FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

VIDEO + FOTO Vești uriașe pentru Hagi la început de an: când începe construcția noului stadion

Articol de - Publicat joi, 04 ianuarie 2024 18:00

Constanța și-a pus la pământ vechiul stadion începând de la mijlocul lunii iulie a anului trecut, iar acum totul intră în linie dreaptă pentru ridicarea unei arene de cinci stele. Valoarea estimată a proiectului este de 379 milioane de lei (aproximativ 76 milioane de euro). Contractul de lucrări urmează să fie semnat, iar peste șase luni va începe ridicarea noului stadion

Anunțul a fost făcut chiar de primarul Constanței, Vergil Chițac. Acesta a anunțat că „nu voi lăsa lucrurile la voia întâmplării și sper ca în luna iulie 2024 să înceapă lucrările la noul stadion”.

Iar asocierea formată din companiile Construcții Erbașu SA și Tracon a fost desemnată câștigătoare a contractului de proiectare și execuție a noului stadion. Noua arenă va avea o capacitate de 18.500 de locuri, iar termenul finalizării construcției este 2025.

1 mai 2021este data la care a avut loc Farul - U Cluj 1-3, ultimul meci la seniori jucat pe vechiul stadion

Complex de top pentru Constanța

Noul complex sportiv va fi ridicat pe amplasamentul celui existent în prezent și va cuprinde următoarele: 

  • o arenă de fotbal cu o capacitate de 18.190 locuri
  • un teren de antrenament pentru fotbal
  • o pistă de atletism cu 6 culoare omologată pentru competiții interne și internaționale având o tribună cu capacitatea de circa 1.000 de locuri
  • o clădire destinată vestiarelor echipelor de fotbal și atletism.
Vești uriașe pentru Hagi la început de an: când începe construcția noului stadion
Imagine cu viitorul stadion din Constanța

De asemenea, va beneficia de amenajări exterioare (promenadă, alei, drumuri și platforme), rețele de utilități, împrejmuire și zone de parcare pentru jucători şi oficiali.

Casă pentru națională în 2005

Arena din Constanța a fost, pentru o perioadă importantă, casă pentru echipa națională. Victor Pițurcă venea adesea la malul mării pentru jocurile din preliminarii, unde naționala a obținut rezultate importante. "Tricolorii" au învins în 2005 pe Armenia (3-0), Andorra și Cehia (2-0), iar în 2007 am trecut de Olanda, 1-0, partidă care a asigurat calificarea la Euro 2008.

Totodată, în 2008, în preliminariile pentru CM 2010, naționala a obținut o remiză importantă la Constanța, 2-2, cu Franța. Stadionul Farului a găzduit-o și pe FCSB în 2005, în turul I din Cupa UEFA: când formația roș-albastră avea arena suspendată, a venit la Constanța pentru meciul cu Valerenga, câștigat categoric, 3-1.

Primăria vrea și o sală polivalentă!

Vergil Chițac a vorbit în postarea sa și despre o nouă sală polivalentă în oraș, care „trebuia să fie gata de peste doi ani, dar finanțarea a fost întreruptă de mai multe ori și constructorul a oprit lucrările”.

Acesta a precizat că „ne-am implicat și am făcut modificări importante la proiectul inițial pentru a face sala funcțională. Erau multe inadvertențe care riscau să conducă la neomologarea sălii polivalente”.

Au intrat buldozerele pe stadionul din Constanța! Imagini spectaculoase surprinse de reporterii GSP

Citește și:

Complex de lux pe locul fostului stadion legendar al României: investiție de peste 45 de milioane de euro! Imagini în premieră
COMPLEX SPORTIV
Complex de lux pe locul fostului stadion legendar al României: investiție de peste 45 de milioane de euro! Imagini în premieră
Campioana României s-a reunit și a efectuat vizita medicală. 33 de „marinari” sunt gata de startul pregătirilor
FARUL
Campioana României s-a reunit și a efectuat vizita medicală. 33 de „marinari” sunt gata de startul pregătirilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
barabant72
barabant72  •  04 Ianuarie 2024, 21:44

Cand toate competitiile importante de atletism se disputa pe 8 piste noi facem stadion cu 6 piste ?Pai daca tot il facem nou in mileniul 3 hai sa-l facem cu 8 piste de nivel international ,altfel de ce l-am mai face ?Cat priveste stadionul de fotbal ,el apartine orasului Constanta reprezentat pana acum in fotbalul intern si international de echipa FARUL CONSTANTA .Asa ca denumirea stadionului ar trebuii sa fie aceea a echipei fanion a orasului stadionul FARUL CONSTANTA .Fotbalul di Constanta nu a inceput si nici nu se termina cu Hagi .In echipa orasului Constanta au evoluat in cei 80 de ani de istorie jucatori cu multe merite care au ridicat tribunele in picioare producand multa bucurie iubitorilor de fotbal din judet si nu numai ,jucatori care au strans sute de jocuri pentru acest club .Are si Hagi meritele lui dar nu este o istori a orasului .

istet10
istet10  •  04 Ianuarie 2024, 19:21
Postat de atthur pe 04 Ianuarie 2024, 18:10

Și totuși, ce legătură are cu Hagi??? Ce-i stadionu' lu' tac-su ???...???

Ce legatura are stadionul Ministerului de Interne cu dinamo ddb-ist? Si discutia poate continua.

atthur
atthur  •  04 Ianuarie 2024, 18:10

Și totuși, ce legătură are cu Hagi??? Ce-i stadionu' lu' tac-su ???...???

Vezi toate comentariile (3)
Comentează