FOTBAL  »  Superliga  »  VERDICT

Încă un penal în fotbal » Fostul director de la U Cluj, condamnat pentru evaziune fiscala!

Sorin Bagiu a fost găsit vinovat de evaziune fiscală în cazul transferului jucătorilor Răzvan Cociş şi George Florescu la Şerif Tiraspol
Sorin Bagiu a fost găsit vinovat de evaziune fiscală în cazul transferului jucătorilor Răzvan Cociş şi George Florescu la Şerif Tiraspol

Articol de GSP - Publicat vineri, 02 martie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 02 martie 2012 11:46

Primul verdict definitiv într-un dosar din fotbalul românesc a fost dat ieri seară la Curtea de Apel din Cluj.


Sorin Bagiu, fostul director executiv al Universităţii Cluj, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare condiţionată şi plata sumei de 482.410 lei, ca despăgubiri civile faţă de ANAF. El a fost găsit vinovat de evaziune fiscală în cazul transferului jucătorilor Răzvan Cociş şi George Florescu la Şerif Tiraspol, conform oradecluj.ro.

În urmă cu 6 ani, cei doi fotbalişti au fost transferaţi la Tiraspol pentru suma 450.000 de dolari. Pentru că situaţia clubului era extrem de dificilă, transferul a fost mascat printr-un document fals de donaţie din partea clubului din Transnistria. Bagiu s-a apărat în dosar, invocînd că a respectat dorinţa lui Marius Bojiţă, fostul preşedinte al şepcilor roşii la momentul transferului.

Iniţial, tribunalul l-a condamnat pe Bagiu la an şi jumătate cu suspendare condiţionată, plus daune civile în valoare de 1.288.288 lei, sumă ce reprezenta întreaga evaziune din perioada mandatului său la conducerea clubului sportiv.

La recurs, magistraţii Curţii de Apel i-au redus lui Bagiu pedeapsa la un an de închisoare cu suspendare condiţionată şi obligaţia de a plăti suma de 482.410 lei, plus dobînda legală, în solidar cu fundaţia non-profit Fotbal Club Universitatea, care administra în 2006 clubul de fotbal.


32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
ciocarloiu
ciocarloiu  •  03 Martie 2012, 08:10

Dragii mosului, sa va spun o poveste... CAINII LATRA... CFR INVINGE... Steoaia behaie... JIJI se inchina...

bosslife
bosslife  •  02 Martie 2012, 15:31

"in Romania,"

terminatorul2
terminatorul2  •  02 Martie 2012, 13:55

Pestii mari cind ii arestati ?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează