FOTBAL  »  Superliga  »  DOPAJ

VIDEO EXCLUSIV Povestea incredibilă a unui caz de dopaj în Divizia A: „Am luat urină de la colegul și am adăugat apă, cu acordul agenților antidoping. Am spus adevărul și am luat 6 luni”

Articol de GSP - Publicat luni, 02 mai 2022 13:16 / Actualizat luni, 02 mai 2022 14:53

Adrian Senin (42 de ani) a fost invitat la GSP LIVE în această dimineață și a vorbit despre scandalul de dopaj în care a fost implicat.

Fostul fundaș stânga al celor de la Farul, club pentru care a evoluat între 2001 și 2007, a fost suspendat în 2004, după un meci între Sportul și Farul, terminat 1-1.

Adrian Senin și Iulian Apostol au primit câte 6 luni de suspendare, în timp ce Mihai Baicu a luat 3 luni. În urina lor au fost găsite urme de furosemid, o substanță interzisă, folosită pentru a slăbi.

Derby la Liga 4 între Iazu și Scânteia » Căruțe pe post de peluză, prima se dă în bere și mici, echipamente cumpărate de Bobonete: „E Dinamo-Steaua din Ialomița”
REPORTAJ
Derby la Liga 4 între Iazu și Scânteia » Căruțe pe post de peluză, prima se dă în bere și mici, echipamente cumpărate de Bobonete: „E Dinamo-Steaua din Ialomița”

VIDEO Povestea suspendării lui Adrian Senin pentru dopaj: „Am luat puțin de la Baicu și am diluat cu apă”

-Cum a fost scandalul de dopaj din 2004? Ai fost suspendat 6 luni, la fel ca Iulian Apostol, iar Baicu a stat trei luni. În urina voastră erau urme de furosemid. 
- După meciul cu Sportul, din Regie, oficialii au venit târziu și ne-au anunțat că trebuie să mergem la test. Era ziua mea, venisem cu mașina pentru că aveam ceva rezervat undeva și îi luam pe niște colegi să ajungem mai repede. Fusese cald afară, transpirasem mult și am stat trei ore să dăm proba de urină. Am băut niște bere. Nimic. Dădusem prea puțină urină.

-Și cum ați rezolvat?
- I-am zis lui Baicu: „Băi, țigane, dai tu? Tu ai luat ceva?”. El luase, săracul, voia să slăbească. Le-am zis celor care recoltau (n.r. - agenților antidoping): „Noi nu putem să dăm. Haideți că dă colegul nostru pentru noi! Punem la noi în eprubetă, mai adăugăm puțină apă și aia e!”. Până la urmă, au zis: „Da, domn’e, da!”. 

L-am pus pe Baicu: „Hai, țigane!”. Am văzut eu că în urina lui se întâmpla ceva, dar am luat, am pus la mine eprubetă, a pus și Apostol la el. Am pus puțină apă și s-a făcut treaba. L-am mai întrebat o dată: „Băi, sigur n-ai luat ceva?”. El: „N-a luat fratele tău, dacă luam ceva nu-ți spuneam!?”. Nu ne gândeam noi niciodată… 

Și apoi?
-De la Sportul, la test erau parcă Gigel Bucur și încă cineva. Și ei au reglat-o cu puțină apă.

Adrian Senin: „Când am auzit că e vorba de proba cu Sportul, a picat cerul pe mine”

- Noroc că n-au luat și ei de la Baicu…
-Ei dat ceva urină. Apoi, am plecat acasă. După vreo două săptămâni, era într-o marți, aveam două antrenamente și am dormit la prânz. Când mă trezesc, aveam 150-160 de apeluri pe telefon. Când mă uitam la telefon, mă suna un număr. Am răspuns fără să vreau. „Știți că ați fost depistat pozitiv?”. Eu eram buimac, i-am zis că a greșit numărul. 

„Ce pozitiv?”. Când am auzit că e vorba de proba cu Sportul, a picat cerul pe mine. Am mers, am spus adevărul și am luat șase luni. Noi am vrut să mergem să ni se ia probe din păr, dar nu s-a putut. Dacă ieșea că avem noi dreptate, trebuiau să cadă Liga, toată medicina sportivă, vă dați seama.

- Înțeleg că agenții antidoping care v-au lăsat au plătit și ei…
-Probabil, nu-mi amintesc. Dar important e că noi am stat șase luni. L-am luat pe Baicu, a început cu ale lui: “„ă moară mama!”. „Mihaiee, ne-ai nenorocit!”. Aia e, asta a fost. 

FOTO. Imagini din cariera lui Adrian Senin

+16 FOTO

Mihai Baicu a murit după un stop cardiac

Mihai Baicu a încetat din viață pe 6 iulie 2009, după ce a jucat un meci de fotbal pe un teren sintetic în compania prietenilor, în aproprierea stadionului Steaua. Jucătorul s-a așezat pe bancă la finalul meciului, apoi a căzut la pământ. Verdictul medicilor a fost unul crunt: stop cardiac! Acesta a decedat pe loc, medicii doar au constatat decesul în momentul în care au ajuns la stadion.

Citește și: 

Cum l-a sabotat Anghel Iordănescu pe Giovanni Becali: „Bagă-l, bă, ce dracu'?”

FCSB vrea 50 de milioane pe Octavian Popescu, CFR Cluj se mulțumește cu mult mai puțin pentru Petrila: „Crezi că nu-l dă?”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
supereduardo10
supereduardo10  •  04 Mai 2022, 11:13

Ce vrajeala.... O multime de jucatori se dopeaza si la noi dar si afara. Ati vazut un caz de d0paj renumit in forbal? Nu este putin cam suspect?

10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  04 Mai 2022, 07:09

ce prostie de articol! furosemidul nu este un drog! este un medicament diuretic, folosit pentru eliminarea apei din corp pentru cei care au probleme cu rinichii sau in cazul diabeticilor! nu iti iese la proba de par! Afara de asta, nu vad de ce ar fi un medicament interzis, nu iti creste in nici un fel performantele!doar te pisi din 5 in 5 minute! probabil luasera altceva! daca Baica a murit de inima, probabil il lua pentru tensiune!

2793867884246634
Daniel Preda  •  02 Mai 2022, 19:31
Postat de rav410wrc pe 02 Mai 2022, 17:37

Vai de mine, astia-s agentii ANAD care-au trecut mai apoi sub obladuirea sf. Cristi Balaj !? Dar cum e posibil ?! ;)))

Totuși, ce treabă are Balaj cu manevrele din 2004???

Vezi toate comentariile (11)
Comentează