FOTBAL  »  Superliga  »  PROIECT DE LEGE

Alt scandal cu stadionul Steaua » Un deputat USR acuză: „Noi am vrut să eliminăm politicul din sport, dar Ciolacu și PSD au intervenit în proiect cu o dedicație mișelească pentru Gigi Becali”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 decembrie 2022 13:30 / Actualizat miercuri, 21 decembrie 2022 15:10

FCSB ar putea intra în curând în Ghencea, așa cum își dorește Gigi Becali, după ce PSD a modificat proiectul de lege privind închirierea bazelor sportive.

Deputatul USR Cristian Brian, inițiatorul proiectului de lege privind condițiile de închiriere a bazelor sportive publice, acuză după amendamentul impus de PSD și susține că modificarea legii a fost făcută pentru a ajuta FCSB.

Becali atacă Federația! Stoichiță și Răzvan Rotaru, luați la rost: „Cum e posibilă tâmpenia asta? Le dau șpagă 10.000 de euro ca să îmi facă antrenor”
FCSB
Becali atacă Federația! Stoichiță și Răzvan Rotaru, luați la rost: „Cum e posibilă tâmpenia asta? Le dau șpagă 10.000 de euro ca să îmi facă antrenor”

„Am simțit că proiectul devine unul cu dedicație pentru domnul Becali”

„Au venit cu un amendament care deschide o portiță. Se schimbă modalitatea prin care se închiriază stadionul Ghencea. Nu mi-au explicat de ce introduc amendamentul la proiectul meu.

Am văzut în presă declarațiile președintelui PSD, Marcel Ciolacu, am văzut că i-a promis lui Becali că îi dă dreptul să folosească stadionul și cam despre asta e vorba. Colegii de la PSD mi-au spus că asta a fost directiva, că trebuie să treacă proiectul în acea zi, în acea formă. 

A preferat să-l pună mișelește în proiectul altui partid. Am simțit că proiectul devine unul cu dedicație pentru domnul Becali. Noi am dorit să facem un proiect din care să eliminăm decizia politicului în sport. Ei au alipit un amendament prin care tocmai asta au făcut. La un proiect al USR au dat o treabă cu dedicație la inițiativa grupului PSD”, a afirmat Brian Cristian pentru Europa Liberă.

Amendamentul adăugat de PSD

Amendamentul impus de PSD, adoptat în noua formă a legii, presupune ca:

Administratorii aparținând instituțiilor din cadrul sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională, pot pune la dispoziție comunităților locale, persoanelor fizice și/sau juridice interesate bazele și/sau instalațiile sportive deținute în administrare pe baza unui tarif care să asigure cel puțin cheltuielile administratorului ocazionate de respectiva activitate.

Ce prevede proiectul de lege 

Administratorii bazelor și/sau instalațiilor sportive, indiferent că fac parte din domeniul public sau privat al statului și al unităților administrativ-teritoriale, au obligația de a afișa, la începutul fiecărei luni, în loc public, la sediul bazei și/sau instalației sportive, și pe site-ul propriu, după caz, următoarele informații:

  • regulamentul pentru închirierea bazei și/sau instalației sportive;
  • tarifele pentru închiriere; 
  • numele persoanei fizice, a persoanei juridice, precum și numele structurii sportive care a închiriat un interval orar recurent, cu menționarea sportului practicat, a datei rezervării și a perioadei pentru care s-a făcut închirierea.

Gigi Becali: „Văd că Ciolacu se ține de cuvânt”

Gigi Becali, patronul vicecampioanei României, FCSB, îl laudă pe Marcel Ciolacu, președintele PSD și al Camerei Deputaților după amendamentul depus.

„Da… a zis omul, s-a ținut de cuvânt… Îi mulțumesc! Așa a zis. A zis: «Avem datoria să joace Steaua pe Ghencea». Bine, bă, tată. Văd că se ține de cuvânt. Probabil că acum o să fie obligați să închirieze bazele”, a punctat Gigi Becali, potrivit Antena Sport. 

Marcel Ciolacu: „Dacă au putut Roma și Lazio sau Inter cu Milan, sunt convins că vor putea și Steaua cu FCSB”

Luni, Marcel Ciolacu, a publicat pe Facebook un mesaj legat de amendamentul depus de PSD.

„Am văzut că orgoliile exagerate ale unor oameni pot bloca folosirea unor baze sportive noi, construite de statul român, din banii românilor. Într-o țară în care oricum prea puțini copii fac sport, să blochezi accesul la infrastructura sportivă este un sabotaj la sănătatea cetățenilor noștri. 

