FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Încă un jucător de la FCSB se revoltă! Nu acceptă tăierea salariului și-l dă în judecată pe Gigi Becali

Gigi Becali a tăiat salariile de la FCSB până în septembrie +49   FOTO
Gigi Becali a tăiat salariile de la FCSB până în septembrie

Articol de , , - Publicat luni, 13 aprilie 2020 13:34

Gigi Becali a crezut că va economisi ușor bani prin suspendarea unor contracte, însă jucătorii nu acceptă situația și vor urma litigii în urma cărora ar putea afla că va avea de plătit integral drepturile unor fotbaliști de care credea că a scăpat. Alexandru Sta va da și el FCSB în judecată.

Adi Popa a fost doar primul jucător care a reacționat după ce i-a fost suspendat contractul și a rămas cu 2.340 de lei, ajutor de la stat, în locul salariului de 15.000 de euro. Gazeta Sporturilor a scris recent despre intenția lui de a deschide un proces împotriva FCSB, pentru a demonta suspendarea. Va putea face asta după ce o să expire starea de urgență, ca să fie redeschise comisiile Federației. Mijlocașul în vârstă de 31 de ani nu e singurul care contestă decizia clubului.

Alexandru Stan refuză micșorarea salariului

Alexandru Stan, alt fotbalist anunțat că i-a fost suspendat angajamentul, urmează aceiași pași, și el va porni un litigiu pentru a recupera banii. Stan câștiga 10.000 de euro lunar din acordul cu vicecampioana și nu e dispus să renunțe la bani, mai ales că nu riscă mai nimic intrând în conflict cu clubul. Oricum nu mai juca, Becali îl scosese din echipă, enervat de prestația lui dintr-un meci cu Alașkert, 2-3 în Europa League, o partidă disputată la Giurgiu. 

Alexandru revenise atunci după o accidentare gravă. Gigi ceruse ca fostul jucător al Astrei să fie utilizat ca titular și a insistat, chiar dacă Bogdan Andone, antrenorul FCSB din acel moment, i-a transmis că Stan nu făcuse nici măcar un antrenament normal, era cu mult în urmă față de pregătirea obișnuită a unui fotbalist bun pentru competiții oficiale. „Nu contează, bagă-l așa!" a fost ultimul mesaj al patronului.

Alex a intrat ca titular și apoi a fost criticat pentru evoluție, scos definitiv din calcule, nu a mai evoluat deloc. S-a și accidentat din nou, iar după însănătoșire a rămas un indezirabil. Contractul lui mai e valabil până pe 30 iunie 2021, ceea ce înseamnă că ar mai avea de încasat 150.000 de euro din clubul lui Becali.

EXCLUSIV Încă un jucător de la FCSB se revoltă! Nu acceptă tăierea salariului și-l dă în judecată pe Gigi Becali
Alexandru Stan nu vrea să piardă banii de la FCSB

Gigi a încercat să mai scadă costurile și a suspendat câteva contracte. În afara lui Stan și a lui Popa, au mai fost sancționați Planic, Momcilovic, Bălgrădean, Gnohere. Suspendarea funcționează doar cât durează starea de urgență la nivel național, apoi contractele redevin active. Chiar dacă decizia n-a fost încă oficializată, starea de urgență va fi prelungită până pe 15 mai, deci Becali le mai anulează salariile până atunci, după care vor începe procesele care vor stabili dacă hotărârea clubului a fost legală sau nu. 

14 meciuria adunat Stan în tricoul roș-albastru. A dat o pasă decisivă și a fost avertizat în două partide

GALERIE FOTO. Imagini din București în timpul pandemiei de coronavirus

+45 FOTO

VIDEO. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

Citește mai mute știri despre FCSB:

Gigi Becali, aproape de o nouă lovitură! Americanii anunță: „Florinel Coman s-a înțeles cu Orlando City”

De ce e Liga 1 nevoită să reia acest sezon: eAD Interactive, deținătorul drepturilor TV, dezvăluie clauza din contractul cu LPF

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
111855873007282
Un Timisorean  •  14 Aprilie 2020, 08:55

Asta-i un avertisment pentru jucatorii care vor la fcsb. Totul e bine si frumos pina semnezi contractul, dupa care mierea se termina. Nimeni nu-ti garanteaza cit vei lua banii promisi. Asa ca, ATENTIE la NEATENTIE !

2102911679735264
Calin Radulescu  •  13 Aprilie 2020, 17:46

Stan nu cred ca are dreptate... Clubul l-a bagat in somaj tehnic pe perioada starii de urgenta, ca permite legea si va lua 2500 de lei de la stat, insa dupa ce trece starea de urgenta va incasa 10.000 de euro pe luna pana la finalul contractului... Eu ma indoiesc ca o sa obtina 10.000 pe luna si pe starea de urgenta...

allstefans
allstefans  •  13 Aprilie 2020, 17:37
Postat de Vlad Hartea pe 13 Aprilie 2020, 16:50

Bravo lor !! Poate asa invata si ciobanul fardat, care se lauda peste tot cat de bogat este, sa respecte oamenii si contractele jucatorilor !! Nu poti sa-i tai unui jucator salariu de zece mii de euro si sa-l aduci in somaj tehnic cu numai o mie si ceva de lei, iar restul jucatorilor sa ia jumatate din banii prevazuti in contract !! Vor castiga cu siguranta in instanta !!

daca nu stii ce vorbesti nu mai scrie nimic, astia care sunt bagati in somaj tehnic, au refuzat injumatatorea salariilor ca restul jucatorilor, daca o luam dupa mintea unora ca tine e normal ca 20 jucatori sa aibe salariul injumatatit cu acordul lor si 5 *** sa refuze, si eu sunt angajat si a inchis patronul temporar si nu ma plang, 5000-7500 euro sa stai acasa, sa zica mersi sitrebuiau sa semneze, bine le face

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează