FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Iliev a venit. Dispare Gardoş din apărare!

Articol de , - Publicat duminica, 20 februarie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 20 februarie 2011 16:09

Bulgarul a semnat contractul cu Steaua şi va lua aproape 500.000 de euro într-un an şi jumătate. Noul stelist va juca fundaş central, în locul tînărului adus astă-vară de la Chiajna, care fie devine mijlocaş, fie pleacă în Ucraina


Steaua a pus mîna pe Valentin Iliev, unul dintre apărătorii cel mai bine cotaţi din România! Bulgarul de 30 de ani a semnat ieri după-amiază cu roş-albaştrii, la cîteva zile după ce obţinuse la comisiile LPF rezilierea contractului său cu Universitatea Craiova. Fiindcă a venit liber, ia 250.000 de euro acum, plus cîte 10.000 de euro lunar în următoarele 18 luni, cît durează înţelegerea sa cu roş-albaştrii.

Aglomeraţie
Iliev e al 4-lea fundaş central foarte bun din lotul lui Lăcătuş. Existau deja Gardoş, Galamaz şi Geraldo. Primii doi sînt internaţionali români, în vreme ce portughezul a fost titular de bază în prima parte a sezonului şi a jucat tot timpul fără greşeală. Şi şi-a păstrat forma bună şi în amicalele din iarna asta. Cum va decide antrenorul?

Mijlocaş sau "ucrainean"!
Realitatea e că Lăcă va avea de ales doi stoperi din numai trei opţiuni: Galamaz, Geraldo şi Iliev. Gardoş a fost folosit de cîteva ori ca mijlocaş defensiv şi a dat un randament excelent în acea poziţie, aşa că roş-albaştrii oricum erau atraşi de ideea de a-l reprofila. Dar a mai apărut şi o variantă-surpriză: presa din Ucraina scrie că Juande Ramos, antrenorul lui Dnepr Dnepropetrovsk, l-a urmărit pe tînărul Stelei şi ar dori să-l achiziţioneze. Ucrainenii avansează şi o posibilă ofertă a lui Dnepr, de 4 milioane de euro. Suma e de 20 de ori mai mare decît cea pentru care Steaua l-a luat pe Florin acum şase luni de la Chiajna!

Acum a ştiut şi Duckadam! :)
Preşedintele Stelei a aflat de la patron că Iliev a dorit în Ghencea, acum cîteva zile, în timpul unei emisiuni TV. Duckadam a ştiut de data asta din timp că bulgarul chiar iscăleşte actele. "Mi-a dat cineva sms şi mi-a zis că semnează Iliev, cu cîteva minute înainte de parafarea actelor", a povestit fostul portar la GSPTV.

"Iliev e o achiziţie bună, un plus pentru Steaua. Gîndiţi-vă că luna aprilie va fi una foarte aglomerată, cu meciuri multe, aşa că e bine să avem soluţii suficiente"
Helmuth Duckadam, preşedinte Steaua

"Dacă Dnepr chiar dă 4 milioane de euro pentru Gardoş, eu l-aş da imediat. E o sumă uriaşă pentru un fundaş"
Helmuth Duckadam, preşedinte Steaua

"E una dintre cele mai fericite zile din viaţa mea! Am semnat cu Steaua Bucureşti, un club cu o mare tradiţie în Europa"
Valentin Iliev, fundaş Steaua

"Becali m-a convins!"
Iliev a semnat actele la palatul lui Gigi Becali şi spune că patronul a fost cel care i-a influenţat decizia: "Gigi mă apreciază, am simţit asta şi din declaraţiile pe care le-a dat despre mine. Întîlnirea cu el a contat decisiv. De aceea, voi face tot ce pot să-l mulţumesc şi să-i mulţumesc şi pe suporterii Stelei!".

E cel mai bun din România!
Iliev a avut un randament excelent, deşi a jucat în tur pentru Craiova, adică o formaţie din a doua jumătate a clasamentului. Bulgarul a fost cel mai bun stoper din Liga 1 în Top Gazeta, un clasament creat pe baza notelor din GSP şi a monitorizărilor realizate de italienii de la DSP.

Steliştii pierd cel mai greu mingea!
Lăcătuş are acum la dispoziţie apărătorii care irosesc cele mai puţine baloane în timpul unei partide. Geraldo e cel mai bun din Liga 1 la acest capitol, pierde doar 19,2 la sută din mingile care ajung la el, Gardoş e al doilea, cu un procentaj de 21 la sută, iar pe trei se află Iliev, cu 21,1 la sută. Iliev excelează şi la recuperări, cu o medie de 15,4 la fiecare 90 de minute.

19 meciuri a jucat Iliev pentru echipa naţională a Bulgariei, ultimul în octombrie 2010: Ţara Galilor - Bulgaria 0-1

6 goluri a marcat Iliev în cele 25 de meciuri jucate în Liga 1. Doar Galamaz are mai multe goluri ca el dintre toţi fundaşii Stelei (11), dar fostul căpitan al Urziceniului are 203 meciuri

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
 •  20 Februarie 2011, 16:23

asdf

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close