FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

exclusiv Junior Morais nu se gândește la retragere, după ce a bifat meciul 300 în Liga 1: „Vreau să prelungesc cu măcar încă un sezon”

Junior se simte excelent în Giulești, unde este printre favoriții suporterilor.
FOTO: Cristi Preda
Junior se simte excelent în Giulești, unde este printre favoriții suporterilor. FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat miercuri, 21 decembrie 2022 15:15 / Actualizat miercuri, 21 decembrie 2022 15:15

Junior Morais (36 de ani), fundașul stânga al lui Rapid, tocmai a bifat al 300-lea meci în primul eșalon în România și asta îl motivează să meargă mai departe. Petrece Sărbătorile în România cu familia și e un mare fan al bucătăriei tradiționale de la noi.

La 36 de ani, Junior Morais se numără printre veteranii Superligii. Iar în ultima rundă, în partida de la Arad, UTA-Rapid 1-1, a atins cota de 300 de meciuri în primul eșalon din România. Este pe locul 2 în topul all time al străinilor, după Mario Camora, care a ajuns deja la cota 351.

Alt scandal cu stadionul Steaua » Un deputat USR acuză: „Noi am vrut să eliminăm politicul din sport, dar Ciolacu și PSD au intervenit în proiect cu o dedicație mișelească pentru Gigi Becali”
PROIECT DE LEGE
Alt scandal cu stadionul Steaua » Un deputat USR acuză: „Noi am vrut să eliminăm politicul din sport, dar Ciolacu și PSD au intervenit în proiect cu o dedicație mișelească pentru Gigi Becali”

- Junior, ce faci, cum te simți?
- Bine, mă bucur de vacanță, după un an greu, dar eu zic că bun, în general. Se făcuse cam frig (râde), terenurile erau tot mai grele. Aveam nevoie de un pic de pauză, așa, 5-6 zile în care chiar să nu fac nimic, doar să mă relaxez.

- N-ai plecat acasă, în Brazilia?
- Nu, am decis să facem Sărbătorile în România. Mergem la o mătușă a soției, undeva pe lângă Brașov. Vacanța e oricum scurtă, era prea obositor drumul până în Brazilia. Pe 2 ianuarie e reunirea, pe 4 plecăm în cantonament, pe 21 se reia campionatul.

Sunt brazilian, dar cred că Messi e cel mai mare în acest moment și merita să câștige Mondialul. Am ținut cu Brazilia, normal, dar știam că va fi greu. Atacul era foarte bun, dar aveau probleme cu lateralii. 

- Junior Morais, fundaș Rapid

Junior Morais: „Sunt mândru, vreau să mai joc!”

- Știai că ai ajuns la 300 de partide în primul eșalon din România?
- Sincer, nu. Abia la petrecerea de final de an mi-au spus băieții. Mă simt mândru, e o cifră frumoasă și care mă motivează.

- Până la recordul lui Camora e cam mult.
- Da, e greu să-l ajung. Are avantajul că a jucat mereu aici, la CFR, din 2011. Eu am mai lipsit vreo două sezoane.

- Și ai făcut 300 pe un teren de pomină, mai mult noroi.
- Da, a fost groaznic. Nici nu știu cum de ne lasă federația să jucăm pe asemenea terenuri. Se poate întâmpla orice. Crede-mă, aș fi preferat să jucăm pe nisip. Bine că a trecut, nu am pierdut, nu s-a accidentat nimeni, asta e important.

Argentina a câștigat pe merit, a fost echipa mai determinată. În primele 70-80 de minute ale finalei eram stupefiat că Franța, cu asemenea valori, n-a mișcat. Determinarea, atitudinea, fac diferența. A fost o lecție. 

- Junior Morais, fundaș Rapid

- Ziceai că această bornă te motiovează. Cum adică, nu te retragi în vară?
- Cum să mă retrag? Acum, când am ajuns la 300 de meciuri în SuperLigă?! (Râde iar). Nu, mă simt foarte bine, simt că mai pot să joc la nivel înalt, așa că aș vrea să continui, la Rapid, firește. Am contract până în vară, însă deja am avut ceva discuții, vreau să prelungesc cu măcar încă un sezon. Cât simt că mai pot să ajut, să fiu competitiv, îmi doresc să fiu pe teren. Acum mă gândesc să ajung și eu la 350 de meciuri, poate la 360, cine știe...

