FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI

INTERVIU Vașvari, cel mai vechi jucător de la FC Botoșani, e în ultimele 6 luni de contract: "La vară vedem ce și cum"

foto: Alex Nicodim
foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat duminica, 24 ianuarie 2016 16:36

Gabriel Vaşvari este cel mai vechi jucător al celor de la FC Botoşani, fiind în curtea echipei de 8 ani. Mijlocaşul moldovenilor pleacă luni în cantonamentul din Turcia, dar îşi aduce aminte de prima şi singura accidentare din cariera sa şi de cum şi-a cumpărat două perechi de ghete din primul său salariu la 17 ani.

Gabriel Vaşvari, 29 de ani, aflat în ultimele 6 luni de contract cu FC Botoşani, se gîndeşte doar să dea totul pe teren, iar în vară aşteaptă ofertele. Chiar dacă unii ar spune că deja se îndreaptă spre încheierea carierei de fotbalist, lui nici prin cap nu îi trece acest lucru pentru că, spune el, "duce mult organismul".

-Gabriel, ce îţi doreşti pentru 2016?
-Să fiu sănătos! Mă bucur că anul trecut am jucat meci de meci şi m-au ocolit accidentările. Sper să fiu ocolit de necazuri şi în anul acesta.

-Care este obiectivul clubului?
-Obiectivul principal este salvarea de la retrogradare, dar noi ne dorim mai mult, vrem să ne clasăm pe primele două locuri din play-out.

-Cum stau lucrurile la echipă? Aveţi probleme cu banii?
-Am încheiat prima parte a sezonului cu patru victorii, am reuşit să ieşim din zona periculoasă şi acesta este un lucru bun. Financiar, aş putea spune că sînt probleme ca peste tot în Liga 1. Avem restanţe două salarii, dar avem promisiunea că îi vom primi. Mereu ne-am primit banii, aşa că nu se pune problema să fim minţiţi.

-Cum este Cristian Pustai ca antrenor?
-Profesionist! Ştie să îşi facă treaba foarte bine, drept dovadă rezultatele pe care le-a avut de cînd a venit la echipă. Ne-a pus pe picioare! Este foarte apropiat de noi, aşa ar trebui să fie toţi antrenorii, ne cere păreri şi se interesează de problemele noastre.

"De la 15 ani nu m-am mai accidentat"

-Care este cea mai mare realizare pe plan profesional?
-Cînd am reuşit să promovez cu Botoşani în prima ligă şi meciurile din Europa League. Atunci te simţi cu adevărat fotbalist!

-Dar cel mai greu moment prin care ai trecut?
-Oof... Aveam 15 ani şi am avut dublă factură, mi-a fost foarte greu. Dar după acel moment nu m-am mai accidentat niciodată, dar am şi muncit foarte mult.

-Care este cea mai puternică echipă împotriva căreia ai jucat?
-Fără să stau pe gînduri, Legia Varşovia! Meciurile din Europa sînt la un alt nivel!

5,81 este media notelor GSP ale fotbalistului

"Niciodată nu e prea tîrziu un transfer afară!"

-Eşti de 8 ani la Botoşani, nu ai vrea să faci o schimbare dacă tot eşti în ultimele 6 luni de contract?
-Nu mă gîndesc la asta acum. În acest moment îmi doresc doar să îmi fac treaba cît mai bine aici şi la vară vom vedea ce şi cum.

-Te gîndeşti la granzii din Bucureşti?
-Sper să am evoluţii bune şi la vară să pot discuta cu oricine. Sper să joc la o echipă mai bună, oricine îşi doreşte asta.

-Regreţi că nu ai jucat în străinătate?
-Orice fotbalist îşi doreşte să prindă un transfer în străinătate, dar nu a fost să fie. Acesta cred că este un regret, dar viaţa merge mai departe. Oricum, niciodată nu e prea tîrziu!

-Mai ţii minte pe ce ai cheltuit primul salariu cîştigat din fotbal?
-Ştiu că aveam 17 ani şi jucam la Zalău în a doua ligă cînd am primit primul salariu. Ţin minte că am plecat la Cluj şi mi-am cumpărat două perechi de ghete şi un trening. Nu erau mulţi bani pe vremea aceea.

"Sînt un familist convins!"

-Cînd nu joci fotbal, ce îţi place să faci?
-Profit de fiecare moment liber ca să îl petrec cu familia, în special cu soţia şi fiica mea. Merg cu ele la centre spa sau ieşim la o plimbare să ne relaxăm.

-Unde te vezi peste cinci ani?
-Jucînd fotbal! Simt că am un organism foarte puternic, care poate duce mult!

3 goluri în 21 de meciuri în Liga 1 în acest sezon a strîns Vaşvari la FC Botoşani

84 de meciuri are mijlocaşul în Liga 1, toate în tricoul moldovenilor

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează