FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - OŢELUL 2-1

Ilie Stan trebuie să dea peste cap toată tradiţia campionatului românesc ca să cîştige titlul » Steaua luptă cu istoria!

Articol de , - Publicat miercuri, 05 octombrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 04 octombrie 2011 23:14

Nici o formaţie aflată în situaţia în care se găsesc roş-albaştrii acum n-a fost vreodată campioană! Cea mai mare distanţă recuperată vreodată a fost de şase puncte, o realizare pe care a bifat-o tocmai Steaua


Victoria cu Oţelul a ajutat-o doar un pic pe Steaua. I-a îndulcit instalarea lui Ilie Stan, dar antrenorul abia numit rămîne într-o situaţie foarte complicată, cea mai dificilă pe care o putea întîlni. Practic, lui i se cere să facă ce n-a mai reuşit nimeni în istoria fotbalului românesc!

Becali aşteaptă titlul de campion şi biletele pentru Ligă, doar că Steaua e acum la opt puncte de liderul Dinamo şi nici un club aflat într-un asemenea context în clasament n-a izbutit vreodată să recupereze şi să pună mîna pe titlu. Şase puncte a fost distanţa maximă pe care o campioană a recuperat-o în timpul unui sezon, în istorie!

Şase puncte au fost accesibile
Chiar şi lungimea asta a fost greu de recuperat. O singură dată s-a înregistrat o asemenea peformanţă, de cînd există Liga 1. Tocmai Ilie Stan a contribuit la premieră: Steaua a recuperat şase puncte faţă de liderul Dinamo, în stagiunea 1996-1997, şi a cucerit titlul. "Cîinii" au încheiat atunci abia pe 3, depăşiţi şi de FC Naţional.

A mai fost o dată la un pas
Steaua s-a mai aflat într-o situaţie şi mai grea decît cea de acum, în care tot mai spera la titlu şi chiar a fost aproape să-l ia. În sezonul 2007-2008, roş-albaştrii au avut un retur formidabil, în care au recuperat 11 puncte faţă de liderul CFR Cluj. Dar au pierdut şefia pe final, din cauza a două rezultate negative: 2-2 acasă cu Poli Timişoara şi 1-2 în Ştefan cel Mare, cu Dinamo.

2 puncte a fost distanţa maximă recuperată de Steaua la ultimul titlu cîştigat de ea, în vara lui 2006. Roş-albaştrii s-au bătut atunci cu Rapid pînă în ultima etapă

4 înfrîngeri a înregistrat Steaua în sezonul 2005-2006. Acum a pierdut deja de trei ori, după doar nouă etape disputate

1932 a fost anul în care s-a disputat prima ediţie a Ligii 1 în sistem divizionar, una adjudecată de Ripensia Timişoara. Atunci existau doar 14 formaţii în primul eşalon, împărţite în două serii

23 de titluri de campioană are Steaua în istoria clubului.

"Eu vreau titlul de campion, Cupa României şi calificarea în primăvara europeană! Pentru Steaua nu există alte obiective posibile, acest club a fost inventat ca să învingă!"
Ilie Stan, antrenor Steaua

"Sînt optimist din fire, de aceea fac abstracţie de situaţia dificilă din clasament. Am încredere, fiindcă valoarea lotului e mult peste poziţia pe care o ocupăm acum!"
Ilie Stan, antrenor Steaua

"MM s-a băgat peste Levy!"
Emeric Ienei ştie din ce cauză a eşuat Mihai Stoica la Steaua: "MM a greşit că s-a băgat peste Levy, nu e OK să iei decizii peste capul antrenorului. El s-a implicat mai mult decît tehnicianul inclusiv în alegerea jucătorilor achiziţionaţi". Cum se apără Stoica? "Dovada că nu m-am băgat peste Ronny e următoarea: am fost tot timpul de părere că Steaua n-avea jucători decît pentru 4-3-3, dar Ronny a folosit rar sistemul acesta. El a ales 4-4-2, pentru care nu existau fotbaliştii adecvaţi".

Acum o bat pe Sportul?:)
Steaua mai încearcă o dată s-o bată pe Sportul, cu care recent a remizat în campionat, 0-0. Roş-albaştrii au programat un amical contra "studenţilor" sîmbătă după-amiază, la Săcele. Ministagiul de pregătire al "militarilor" se va încheia după jocul cu echipa lui Mulţescu.

"Steaua poate să revină şi să ia titlul, eu chiar cred asta. Pe ce mă bazez? Jocul a fost şi pînă acum peste rezultatele avute, doar că a existat ghinion. Cu Oţelul, ghinionul a dispărut!"
Mihai Stoica, fost manager al Stelei

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (38)
hofer
hofer  •  23 Octombrie 2011, 12:09

Trei partide cistigate sint 9 puncte unde este asa mare problema. Mare problema este insa de a lasa Antrenorul si Echipa in pace sa munceasca.

aki09
aki09  •  05 Octombrie 2011, 20:21

mai sunt 25 de etape, nu e cam devreme sa vorbim de recuperat puncte? dupa jumatatea campionatului ok... dar acum mi se pare prea devreme pt oricare dintre echipe!

nick.name
nick.name  •  05 Octombrie 2011, 14:08
Postat de ramona_petri pe 05 Octombrie 2011, 13:16

esti prost. ba nu. esti cretin.

VACO, de ce vorbesti urat? Crezi ca aici esti pe centura unde inghiti tu de la toti soferii? Cateaua tot catea ramane...esti si vaca si cretina si proasta si curva

Vezi toate comentariile (38)
Comentează