Acesta este motivul pentru care am susținut proiectul prin care terenurile de sport din curtea școlii să poată fi folosite în afara orelor de program. Și acesta este motivul pentru care am depus în proiectul de lege privind modificarea și completarea Legii educației fizice și sportului adoptat astăzi un amendament prin care să facilităm accesul tuturor celor care doresc să intre în bazele sportive ale statului. 

Până acum, era practic imposibil din cauza birocrației ca cineva să aibă acces, contra cost desigur, la o bază sportivă. Prioritatea este ca oricine face sport în mod organizat – copii, juniori, adulți, să poată folosi mai ușor o bază sportivă modernă. Și da, mă bucur că această lege va pune punct și uneia dintre cele mai mari rivalități din fotbalul românesc. Cred că a venit timpul ca și în România rivalitatea să fie înțeleasă doar în termeni sportivi, iar echipele să poată împărți fără probleme același stadion. Dacă au putut Roma și Lazio sau Inter cu Milan, sunt convins că vor putea și Steaua cu FCSB”, a scris Ciolacu pe Facebook, în decursul zilei de luni. 

Cum arată proiectul

Alt scandal cu stadionul Steaua » Un deputat USR acuză: „Noi am vrut să eliminăm politicul din sport, dar Ciolacu și PSD au intervenit în proiect cu o dedicație mișelească pentru Gigi Becali”
Alt scandal cu stadionul Steaua » Un deputat USR acuză: „Noi am vrut să eliminăm politicul din sport, dar Ciolacu și PSD au intervenit în proiect cu o dedicație mișelească pentru Gigi Becali”

VIDEO Octavian Popescu, după FCSB - FC Botoșani: „Este important că am revenit pe podium”

Citește și: 

Becali atacă Federația! Stoichiță și Răzvan Rotaru, luați la rost: „Cum e posibil tâmpenia asta? Le dau șpagă 10.000 de euro ca să îmi facă antrenor”

Gigi Becali îi dă planurile peste cap lui Pintilii: „Ce să facem? Nu, tată!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (102)
19sevilla86
19sevilla86  •  24 Decembrie 2022, 11:21

*** Partidul democrației, transparenței, valorilor europene așa cum se prezintă USR protejează cu nesimțire ultima reduta a sportului militarizat bolșevic din lume adică CSA=TSKA=Cazarma Stalinistă a Armatei! Rușinos, rudimentar, ridicol așa cum este și aberația USR!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

istet10
istet10  •  22 Decembrie 2022, 18:13
Postat de Catalynn.. pe 22 Decembrie 2022, 02:04

Nu a spus nimeni ca altcineva in afara de ne-a jjijji și FC fcsb are interzis pe Stadionul Steaua! Însă uite ca Rapid, deși își permiteau financiar, au preferat sa joace pe Arena Naționala decât sa meargă pe stadionul rivalei, stadion unde au fost “gazde” la începutul anilor ‘80 când stadionul lor era in reparații și consolidare. Nici Dinamo nu ar veni, cum nici noi nu am merge pe stadionul lor. E chestie de respect de sine, un concept total străin oricărui zecesebist! :-)))

Te bagi in seama prostalaule ! Atat.

tictictic
tictictic  •  22 Decembrie 2022, 09:37

Constat ca prostul site-ului (janta) persista cu aberatia ca "nu s-a schimbat nimic!":) Este in grava eroare de intelegere (ca de obicei!). Pe scurt, pana acum, toate obiectivele ce fac parte din patrimoniul MApN si MAI, pentru a putea fi inchiriate, concesionate sau vandute, aveau nevoie de un Ordin de Ministru si de o Hotarare de Guvern, iar cele considerate strategice, si de aprobare in CSAT. A explicat de mai multe ori Vasile Dincu ca nu are alt cadru legal in afara de acesta. De altfel, inchirierea stadionului Ghencea catre Becali intre 2003 si 2014 tot prin HG s-a facut. Prin amendamentul lui Ciolacu, acum bazele sportive si de agrement din patrimoniul MApN si MAI pot fi inchiriate catre public fara nicio HG sau OM, pentru ca legea ii responsabilizeaza acum si ii obliga indirect pe comandantii acestora sa le valorifice potentialul la maxim. Cu alte cuvinte, acum, inchirierea stadionului Ghencea este decizia lui Bichir, si numai a lui. Mai mult, conform legii, va fi obligat sa afiseze la poarta stadionului tarifele de inchiriere si perioadele disponibile. Desigur, Bichir poate refuza cererile clientilor, insa daca la sfarsitul unui ciclu de executie bugetara se va constata ca stadionul a stat nefolosit 90% din perioada desi au existat zeci de solicitari, nu-l vad bine... nici pe el si nici pe Talpan!

Vezi toate comentariile (102)
Comentează