FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI

INTERVIU EXCLUSIV Florin Ștefan, unul dintre cei mai buni jucători ai României U21 de la Euro: „Rădoi ne-a făcut să credem că putem bate pe oricine”

Florin Ștefan
Florin Ștefan

Articol de GSP - Publicat joi, 05 noiembrie 2020 12:45 / Actualizat joi, 05 noiembrie 2020 12:45

La 24 de ani, Florin Ștefan (24 de ani) crede că-i pregătit de o nouă provocare, un transfer la o echipă mai mare. Om de bază la Euro 2019, fundașul stânga povestește cum au fost posibile rezultatele de la tineret și așteaptă răbdător să devină un obișnuit și la naționala mare

- Florin, trece repede timpul, ai deja doi ani jumătate aici, cum ești? 
- Chiar mă simt bine. Oamenii m-au primit cu brațele deschise din primul moment. Poate și de asta m-am integrat repede. Mă bucur că am avut continuitate și că n-am schimbat echipele la 6 luni.

- Ce înseamnă Sepsi pentru tine?
- E un club care m-a ajutat mult în dezvoltare. Am intrat mai greu în echipă, dar după ce mi-am câștigat locul de titular, am ajuns să fiu om de bază la U21 și să fac pasul spre prima reprezentativă.

- Apropo de U21, cum a fost vara trecută?
- Ceva extraordinar. Ce-am trăit atunci nu știu dacă voi mai trăi vreodată. Atâta bucurie, plăcere de a juca și entuziasm... Mi-e greu să cred că voi mai trăi așa ceva. Sper cu naționala mare. Rădoi ne-a dat atât de multă încredere încât credeam că ne vom putea bate cu oricine. De asta am obținut rezultate bune. Sunt convins că mister va reuși la naționala mare, e nevoie de răbdare, să primească timp.

- După acel Euro s-a discutat că ai putea ajunge la FCSB.
- S-a scris mult în presă. Nu mă mai uit în urmă. Eram pregătit să joc la FCSB, sincer, cred că pot juca oriunde în România. E adevărat că la Sepsi nu e presiunea de la cluburile mari. Dar eu cred că pot face față și la presiune.

- Acolo puteai ajunge în gura patronului după doar un meci, te afectează criticile?
- Sunt genul de fotbalist ușor de atins de critici. Mă afectează. Sunt mai emotiv de fel. Ce-i la persoană, direct, dacă e să fie sub formă de critică constructivă, să mă ajute, e altceva.

- Ce înseamnă pentru tine antrenorul Rădoi?
- Mult, foarte mult. M-a luat la lot când aveam un singur meci la Sepsi. Mi-a dat încredere din nimic. Am jucat în acea dublă cu Portugalia și Bosnia. Atunci am început să joc și la Sepsi, a fost un moment-cheie. Și pentru generația U21 acela a fost punctul de cotitură. După Euro m-am simțit și eu fotbalist. Apreciat. Mă oprea lumea pe stradă, mă întrebau dacă eu sunt Ștefan de la U21. Până atunci nu mă știa nimeni, ieșeam prin oraș și nu mă băga nimeni în seamă.

- Se tot vorbește despre problemele din partea stângă de la lot, ți s-a părut nedrept să fie naturalizat un fotbalist de 33 de ani și să fie ignorați cei tineri?
- A fost naturalizat Camora, e și Nicușor Bancu, domnul Rădoi va decide cine joacă. Nu-i treaba mea alta decât să mă pregătesc. Nu mi s-a părut nedrept sau ieșit din comun să-l naturalizăm pe Camora. E un jucător cu experiență. E greu ca eu să fiu comparat cu Camora, avem stiluri diferite. Eu sunt mai ofensiv, el e mult mai disciplinat defensiv, mai organizat.

- Dar stilul lui Mirel te avantajează, nu?
- Da, mă ajută ce vrea să joace domnul Rădoi la naționala mare. Îmi place să joc ofensiv. Să creez spațiu, superioritate. Așa m-am remarcat în multe meciuri, prin faptul că urc foarte mult.

- Care e cel mai dificil moment pe care l-ai depășit?
- Aveam 6-7 ani parcă când un doctor mi-a zis că am scolioză și că nu pot face fotbal. Nu pot uita asta. Mi-a zis că dacă nu-mi îndrept coloana, să nu merg la fotbal. Făceam exerciții zilnice. Nu-mi venea să cred când am auzit. Un an sau doi am făcut zilnic exerciții.

950.000 de euroeste cota pe transfermarkt a lui Florin Ștefan

Părinții mei sunt totul pentru mine. Fără ei nu puteam ajunge fotbalist. M-au susținut mereu. De la 12 ani am plecat de acasă, dar ei au venit după mine. M-au făcut mereu să-i simt aproape. A contat mult în ascensiunea mea.

La Euro toți eram de-o vârstă, ne comparam ca forță. Și cu Anglia, și cu Franța. În schimb, ritmul e altul atunci când joci în meciuri internaționale sau în campionate tari. Poate de asta ei au ajuns să joace la cluburi mari.
Florin Ștefan, Sepsi Sf. Gheorghe

Citește mai multe știri din fotbal:

Situația de la Dinamo alarmează oficialii LPF » Se înființează un departament de integritate!

Mircea Lucescu regretă: „Am înţeles că nu prea a fost penalty”. Și îl remarcă pe portarul de 18 ani: „Fantastic!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează