FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

În Giuleşti sînt la modă revenirile » Rapidiştii vor să se întărească cu 4 fotbalişti ce au mai evoluat în Grant

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 04 ianuarie 2012 11:08

Răzvan Lucescu vrea să-şi întărească echipa înaintea returului la finalul căruia speră să aducă al patrulea titlu din istoria Rapidului.

Printre numele vehiculate se numără numai puţin de patru fotbalişti care au mai evoluat în trecut în tricoul alb-vişiniu: Vasile Maftei, Tibi Ghioane, Dacian Varga şi Juliano Spadacio!

Maftei a jucat la Rapid în perioada 2001-2009, strîngînd 211 meciuri şi 9 goluri. În ultimele două sezoane petrecute în Grant a purtat şi banderola de căpitan, fiind unul dintre cei mai apreciaţi jucători de către galeria giuleşteană. A fost vîndut în iunie 2009 la Unirea Urziceni, iar acum se află la CFR Cluj de un an de zile, însă Gruia nu-i prieşte fundaşului. Acesta a fost mai mult accidentat şi nu prea a prins echipa.

Ghioane a mai fost legitimat în Giuleşti în sezonul 2000-2001, fiind adus de la FC Braşov. După 16 partide şi un gol în tricoul vişiniu a fost vîndut la Dinamo Kiev, unde a stat timp de 10 ani! Acum, la 30 de ani, e liber de contract încă din vară, însă Răzvan Lucescu încearcă să-l convingă să revină pe teren. Mijlocaşul ezită să se întoarcă la Rapid din cauza lui George Copos de care nu s-a despărţit în condiţii bune.

Varga a mai fost la Rapid pentru trei luni în perioada martie - iunie 2010, însă a evoluat într-o singură partidă, cu Timişoara. Deşi giuleştenii au cîştigat pe teren, 1-0, meciul a fost pierdut la "masa verde" pentru că atît Varga, cît şi Tibi Bălan, au fost folosiţi fără drept de joc. Zilele trecute, patronul Sportului, Vasile Şiman, a anunţat: "Există un interes din partea Rapidului pentru Varga".

Spadacio a fost unul dintre cele mai buni fotbalişti străini care au evoluat în Liga 1. Adus de Jose Peseiro de la Nacional Madeira, la pachet cu Ricardo Fernandes, pentru 2,3 milioane de euro, brazilianul a devenit repede unul dintre jucătorii de bază ai Rapidului, reuşind să se impună chiar şi în vestiar. În ultimul său sezon în Grant, după ce Lazăr a intrat în dizgraţia conducătorilor, Spada a fost căpitanul echipei. A plecat în aprilie 2011 deoarece era neplătit de trei luni. Acum îşi negociază rezilierea contractului cu PAOK Salonic şi ar putea reveni în Grant din postura de fotbalist liber de contract.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
ill7ven
ill7ven  •  05 Ianuarie 2012, 01:01

Maftei si Bawab. Ca moft...sa vina si Pepe inapoi.

supereduardo10
supereduardo10  •  04 Ianuarie 2012, 23:24

bahh da atacanti aducem in secolul asta?

rapidist_sutalasuta
rapidist_sutalasuta  •  04 Ianuarie 2012, 19:26

NU AR FII RAU, TOTI SUNT JUCATORI DE VALOARE, CARE PROBABIL NE-AR AJUTA MULT IN LUPTA PTR TITLU

Vezi toate comentariile (9)
Comentează