FOTBAL  »  Superliga  »  IAȘI

POLI IAȘI. WOW! Încă o arenă ultramodernă în Liga 1: stadion în stil „Coroana Regelui Ferdinand”

Așa ar urma să arate noul stadion din Iași
Așa ar urma să arate noul stadion din Iași

Articol de - Publicat miercuri, 15 aprilie 2020 14:46

POLI IAȘI. Primarul Iașiului, Mihai Chirica, a anunțat azi că noua arenă a echipei locale va avea un design unic, 25.000 de locuri, iar costul întregului ansamblu, care cuprinde și o sală de sport, va fi de peste 50 de milioane de euro.

Ieșenii își croiesc drum spre Europa cu un stadion unicat. „Designul e deosebit. Arena va aduce la exterior cu coroana Regelui Ferdinand.

 Iar forma sălii polivalente ce se va ridica în apropiere, una de 10.000 de locuri, va semăna cu aceea a coroanei Reginei Maria", a dezvăluit azi primarul Mihai Chirica, într-o discuție live cu fanii, pe site-ul Politehnicii. 

POLI IAȘI. WOW! Încă o arenă ultramodernă în Liga 1: stadion în stil „Coroana Regelui Ferdinand”

Edilul a precizat că întreg ansamblul se va construi într-o zonă, "Moara de Vânt", de unde se va ajunge foarte ușor la aeroport, iar costurile se ridică „la peste 50 de milioane de euro.

 Pentru finanțare vom apela și la ajutorul Guvernului României, fiindcă e un proiect regional, vom contribui cu fonduri locale, dar vom accesa și dintre cele europene". 

Chirica a mai spus despre stadionul care va avea o capacitate de 25.000 de locuri că „va fi dotat cu parcare subterană și supraterană, spații comerciale și un sistem audio și video performant, peste cel al Arenei Naționale din București. Nu e prevăzută pistă de atletism, tribunele vor începe de la marginea gazonului, ca în Anglia".

POLI IAȘI. WOW! Încă o arenă ultramodernă în Liga 1: stadion în stil „Coroana Regelui Ferdinand”
Regele Ferdinand I al României a purtat coroana la încoronarea sa de la Alba Iulia
POLI IAȘI. WOW! Încă o arenă ultramodernă în Liga 1: stadion în stil „Coroana Regelui Ferdinand”
Coroana purtată de Regina Maria

3,3 milioane de leicostă proiectul care a fost atribuit, prin licitație, la începutul lui ianuarie. El trebuie terminat în 8 luni

2023e anul în care stadionul ar putea fi dat cel mai târziu în folosință, iar 2022, cel mai devreme, "dacă va fi asigurată o finanțare fluidă"

Bani mai puțini la echipă 

Primarul a anunțat totodată că Poli va primi mult mai puțini bani din fonduri locale decât până acum. 

„Pandemia asta ne-a lovit pe toți, nu doar fotbalul. Avem încasări la jumătate, nu vă așteptați la minuni. Jucătorii vor trebui să accepte salarii mai mici. Vom apela și la comunitate, să contribuie fiecare cu cât poate", a spus Chirica, fără a specifica o sumă. Până acum, Primăria dădea 400.000 de euro pe an, pentru proiectul "Academia de Copii și Juniori" a clubului.

Citește și alte știri de actualitate:

DINAMO. Scene incredibile la videoconferința de luni » Apelul disperat al lui Bogdan Bălănescu: „Anulați licențierea! Chiar nu mai avem bani”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (20)
gazistu
gazistu  •  15 Aprilie 2020, 22:08

FRUMOS PROIECTUL, si cei de la UTA si Pandurii neau uimit cu proicetele acum vreo 6-7 ani si inca nu sunt gata....FAPTE VREM SAL VEDEM RIDICAT SA SE MANDREASCA IASUL , ditamai orasul sa stea in acel stadion mic si invechit.

207979096630676
Popirlan Ionel  •  15 Aprilie 2020, 21:30

impachetatorilor,cum puneti voi botul la orice tampenie...mai degraba va semana cu coroana regelui...cioabla.

2485022028193941
Troy  •  15 Aprilie 2020, 21:24

wowww.. sa vezi cand va aproba daramarea actualului stadion si a construirii unui rezidential.. cu 3 locuri de o parcare subteran.. iar ceilalti pot opri si pe trotuarul de la bulevard.. pe 5 randuri.. ca e lung copoul.. este unde ;).. mai rau ca la bucale va fi; aa.. si sala din podu rosu ramane acolo?!.. sau mai face Palas.ul niste birouri acolo.. si cotizeaza in schimb la dracu'n praznic.. moara de vant.. la noul proiect?! o mana spala pe alta ;).. noul proiect.. woww.. ceva frumos.. sa nu se darame Sararia peste el.. cum pleca muntele la Azuga.. tu'i izvoarele mamei lor.. de izvoare ;)

Vezi toate comentariile (20)
Comentează