FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Îl dă în judecată pe Becali! Jucătorul care contestă suspendarea contractului și așteaptă redeschiderea instanțelor ca să se judece cu Gigi

Gigi Becali, patronul FCSB +31   FOTO
Gigi Becali, patronul FCSB

Articol de , , - Publicat vineri, 10 aprilie 2020 00:00

Adi Popa pregătește o plângere fiindcă i-a fost suspendat contractul. Mijlocașul în vârstă de 31 de ani câștiga 15.000 de euro lunar de la FCSB, acum mai încasează 2.340 de lei de la stat, ca ajutor social.

Becali a anunțat că a suspendat unele contractele la FCSB, ceea ce nu constituie, însă, sfârșitul crizei, intenția lui se va termina în comisiile Federației. Un jucător are curajul să conteste oficial decizia pe care a luat-o patronul. 

Adi Popa nu e de acord cu situația și pregătește un memoriu în care argumentația e bazată pe discriminarea pe care o practică Becali. Acum nu poate să se judece cu clubul, deoarece sunt închise toate instanțele, și va trebui să aștepte expirarea stării de urgență. Adi are răbdare, e convins că va câștiga mai târziu.

FCSB. Îl dă în judecată pe Becali! Jucătorul care contestă suspendarea contractului și așteaptă redeschiderea instanțelor ca să se judece cu Gigi

Nu toți jucătorii au fost trimiși în șomaj tehnic, deci societatea nu avea nevoie să recurgă la o astfel de măsură, susține extrema dreaptă. Alături de Adrian au mai fost trimiși în șomaj doar jucători pe care Becali nu îi mai voia: Bălgrădean, care a semnat deja cu CFR, Planici, indezirabil fiindcă refuză scăderea salariului, Momcilovici, Stan, Gnohere, oameni aflați aproape de finalul contractelor, fotbaliști care cu greu ar mai putea fi vânduți.

600.000 de euroa încasat FCSB de la Reading în ianuarie 2017 în schimbul lui Popa. Becali îi plătise Chiajnei 500.000 de euro în schimbul mijlocașului dreapta

Adi Popa oricum era supărat de cum au decurs lucrurile la FCSB

Cel poreclit „Motoreta" era oricum supărat fiindcă adunase doar 15 meciuri în acest sezon, 6 ca titular, și se simțea nedreptățit.  Popa a revenit la FCSB sub formă de împrumut de la Reading, însă concurența cu Man l-a ținut mai mereu pe bancă. 

El a avut o perioadă de glorie printre roș-albaștrii, între 2013 și 2017, când a câștigat trei titluri de campion la rând, a jucat în grupele Champions League și în "optimile" Europa League. Continuarea carierei nu a mai fost strălucită, a ajuns rezervă la Reading, la Al Taawon, din Arabia Saudită, și la Ludogoreț. 

22 de meciuriși 3 goluri a adunat Popa în națională. Adversarele contra cărora a marcat: Georgia, Muntenegru și Armenia

55.000 € pe lună

Adi Popa nu e într-un moment bun al carierei, ca randament înregistrat pe teren, dar a dat lovitura din punct de vedere economic. El câștigă acum 40.000 de euro lunar de la Reading, care l-a împrumutat la FCSB, și 15.000 de euro de la clubul lui Becali. Cu 55.000 de euro lunar este, de departe, cel mai bine plătit fotbalist din România! Gigi îi propusese reducerea salariului la jumătate, până la 7.500 de euro. Popa a refuzat, așa că patronul a hotărât să-i suspende contractul.

Jucătorii de la FCSB, testați de coronavirus

Ieri dimineață, 16 steliști au fost la baza din Berceni unde au făcut testul pentru coronavirus. Fotbaliștilor li s-au luat probe din nas și din gât și urmează să li se dea rezultatele. Erau programați la teste 17 fotbaliști, dar Florinel Coman nu a mai ajuns. Pe listă nu s-au numărat nici fotbaliștii trecuți în șomaj tehnic. 

Lista celor care au făcut testul: 

  • Andrei Vlad
  • Valentin Crețu
  • Ionuț Pantâru
  • Andrei Miron
  • Dragoș Nedelcu
  • Lucian Filip
  • Florin Tănase
  • Olimpiu Moruțan
  • Iulian Cristea
  • Adrian Petre
  • Ionuț Vână
  • Cristian Dumitru
  • Răzvan Oaidă
  • Ovidiu Popescu
  • Darius Olaru 
  • Dennis Man

MESAJ. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

CITEȘTE ȘI:

Sonny Liston, executat de Mafie? Box, înțepături de seringă, o dansatoare de cabaret și afirmații șocante: „Tatăl meu a fost acolo la crimă”

COVID-19. Sensei Florentin Marinescu, preparatorul Stelei '86: "Fotbaliştii mănâncă şi azi caşcaval pane cu ceapă, ce pretenţii să avem de la ei?!"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
mixmax
mixmax  •  10 Aprilie 2020, 19:19
Postat de gido pe 10 Aprilie 2020, 13:40

te-ai cam pierdut printre ordonante, articole si alineate...daca ajunge la tas, litigiul se va judeca dupa contractul partilor si dupa regulamente sportive...sa vedem daca in contract e stipulata starea de urgenta si in ce fel...

Daca ajunge la Tas se va judeca dupa legislatia romana si ordonantele date in starea de urgenta. Poate jucatorii straini sa aiba vreo sansa...

2899411866757602
Maryana Eu  •  10 Aprilie 2020, 14:10

Alt Fake News made by gsp: "Ieri dimineață, 16 steliști au fost la baza din Berceni unde au făcut testul pentru coronavirus. " Am verificat pe site-ul Stelei si nu se mentioneaza asa ceva, la nicio sectie sportiva.

gido
gido  •  10 Aprilie 2020, 13:40
Postat de grozadaniel pe 10 Aprilie 2020, 10:13

In mod normal, Adi Popa nu are nicio sansa sa castige. Situatia este legiferata in Ordonantele de urgenta nr. 30 / 2020, art. XV alin. (2) si nr. 32 / 2020 alin. IV alin. (2) - (4). Activitatea sportiva a fost suspendata temporar prin Ordonanta militara nr. 1 / 2020 art. 2) si 3) din motive de situatie de urgenta. Cu siguranta clubul a obtinut certificat albastru de situatie de urgenta. Suspendarea temporara a contractelor de activitate sportiva si solicitarea indemnizatiei se face din initiativa structurii sportive. Exista prevazuta posibilitatea de negociere intre structura sportiva si sportivii cu contracte de activitate sportiva, dar Adi Popa nu a fost de acord cu propunerea clubului. Nu este obligatoriu ca o structura sportiva sa includa toti sportivii pe lista celor care li se suspenda temporar contractul de activitate sportiva. Obligatoriu este ca sa le suspende contractele numai pe perioada situatiei de urgenta, adica pana la 15 aprilie, ulterior urmand sa fie prelungite pana la 15 mai sau mai mult. Nu cred ca juristii clubului ii vor suspenda contractul pe mai mult timp. De aia, avocatii spun ca vor astepta terminarea situatiei de urgenta. Nu cred ca problema discriminarii va fi luata in calcul atat timp cat Adi Popa a refuzat oferta clubului de reducere a salariului, nefiind in aceeasi situatie cu cei care au acceptat.

te-ai cam pierdut printre ordonante, articole si alineate...daca ajunge la tas, litigiul se va judeca dupa contractul partilor si dupa regulamente sportive...sa vedem daca in contract e stipulata starea de urgenta si in ce fel...

Vezi toate comentariile (10)
Comentează