FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZĂ

Întrebările care trebuie puse după CFR Cluj – Farul » De ce „a vorbit” Hagi la pauză și a tăcut la final?!

Întrebările care trebuie puse după CFR Cluj – Farul » De ce „a vorbit” Hagi la pauză și a tăcut la final?!
Întrebările care trebuie puse după CFR Cluj – Farul » De ce „a vorbit” Hagi la pauză și a tăcut la final?!

Articol de , , - Publicat luni, 02 mai 2022 17:00 / Actualizat luni, 02 mai 2022 17:13

CFR Cluj – Farul 1-0. Două controverse create de modul în care Gică Hagi a gândit, procedat și poziționat la pauza și la finalul meciului din Gruia: schimbarea Pitu - Sali și lipsa de poziție referitor la arbitraj, care l-a dezavantajat în mod clar, având un penalty neacordat în startul jocului

CFR - Farul 1-0. Victorie uriașă pentru trupa lui Dan Petrescu, după un meci extrem de ciudat. Care a conținut două reprize total diferite. Prima, în care Farul a subordonat-o total pe campioană, și o a doua în care, în urma schimbărilor efectuate la pauză, constănțenii aproape că n-au mai existat și au și cedat în cele din urmă. Prima mare întrebare care se ridică după ceea ce s-a întâmplat la Cluj duminică seara:

1. De ce a decis Hagi să-l schimbe pe Pitu cu Sali la pauză, în condițiile în care Pitu fusese cel mai bun fotbalist de pe teren, produsese ocazii și avusese o evoluție poate printre cele mai bune din cariera lui? În plus, scorul în acel moment era 0-0 și nimic nu arăta că Farul ar trebui să schimbe ceva pentru că lucrurile funcționau bine, iar CFR era în mare dificultate.

Greșeala lui Petrescu care o putea costa titlul pe CFR Cluj: „E vina mea în totalitate! Le-am spus și jucătorilor”
CFR Cluj - Farul 1-0
Greșeala lui Petrescu care o putea costa titlul pe CFR Cluj: „E vina mea în totalitate! Le-am spus și jucătorilor”

Fără Pitu, Farul n-a mai contat aproape deloc în atac. Sali a fost aproape zero în comparație cu cel pe care îl înlocuise, astfel că ofensiv, Hagi și-a amputat propia echipă prin mutarea de la pauză. Iar comparația parametrilor de joc dintre cei doi e argumentul perfect că antrenorul oaspeților s-a păcălit în alegerea pe care a făcut-o.

Parametru / JucătorPituSali
Șuturi la poartă20
Șuturi pe poartă10
Pase decisive20
Dueluri câștigate44%27%
Dueluri în atac câștigate70%33%
Driblinguri reușite53

4 șuturipe poartă a avut Farul în prima repriză, câtă vreme a fost Pitu în echipă

0 șuturipe poartă a tras Farul în a doua parte a meciului, după schimbarea Pitu - Sali

2. De ce Hagi n-a contestat absolut deloc arbitrajul după meciul cu CFR, deși ar fi trebuit să beneficieze de un penalty, iar la o altă fază la limită, brigada a judecat faza pro-CFR?

Antrenorul Farului e cunoscut ca fiind extrem de temperamental și foarte vocal la adresa arbitrajului. Au fost multe situații în care Hagi a reacționat chiar violent împotriva arbitrilor, chiar și atunci când fazele nu-i dădeau dreptate în totalitate. De această dată, Farul chiar avea motive să se considere nedreptățită: în startul jocului ar fi trebuit să primească un penalty, la faultul pe care portarul Letica îl face asupra lui Robert Moldoveanu, pe care l-a busculat în interiorul careului. 

Reluările TV au arătat că decizia lui Radu Petrescu, de a acorda lovitură liberă din afara careului, a fost greșită. Tot în prima repriză, a mai existat o fază controversată, cu o minge scoasă de Letica de pe linie sau dincolo de aceasta. Arbitrii n-au acordat gol, reluările arătând că mai degrabă decizia e corectă și balonul n-a depășit cu întreaga circumferință linia de poartă.

La finalul jocului însă, Hagi a avut un discurs extrem de calm, în care nu a amintit deloc despre arbitraj. Nici nu a fost întrebat de reporterul care a realizat flash-interviurile despre penalty-ul de care ar fi trebuit să beneficieze, dar nici el n-a adus faza respectivă în discuție.

