FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

Încă un fotbalist transformat de Gică Hagi » Nu mai e doar „decar”

Ronaldo Deaconu, în dreapta / FOTO: Facebook @farulconstanta
Ronaldo Deaconu, în dreapta / FOTO: Facebook @farulconstanta

Articol de - Publicat miercuri, 31 ianuarie 2024 18:50 / Actualizat miercuri, 31 ianuarie 2024 20:14

Cel mai recent transfer de la Farul, revenirea lui Ronaldo Deaconu (26 de ani), care își făcuse prima parte a junioratului la Academia Hagi, a început să dea deja rezultate la noua sa echipă. 

Ajuns în ianuarie la constănțeni, după rezilierea contractului cu polonezii de la Korona Kielce, mijlocașul a fost integralist în ambele runde de la reluarea campionatului, fiind și decisiv în ultima partidă, când a marcat unicul gol al disputei cu FCU Craiova. O reușită care l-a propulsat și în echipa etapei, întocmită de LPF. Era cunoscut ca un jucător mai lent, care nu se remarca la capitolul anduranță sau viteză. 

GSP a aflat ce club de renume îl vrea pe Compagno » Gigi Becali confirmă: „I-am dat hârtie!”
FCSB
GSP a aflat ce club de renume îl vrea pe Compagno » Gigi Becali confirmă: „I-am dat hârtie!”

Ronaldo Deaconu s-a transformat sub comanda lui Gică Hagi

GSP.ro a intrat în posesia unor date relevante ale platformei de monitorizare Hudl, care a început să lucreze cu cluburile din Superligă. Și de acolo rezultă că Deaconu, care nu mai joacă pe post de decar sau de extremă, ci inter dreapta, cu sarcini inclusiv defensive, s-a schimbat mult sub comanda lui Gică Hagi.

La finalul meciului cu FCU Craiova, tehnicianul chiar remarca: „Ronaldo Deaconu... Îl știam foarte bine, l-am apreciat, știam că are calități foarte bune cu mingea, e un mijlocaș ofensiv care are creativitate. Trebuie să crească mai mult în rezistență. A făcut o săptămână antrenamente cu noi, 70 de minute le-a dus". Un semn că Hagi crede că jucătorul său poate să crească mai mult, chiar dacă la respectivul meci a fost la multe capitole în topul 1-3 printre coechipieri.

Încă un fotbalist transformat de Gică Hagi » Nu mai e doar „decar”
Ronaldo Deaconu / FOTO: Facebook @Farul

Nu doar marcator, ci și alergător

Conform acestor date de pe Hudl, Ronaldo Deaconu a fost al treilea ca număr de kilometri alergați, 11,93, după Damien Dussaut (29 de ani), cu 13,01, și  Mihai  Popescu (30 de ani), cu 12. La distanța acoperită în sprint (viteză între 19,8 km/h- 25,2 km/h), mijlocașul a fost al doilea, cu 963 metri, tot după Dussaut (1,21 km).

A fost al treilea și la cea făcută cu peste 25,2 km/h, cu 411 metri, după Larie (432 m) și Dussaut (428 m), într-un meci în care Farul nu a avut posesie decât 37%, astfel că fundașii și mijlocașii au alergat mult fără minge, încercând să compenseze faptul că oltenii au avut balonul de aproape două ori mai mult.

Dussaut, aproape de recordul Ligii Campionlor

Potrivit platformei Hudl, la capitolul viteză maximă atinsă de un jucător al Farului în acel meci cu FCU Craiova, Deaconu este pe doi, cu 8,8 m/s (31,68 km/h), la fel ca, surpriză, Budescu!

Cei doi au fost devansați de același Dussaut, cu 10,3 m/s (37,08 km/h)!

Fundașul dreapta este un alt exemplu de jucător care a crescut foarte mult sub comanda lui Gică Hagi. Acum este om de bază la Farul, unde a revenit vara trecută. Damien Dussaut (era după un sezon precedent total ratat la Rapid, unde nu bifase decât o apariție în tot campionatul).

37,1km/h a fost viteza maximă atinsă de un jucător în precedentul sezon de Liga Campionilor, atinsă de Alphonso Davies (Bayern Munchen)

VIDEO. Andrei Ciobanu, reverență în fața lui Gheorghe Hagi: „Fără el, poate nu ajungeam în Liga 1. Poate ajuta fotbalul românesc să revină unde era înainte!”

Citește și alte știri din Superligă: 

S-a despărțit de Dinamo și este tentat în ligile inferioare din Spania » Inclusiv de la o fostă mare echipă!
DINAMO
S-a despărțit de Dinamo și este tentat în ligile inferioare din Spania » Inclusiv de la o fostă mare echipă!
Din cantonamentul FCSB-ului, direct în Liga 3 » Mihai Stoica și-a dat acordul pentru împrumutul numărului 1
FCSB
Din cantonamentul FCSB-ului, direct în Liga 3 » Mihai Stoica și-a dat acordul pentru împrumutul numărului 1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
dimco61
dimco61  •  01 Februarie 2024, 13:30

Da,ne-a umplut ”Rajele” de decari...Ne-a fericit cu o gramada,incepand cu printisorul.Valoarea lor se vede oriunde sunt exportati si apoi trimisi retur,ca marfa necorespunzatoare.Tot bate campii cu ”decarul”,ca si cum ar fi vreo potiune magica,atotvindecatoare.Ne prezinta niste pisoi in blana de tigru,care se intorc cu coada intre picioare imediat ce ies din cusca.

gazistu
gazistu  •  01 Februarie 2024, 12:01

Doamnee dar terminati cu subiectul asta//.... ati mai scris asta: ca e decar, ca e marcator, ca e ...etc, etc... cand l-au transferat, acu 3-4 saptamani!!! OPRITI-VA!!

mirstelistu
mirstelistu  •  01 Februarie 2024, 11:47

Dintr-o gloaba a facut o martoaga

Vezi toate comentariile (5)
Comentează