuri chinuite.

Chess
Chess  •  21 August 2022, 11:40

Bag mana in foc mai sustinatorule al echipei fara nume, stadion si palmares, condusa de un infractor ca ti-ai luat-o de la rapidisti ...nu se explica frustrarea ta !

guimaraes1.0
guimaraes1.0  •  21 August 2022, 10:42
Postat de emil1986 pe 21 August 2022, 10:30

Furaciune pe fata acelor de la FC R cu centralul, exact la fel ca si in meciul precedent de vis-a-vis de cimitirul Calvin cu FC Arges. Furaciune mai ceva ca pe vremea lui mimamo cand Borcea controla si vantul, cum de altfel singur declara.

Cine e pe primul loc?echipa aia care v-a dat 2-0?respect rapid!tu stai bland pe locul 13 7prosttmanuel.sa nu uit respect viking!:-)

Vezi toate comentariile (12)
Comentează