Junior Morais nu se gândește la retragere, după ce a bifat meciul 300 în Liga 1: „Vreau să prelungesc cu măcar încă un sezon”
Morais, un fundaș de care se trece greu. FOTO: Cristi Preda (GSP)

Amintirile cele mai dragi ale lui Junior Morais

- E un moment de referință, care ar fi cea mai frumoasă amintire din fotbal, în România?
- Normal, când am câștigat titlul cu Astra, în 2016. Am jucat și în cupele europene, au fost momente deosebite, dar campionatul rămâne special. A, și să nu uit, o altă amintire dragă, primul meu meci la Rapid, în Giulești. A fost, wow!

- Ce crezi, are Rapid șanse să spere la mai mult decât calificarea în play-off?
- Stai, că încă nu am ajuns acolo, mai sunt 9 etape și mai e de muncă. Dar dacă ajungem acolo, putem să sperăm, să luptăm pentru mai mult. De ce nu?, poate la un loc de cupe europene. Abia în play-off începe bătălia adevărată.

- Sincer, care ar fi atuurile voastre?
- Echipa și Giuleștiul, suporterii noștri. Acolo e forța noastră, ați văzut ce suporteri avem. Va fi greu, dar și frumos.

- Revenind la Sărbători, ce faci, te duci să tai porcul?
- Nu mă bag eu la asta, eu doar asist și aștept bunătățile. Îmi place foarte mult bucătăria românească tradițională. Mănânc sarmale, sunt primul la pomana porcului. Și la șorici, e viața mea!

- Tu, șorici? Cum așa?
- Când am venit la Astra, ne-a dus Budescu la o tăiere de porc. Și mi-au dat șorici. Mi-a plăcut din prima. Noi avem ceva asemănător în Brazilia, însă e altfel preparat, e mai crocant. Totuși, mie îmi place așa cum se face în România. Abia aștept să mânânc iar! Am auzit că deja au tăiat porcul și ne așteaptă.

- Un mesaj pentru rapidiști?
- Le doresc tot binele din lume, să petreacă bine de Sărbători și să ne vedem cu bine la anul, când e și Centenarul! Să ne rămână alături că, s-a văzut, împreună suntem o forță!

Ce fac într-o zi în care nu mă antrenez deloc? Îmi place să gătesc pentru familie. Am învățat de mic, că am plecat repede de acasă să mă fac fotbalist și trebuia să mă descurc. Gătesc și mâncare braziliană, și românească. Eu sunt bucătarul acasă, când am timp. 

- Junior Morais, fundaș Rapid

Top 5 all-time prezențe în Liga 1 ale fotbaliștilor străini

Jucător (echipă)Nr. meciuri în Liga 1
1. Mario Camora (CFR Cluj)351
2. Junior Morais (Rapid)300
3. Takayuki Seto (Petrolul)292
4. Ousmane Viera (retras)235
5. Eric de Oliveira (retras) 222

VIDEO. RAPID - UTA ARAD 1-0 » Gol de senzație al lui Junior Morais, de la 35 de metri

Citește mai multe știri din Liga 1:

Clubul din Liga 1 l-a dat afară, Farul l-a transferat imediat

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
danute
danute  •  22 Decembrie 2022, 10:34

jucator excelent , o mai "face" si el cateodata dar una peste alta BRAVO

pain89
pain89  •  21 Decembrie 2022, 18:05

tot respectul pentru morais dar deja incep sa se vada limitele, poate ii lasa locul lui Ticu de la petrolul care aduce foarte mult ca joc cu Rat cine stie daca si cei de la rapid au ochi pentru el

Burunicolae69
Burunicolae69  •  21 Decembrie 2022, 17:09

Junior,unul dintre noi,sănătate multă!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează