FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA - CSU CRAIOVA

VIDEO / UPDATE Cine ar fi introdus geanta cu bâte la derby-ul Craiovei » Prima reacție a celui care apare pe imaginile de la stadion: „Nu sunt idiot!”

Imagini de pe camerele de supraveghere ale arenei din Craiova
Imagini de pe camerele de supraveghere ale arenei din Craiova

Articol de , - Publicat joi, 07 octombrie 2021 13:27 / Actualizat joi, 07 octombrie 2021 17:14

O serie de înregistrări video care au ajuns în posesia I.P.J. Dolj ar putea lămuri scandalul bâtelor de baseball și torțelor găsite în una dintre lojele celor de la FCU Craiova la derby-ul cu CS Universitatea, scor 0-2. În imaginile publicate de Cuvântul Libertății se observă cum doi bărbați care poartă haine cu însemnele clubului FCU introduc o geantă neagră în incinta stadionului.

  • CONTEXT: La meciul FCU Craiova - CS Universitatea, jandarmii doljeni au găsit într-una dintre lojele în care se aflau oficialii lui FCU o geantă plină cu bâte de baseball și materiale pirotehnice, pe care au confiscat-o. Cel mai probabil, destinația finală a obiectelor contondente ar fi trebuit să fie zona în care se aflau ultrașii lui FCU. În Craiova se zvonește că planul ultrașilor nou-promovatei era să atace la pauză. 
  • A doua zi, Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova a anunțat că se fac verificări pentru identificarea persoanelor care au introdus bagajul cu obiecte contondente în stadion.

UPDATE 16:15 » Cătălin Rizan: „Nu sunt idiot să fac așa ceva!”

Cătălin Rizan, șeful securității de la FCU Craiova și cel care apare pe imaginile de pe camerele de supraveghere introducând o geantă neagră în stadion, a dorit să facă unele precizări.

Oficialul oltean susține că în geanta respectivă nu se aflau bâte și că nu ar fi riscat să comită fapta, având în vedere că el a solicitat Primăriei înaintea jocului să repare sistemul de supraveghere video. Ca să-și întărească afirmațiile, Rizan a trimis către GSP facsimile cu adresele trimise municipalității. 

„Eu știu ca în acea geantă erau o cameră și un trepied. Și imaginile se văd doar din interiorul lojelor, din exterior nu e nicio imagine. 

Chiar eu am făcut adresă către Primărie pentru a se rezolva problema sistemului de stocare a imaginilor. Făceam eu treaba asta, ca responsabil de ordine și siguranță, știind că sunt filmat? S-a văzut vreo bâtă sau ceva? Nu sunt un idiot să fac așa ceva!”.

Cine ar fi introdus geanta cu bâte la derby-ul Craiovei » Prima reacție a celui care apare pe imaginile de la stadion: „Nu sunt idiot!”
Adresa făcută de Cătălin Rizan către Primăria Craiova
Cine ar fi introdus geanta cu bâte la derby-ul Craiovei » Prima reacție a celui care apare pe imaginile de la stadion: „Nu sunt idiot!”
Răspunsul dat de Primărie

VIDEO. Imaginile din posesia IPJ Dolj: cum ar fi ajuns geanta cu obiecte contondente în stadion 

La câteva zile distanță, în presa locală din Craiova au apărut o serie de înregistrări video cu presupușii făptași. În imaginile publicate de Cuvântul Libertății, de pe camerele de supraveghere ale stadionului, se poate observa cum la ora 16:00 doi bărbați descarcă dintr-o dubă albă, ce pare să aibă însemnele clubului FCU Craiova, o geantă neagră, asemănătoare cu cea în care se aflau obiectele contondente în cauză. Geanta rămâne închisă pe filmare și este așezată în spatele biroului de la recepție, apoi e mutată într-o cabină a arenei. 

Cine ar fi introdus geanta cu bâte la derby-ul Craiovei » Prima reacție a celui care apare pe imaginile de la stadion: „Nu sunt idiot!”
Geanta neagră în care se aflau bâtele de baseball

Șeful securității de la FCU Craiova a introdus bâtele în arenă?!

Cine ar fi introdus geanta cu bâte la derby-ul Craiovei » Prima reacție a celui care apare pe imaginile de la stadion: „Nu sunt idiot!”
Cătălin Rizan. Sursa foto: captură Youtube

Se pare că persoana surprinsă în imagini cu geanta pe umăr este Cătălin Rizan (45 de ani), șeful securității de la FCU Craiova, fost portar în Liga 2 și la echipa națională de futsal, în vreme ce femeia care apare alături de Rizan în imagini este Nicoleta Anghel, ofițerul de presă al nou-promovatei din Bănie!

Cătălin Rizan este un fost portar care a început să practice sportul rege la vârsta de 9 ani, la grupele de copii și juniori ale FCU Craiova, alături de nume precum Trică, Frăsineanu și Stoican. Nu a ajuns la un nivel mare în fotbal și s-a reorientat spre fotbalul în sală și a devenit portarul echipei naționale. „Nu visam vreodată că voi fi selecţionat în reprezentativa României”, mărturisea Rizan în 2009 într-un interviu pentru Adevărul. 

Rizan a visat să practice boxul, dar a ajuns să joace fotbal: „Mă mai jucam din când în când, dar nu am încercat niciodată serios. Mai boxam cu câte un pugilist, dar îi spuneam să aibă grijă să nu mă lovească”.

Strategia era să atace la pauză. Noi așa am auzit. Voiau să ne atace și pe noi la loje.
- Oficial CS Universitatea Craiova

Contactat de GSP, Adrian Mititelu jr. nu a dorit să comenteze imaginile.

Mai multe știri despre FCU Craiova: 

Cine îl mai înțelege pe Mititelu? » „Stoican? Cine e ăsta? N-am auzit de el. Trădătorul să ocolească Craiova!”

Andrea Compagno, pedepsit drastic după eliminarea din derby-ul cu CS Universitatea + Oaspeții, amendați de FRF!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (179)
george.br
george.br  •  09 Octombrie 2021, 14:55

E interesant de stiut totusi cine "controleaza" ziarul local Cuvantul Libertatii...

scobutu
scobutu  •  08 Octombrie 2021, 21:04
Postat de pittt pe 08 Octombrie 2021, 20:27

Eu chiar mă bucur că scoti capul, că după meciul ăla de pomină, de cine mai râdeam și noi pe aici, dacă ceilalti suporteri FCU nu apar?

El nu intelege ca e doar un clown pentru noi! El chiar crede ca lumea-l pretuieste pentru cit de intelectual e (sic!!!). Si i-au mai dat aia si putere sa baneze iuzarii. El e ca-n bancu' ala "ajunsai si eu la poarta/ O persoana importanta". Noroc ca nu mai traieste Caragiale, ca-l imortaliza in fro schita.

scobutu
scobutu  •  08 Octombrie 2021, 21:02
Postat de george.br pe 08 Octombrie 2021, 20:05

Slabut raspuns, Prostea, nu crezi?:))

bine mah grasutzule!! :))). Vezi daca maninci aipiuri cu zahar?

Vezi toate comentariile (179)
Comentează