Discursul lui Hagi de după meciul de la Cluj:

"Știam că jucăm cu o echipă puternică, pragmatică. Noi am încercat să facem presiune, în mare parte am reușit, cât am putut și noi. Am avut și șansele noastre, dar fotbalul așa e făcut. Felicităm adversarul, a câștigat, succes mai departe în lupta pentru campionat"

"Când nu câștigi, nu ai cum să fii fericit. Echipa mea a încercat, dar nu ai cum să fii fericit când pierzi. Nu înțelegeți că nu ai cum să fii favorit nici mai departe? Sunt meciuri de play-off, sunt grele! E primul meu an de la revenire. S-au făcut lucruri bune, încercăm să construim mai departe"

CUM A PROCEDAT CU FCSB ÎN DEPLASARE

1. N-a schimbat la pauză când a câștigat pe Arena Națională

Hagi a fost și adversarul FCSB-ului, tot în deplasare, așa cum a fost și duminică la Cluj, de două ori în această primăvară. Prima oară în finalul sezonului regulat, meci pe care l-a câștigat pe Arena Națională, scor 2-0. A doua oară a fost în turul play-off-ului, scor 2-0 pentru FCSB, într-un meci viciat de erorile arbitrilor. Din perspectiva modului în care Hagi a acționat la pauză în acele meciuri versus meciul cu CFR, dar și poziția pe care a avut-o la adresa arbitrilor sunt diferențe mari.

FCSB - Farul 0-2, 27 februarie

  • la pauză scorul era 1-0 pentru Farul, cu o primă repriză bună pentru oaspeți, dar cu un meci în care FCSB i-a pus mult mai multe probleme decât a făcut-o CFR duminică
  • Hagi n-a făcut nicio schimbare la pauză, echipa care a schimbat între reprize fiind FCSB: i-a scos pe Coman și pe Dumiter și i-a introdus pe V. Gheorghe și I. Stoica
  • Farul a mai marcat o dată și în repriza secundă
  • raportul șuturilor pe poartă în prima a repriză: 1-0 pentru Farul
  • raportul șuturilor pe poartă în a doua repriză: 4-1 pentru Farul.

2. Tiradă la adresa arbitrului pentru un penalty neacordat

FCSB - Farul 2-0, 14 martie

  • la pauză scorul era 0-0, însă prestația Farului fusese slabă, iar FCSB a dominat și a pus o presiune mare la poarta lui Aioani
  • între reprize, Hagi a făcut o schimbare defensivă: l-a scos pe Andrei Ciobanu și l-a introdus pe Dussaut
  • meciul a fost influențat decisiv de o mare greșeală comisă de Rusandu: n-a dictat penalty, în startul reprizei secunde, la scorul de 0-0, la faultul lui Târnovanu asupra lui Robert Moldoveanu, exact aceeași situație ca în meciul cu CFR, când tot Moldoveanu fusese faultat de portarul advers
  • "centralul" l-a eliminat destul de ușor și pe Dussaut, dar scorul era deja 1-0 în acel moment.

La finalul jocului, Hagi a pornit un atac fără menajamente la adresa arbitrajului, pe care l-a găsit direct răspunzător de eșec.

Discursul lui Hagi de după meciul cu FCSB, de la București:

"E incredibil! N-am crezut că pot să văd așa ceva pe terenul de fotbal. A fost un meci echilibrat, ambele echipe au avut ritm și intesitate. Un singur om a făcut astăzi diferența, din toate punctele de vedere, din primul și până în ultimul minut. Incredibil! Nu se poate așa ceva, este inadmisibil! Mereu le spun jucătorilor să nu găsească alibiuri, dar așa ceva nu se poate! N-am cuvinte! Ce să zic?"

"Pentru noi, arbitrul n-a văzut nimic. A fost un singur om care a făcut diferența astăzi, arbitrul. Fotbalul e făcut din mici detalii, iar lucrurile sunt clare pentru toți astăzi. Cele două echipe s-au bătut, au arătat calitate. Am început bine repriza a doua, eram încrezător, iar apoi a venit arbitrul"

SEZONUL ACTUAL » Farul, daune mai mari pentru CFR decât pentru FCSB

Trupa lui Hagi a terminat de jucat toate cele 8 jocuri cu primele două clasate: câte 4 pentru fiecare. Concluzia e că privind strict din perspectiva rezultatelor, CFR a avut mai mult de suferit de pe urma confruntărilor cu Farul decât a făcut-o FCSB.

FCSB versus Farul

  • 1-0 și 0-2 în sezonul regulat
  • 2-0 și 4-0 în play-off
  • Concluzia: FCSB a pierdut 3 puncte în sezonul regulat, ceea ce înseamnă efectiv 1,5 puncte pierdute

CFR versus Farul

  • 1-0 și 2-0 în sezonul regulat
  • 0-0 și 1-0 în play-off
  • Concluzia: CFR a pierdut două puncte în play-off, care sunt efectiv două puncte irosite fiindcă s-au pierdut după momentul înjumătățirii

SEZOANELE PRECEDENTE » Farul a favorizat-o mereu pe CFR

În cele 4 sezoane în care clujenii au câștigat titlul, de 3 ori s-au duelat umăr la umăr cu FCSB. În două dintre aceste sezoane, Farul a avut un rol determinant în bătălia pentru campionat, mai ales că a avut meciuri cu cele două rivale nu doar pe parcursul sezonului regulat, ci și în play-off. Sezonul trecut, Farul a fost echidistantă în această luptă, dar a lipsit din play-off.

Sezonul 2017-2018

Farul cu CFR

  • 0-2 și 1-0 în sezonul regulat
  • 1-2 și 0-1 în play-off
  • Concluzia: CFR a pierdut 1,5 puncte

Farul cu FCSB

  • 1-0 și 0-2 în sezonul regulat
  • 1-2 și 2-2 în play-off
  • Concluzia: FCSB a pierdut un total de 3,5 puncte

1 puncta fost avansul pe care CFR l-a avut la finalul campionatului față de FCSB

Sezonul 2018-2019

Farul cu CFR

  • 1-2 și 1-0 în sezonul regulat
  • 0-1 și 1-3 în play-off
  • Concluzia: CFR a pierdut 1,5 puncte

Farul cu FCSB

  • 1-4 și 2-0 în sezonul regulat
  • 2-1 și 1-1 în play-off
  • Concluzia: FCSB a pierdut 6,5 puncte

2 punctea fost diferența cu care CFR a câștigat titlul în fața FCSB-ului

Sezonul 2020-2021

Farul cu CFR

  • 1-1 și 1-2 în sezonul regulat
  • Concluzia: CFR a pierdut 1 punct

Farul cu FCSB

  • 0-3 și 2-2 în sezonul regulat
  • Concluzia: FCSB a pierdut 1 punct

9 punctea fost ecartul dintre CFR și FCSB la finalul sezonului

CITEȘTE ȘI:

Derby la Liga 4 între Iazu și Scânteia » Căruțe pe post de peluză, prima se dă în bere și mici, echipamente cumpărate de Bobonete: „E Dinamo-Steaua din Ialomița”
REPORTAJ
Derby la Liga 4 între Iazu și Scânteia » Căruțe pe post de peluză, prima se dă în bere și mici, echipamente cumpărate de Bobonete: „E Dinamo-Steaua din Ialomița”
Povestea incredibilă a unui caz de dopaj în Divizia A: „Am luat urină de la colegul și am adăugat apă, cu acordul agenților antidoping. Am spus adevărul și am luat 6 luni”
DOPAJ
Povestea incredibilă a unui caz de dopaj în Divizia A: „Am luat urină de la colegul și am adăugat apă, cu acordul agenților antidoping. Am spus adevărul și am luat 6 luni”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (67)
113492877815998
Vasile Bazil  •  03 Mai 2022, 11:29

"Sfanta treime" loveste din nou ! Frustrare maxima pentru ca fcfcsb nu reuseste sa se apropie si mai mult de cfr ! O analiza facuta cu o tendentiozitate extrema,fara urma de jena vis-a-vis de cetitoriu,dam in Hagi din toaaate pozitiile si nu ne gandim ca in etapa trecuta Farul a incasat o caruta de goluri ACASA de la o echipa pe care altfel o bate cind are chef,dar...di ce o chert la Cj ?Musai trubuia sa castige ca sa le iasa si lor "onorariul de succes" ! Din nou....penibil !Dar...e in nota caracteristica tovarasi !

demolarii
demolarii  •  02 Mai 2022, 21:13

Nici PCRul nu avea presa pe care o are Fcsb. E chiar mai rau ca in 80.....poate ne spune Naum de ce GSP a devenit Scânteie Fcsb?

moto.46.rossi
moto.46.rossi  •  02 Mai 2022, 20:29

Deci Faru' face noncombat cu *** & Fotbal Club FC FcFcFcsb, cu CFR joaca de aproape ii bate su culmea tot la CFR vs FARUL se vorbeste de blat :))))) Fabulous Romania :)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (67)
Comentează