FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN

Interviu cu Cristi Todea, "veteranul" celor de la Gaz Metan Mediaş: "Antrenorii tineri au schimbat mentalitatea în fotbalul românesc"

Cristian Todea
Cristian Todea

Articol de - Publicat luni, 30 iunie 2014 00:00 / Actualizat luni, 30 iunie 2014 11:57

Aflat la final de contract cu gruparea medieşeană, căpitanul Cristi Todea a decis să-şi prelungească cu încă un an angajamentul cu echipa pregătită de tehnicianul Cristi Dulca.
Mijlocaşul medieşenilor în vîrstă de 35 de ani a mărturisit că îţi doreşte foarte mult ca echipa să rămînă şi anul viitor în liga I, iar după ce va agăţa ghetele în cui Todea visează la o carieră de antrenor.

- Cristi,mai rămîi încă un sezon la Gaz Metan.În cele din urmă te-ai înţeles cu oficialii medieşeni.Cu ce gînduri porneşi spre noul sezon competiţional?
- La Mediaş am trăit momente bune dar şi unele mai puţin reuşite.Am mai avut ceva oferte în perioada de vară dar în cele din urmă m-am decis să rămîn aici,la Mediaş.S-a găsit o soluţie aşa încît am mai semnat pe un sezon.Nu am pornit la drum cu vreun gînd special,fac antrenamentele şi mă pregătesc cît mai bine.Ne va aştepta cel mai greu sezon de pînă acuma avînd în vedere că la finalul campionatului vor retrograda şase formaţii.Echipa a pierdut în această vară cîţiva jucători însă pe fondul unor jocuri bune îmi doresc foarte mult să rămînem în liga I şi anul următor.

Ar fi o mare satisfacţie pentru mine.Sper ca lucrurile să se îmbunătăţească,sînt convins că vor mai veni jucători iar partea financiară va avea alte perspective,aspecte care vor oferi un plus pentru toată lumea.Dar să nu uităm că vor retrograda şase echipe.

- Eşti vetereanul echipei medieşene,mai poţi face faţă?
- (rîde). Acuma nu ştiu,ori antrenamentele sînt mai grele ori eu nu mai pot face acelaşi efort ca în anii care au trecut.Adevărul că la antrenamente simt puţină greutate însă voi încerca prin plasament şi poziţionare să compensez lipsa de alergare,care a fost calitatea mea principală.

- De aproape o săptămînă eşti cu echipa într-un nou stagiu de pregătire.Le mai ţii minte numărul cantonamentelor de pînă acuma?
- Au fost suficiente dar nici nu aş vrea să mă gîndesc prea mult la astfel de perioade,care sînt foarte grele pentru noi,fotbaliştii.Îmi place să-mi amintesc de jocurile din campionat,unde apare obiectivul şi dorinţa de a cîştiga.Însă nu se poate în campionat fără pregătire.

- Ai trecut deja de primul an la Şcoala de antrenori.Te-ar pasiona această meserie?
- Este un drum lung de parcurs.Am finalizat abia primul an,mai am unul pînă să obţin licenţa B,vor urma apoi altele,astfel că va fi o cale lungă pe care mi-o doresc foarte mult să o parcurg.După ce voi încheia cariera de jucător vreau să rămîn în fotbal,fac asta de la şapte ani.Cred că mi s-ar potrivi meseria de antrenor chiar dacă este diferită de cea de fotbalist.

- Ai vreun model ca şi antrenor?
- Toată lumea are modele de urmat,indiferent că eşti fotbalist sau antrenor.Mi-e îmi plac antrenorii tineri din Romania,care au venit cu o nouă mentalitate şi gîndire,aspecte care sînt benefice pentru apariţia rezultatelor pentru fotbalul nostru.

- Dacă mîine ţi s-ar propune să preiei o echipă,adeptul cărui sistem de joc ai fi?
- Sistemul de joc îl faci în funcţie de jucătorii pe care îi ai la dispoziţie.Dacă mergi la o echipă nouă,unde nu i-ai adus tu pe fotbalişti,trebuie mai întîi să le vezi calităţile şi pe urmă o să găseşti şi sistemul potrivit de joc.Pentru mine cel mai importan punct este apărarea aşa încît aş juca cu patru fundaşi.De la mijloc în sus se pot face multe sisteme de joc,în funcţie de calităţile fotbliştilor pe care îi ai în lot.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează