FOTBAL  »  Superliga  »  DUNĂREA CĂLĂRAȘI

INTERVIU EXCLUSIV Steliano Filip rupe tăcerea! Ce s-a întâmplat la Hajduk și de ce a semnat cu Dunărea Călărași: „La Split nu mi-am ținut gura, dar mi-am respectat meseria!”

Articol de - Publicat duminica, 24 februarie 2019 10:17

Steliano Filip a acceptat să vorbească despre scandalul pe care l-a avut la Hajduk, dezvăluie de ce a semnat cu Dunărea și anunță că vrea să joace împotriva lui Dinamo.

- Steliano, te-ai întors în Liga 1, la Călărași. Te așteptai așa repede?
- A contat foarte mult că Dan Alexa și Sorin Boiangiu sunt aici. Pe mulți din actualii mei colegi de la Dunărea îi știam pentru că am jucat cu ei în trecut. Este un grup frumos aici. 

- Nu e pas înapoi pentru tine de la Hajduk Split la Dunărea?
- Chiar dacă sunt de puține zile aici, pot spune că e o adevărată familie și nu regret deloc. Mai ales că cei de aici m-au dorit cu adevărat. Au fost mai multe discuții cu echipe de afară, dar nu ne-am înțeles, iar timpul nu-mi mai permitea să aștept. Îmi doresc să joc fotbal, nu să pierd vremea.

- Ai plecat cu scandal de la Split după ce au apărut filmări cu tine și cu alți colegi la o petrecere cu alcool.
- S-a exagerat mult pe acest subiect, dar vreau ca să lumea să știe că eu nu din această cauză nu am mai fost dorit la Split.

„Nu mi-am bătut joc de meserie!”

- Dar?
- În primul rând, am fost în acea seară șapte sau opt jucători, iar conducere nu a fost deranjată deloc. Nu am primit nicio sancțiune, pentru că eram în timpul liber. 

- Totuși, s-a creat multă controversă.
- Nu am fost în club, nu am fost filmați beți morți prin alte locuri. Haideți să fim serioși, cine nu mai bea un pahar de vin când joacă un rummy un poker sau alte jocuri de socializare?

- Atunci de ce a explodat totul așa?
- Singura greșeală e că unul dintre noi a fost sunat pe facetime, iar prietenul lui, între ghilimele prieten, a făcut niște capturi. Ghinionul meu a fost că din toți am fost prinși eu și încă doi prieteni în acele poze. 

- Și la Dinamo, și la Split ai avut scandaluri cu alcool. Ți-e frică de eticheta de petrecăreț?
- Dacă o dată sau de două ori lumea te vede că ai ieșit în oraș sau ai apărut cu un pahar în fața, atunci imediat ești catalogat drept petrecăreț. Nu mi se pare normal. Eu niciodată nu mi-am bătut joc de meseria pe care o am. Se exagerează pentru că subiectele de acest gen vând foarte bine mereu.

„Nu mi-am ținut gura!”

- Nu ai mai jucat la Split.
- Nu din această cauză. Eu nu mai jucam dinainte de acest episod.

- Nu făceai față?
- (râde) Am făcut față foarte bine, dar acolo juca doar cine trebuia să joace. Nu prea decide antrenorul, iar eu am fost adus de Mario Branco, care după câteva luni a plecat împreună cu președintele clubului.

- Crezi că au greșit cei de la Split că nu te-au mai ținut?
- Timpul va dovedi pentru ei dacă a fost sau nu o greșeală. Sunt conștient că și eu am greșit și poate că nu mi-am ținut gura când trebuia pe acolo, dar am considerat că meritam să joc și nu am primit șanse destule. Mă rog, nici nu mai contează. Vreau să fiu sănătos, să joc din nou și să revin acolo sus. 

„Am vorbit cu Jerry Gane!”

- Echipa ta de suflet, Dinamo, nu a fost variantă de transfer?
- Sincer să fiu, nu s-a pus problema. Nu am discutat cu nimeni de la Dinamo. Mă rog, cu Danciu am o relație foarte bună și vorbim mereu, dar nu am vorbit despre o întoarcere a mea în Ștefan cel Mare.

- Cât câștigi acum la Călărași?
- (râde) Nu m-a interesat deloc cât îmi oferă cei de aici pentru că am venit să joc. Ce pot să vă spun este că iau mai puțin decât la Split, dar mai mult decât câștigam în perioada Dinamo. 

- Ce obiectiv ai pentru 2019?
- Pe termen scurt îmi doresc să pun umărul la rămânerea echipei în Liga 1, iar din vară îmi doresc un transfer într-un campionat puternic, pentru că știu că fac față. 

„Sunt «câine roșu»!”

- Ai fost la meciul Dinamo - Botoșani, unde te-ai întreținut cu secundul României, Jerry Gane. Ce ați discutat?
- Mi-a spus că își dorește să joc și să am continuitate. Mă urmărește și sunt pe lista lor lărgită. Asta mă bucură și mă ambiționează.

- Ce părere ai despre faptul că Dinamo nu a prins play-off-ul al doilea an consecutiv?
- Îmi pare foarte rău, ei au un lot bun și un antrenor foarte bun. Plus cea mai frumoasă galerie din țară. Oricum, sunt convins că Mircea Rednic se va bate la campionat dacă va rămâne la Dinamo și sezonul viitor.

- Joci împotriva lui Dinamo duminică?
- Îmi doresc să joc, dar asta va decide Mister Alexa. Cu toate că sunt "câine roșu", le promit celor de la Călărași că am să alerg și pentru Dunărea ca un câine. 

„Experiența de la Hajduk a fost o lecție din care am învățat foarte multe. Acum contează doar ce fac de acum înainte”
Steliano Filip

„Alexa mi-a cerut să trag tare pentru a revenit la cel mai bun nivel al meu. Are pretenția ca eu să vin cu un plus”
Steliano Filip

5 goluriîn 128 de meciuri a marcat Filip pentru Dinamo în Liga 1

11 meciuria jucat Filip pentru Hajduk Split în prima ligă din Croația

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
unurt1
unurt1  •  25 Februarie 2019, 09:24

Inca unul distrus de bautura. Un betiv care s-a ratat pentru ca ii place mai mult bautura ca fotbalul. Atentie sticlelor de vin, a revenit Filip.

pain89
pain89  •  24 Februarie 2019, 19:31

cum poti sa spui ca ti-ai respectat meseria cand vii umflat ca ***? pai cine te baga in teren cand vede halul in care te prezinti? nu joci ca nu joci da de la atrenamente nu ai fost? cum te ingrasi in timp ce te antrenezi? te antrenai pentru kfc sau mcdonalds?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dinamovist_1994
dinamovist_1994  •  24 Februarie 2019, 18:18

Ce sa cauti inapoi la Dinamo bai antifotbalistule? Pai cand jucai cu fc fcsb erai tot timpul cel mai slab de pe teren. Ba cartonas rosu, ba autogol, ba penalty, ba te fereai de minge. Hai fa o bucurie suporterilor dinamovisti si retragete din fotbal. Da repede, cat mai repede.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează