FOTBAL  »  NATIONALA  »  AMINTIRE

Cum l-a sabotat Anghel Iordănescu pe Giovanni Becali: „Bagă-l, bă, ce dracu'?”

Ioan Becali // foto: captură DigiSport
Ioan Becali // foto: captură DigiSport

Articol de GSP - Publicat luni, 02 mai 2022 10:21 / Actualizat luni, 02 mai 2022 11:10

Fostul impresar Ioan Becali (69 de ani), în prezent consilier la firma de impresariat a lui Dragoș Sîrbu, a povestit cum „colabora” cu Anghel Iordănescu (71) și Victor Pițurcă (65), doi dintre foștii selecționeri ai echipei naționale a României.

Ioan Becali, artizanul unora dintre cele mai importante transferuri ale ultimilor ani în fotbalul românesc, precum Dennis Man și Valentin Mihăilă la Parma, plus Alexandru Cicâldău la Galatasaray, a rememorat cum a fost sabotat de Anghel Iordănescu în unul dintre mandatele acestuia ca selecționer al României. 

De asemenea, cum Victor Pițurcă îi respingea doleanțele cu privire la utilizarea anumitor jucători. Becali a negat astfel acuzațiile conform cărora el ar fi făcut echipa națională în mandatele celor doi.

Pus pe lista de transferuri! Barcelona vrea 70 de milioane de euro pentru jucătorul urmărit de Bayern și Manchester United » Cine l-ar înlocui
LA LIGA
Pus pe lista de transferuri! Barcelona vrea 70 de milioane de euro pentru jucătorul urmărit de Bayern și Manchester United » Cine l-ar înlocui

Ioan Becali: „Iordănescu și Pițurcă, doi «catâri»”

„Anghel Iordănescu e un «catâr» ce n-ai pomenit, cu ghilimelele de rigoare. Da, cu el şi cu Piţurcă făceam eu echipa naţională (n.r. - este ironic). Doi catâri. Bă frate, eu am adus odată oameni de la Valladollid să-l ia pe Doboş. Era rezervă la naţională, înainte de Mexic, erau la Lebăda: «Băi Puiule, joacă-l, bă, bagă-l, ce dracu?!» 

Era amical cu Moldova, pe Ghencea. Au venit oamenii, au stat două zile, iar el l-a băgat pe Doboş în minutul 90, deci două minute, la sfârşit. Se uitau oamenii ăia la mine. Zic: «Bă, de ce nu mi-ai spus?» Şi cu Țiţi Dumitriu de faţă. 

Lui Piţurcă, dacă îi spuneam să-l bage pe Luţu, nu-l mai băga. Sau pe Contra. Că era toată echipa mea aia a lui Piţurcă, de la tineret. El nu-l băga! Deci toată echipa era a mea! Mie-mi spui de catârii ăştia?”, a susținut Becali la DigiSport Matinal

Atât Anghel Iordănescu, cât și Victor Pițurcă au avut câte 3 mandate de selecționer al primei reprezentative. Pițurcă a fost selecționer și la U21, chiar înainte de primul mandat la „naționala mare”, 1996-1998.

Mandatele lui Anghel Iordănescu ca selecționer:

  • septembrie 1993 - august 1998; 
  • decembrie 2001 - noiembrie 2004; 
  • octombrie 2014 - iulie 2016.

Mandatele lui Victor Pițurcă:

  • iunie 1998 - decembrie 1999; 
  • decembrie 2004 - aprilie 2009; 
  • iunie 2011 - octombrie 2014.

Mai multe știri despre echipa națională: 

Marele regret al lui Florin Răducioiu: „Am greșit când am renunțat la națională, n-am acceptat să fiu rezervă!” + a fost blat meciul cu Spania de la Euro 1996?

„Ați mutat meciurile de teama înjurăturilor?” » Răzvan Burleanu, primele explicații după ce naționala a plecat din Ghencea

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
105662257060988
Eugen Qy  •  02 Mai 2022, 17:16

Dupa socoteala "scriericilor de la Gazeta" intre iunie '98 si august acelasi an, au fost 2 selectioneri, la Nationala !!! Bravos lor si capului limpede !!!

roost.eradevar.at
roost.eradevar.at  •  02 Mai 2022, 13:10

Cat mai promovati penali ? Voi despre sport, rezultate, nu stiti sau nu aveti voie sa scrieti? Dar dupa aia va mirati si voi ce ajung perlele, mbapeii si briliantele din fotbalul romanesc

alenb
alenb  •  02 Mai 2022, 12:17
Postat de Mihnea Ilie pe 02 Mai 2022, 11:57

Noi greșim, amice. Trebuie ignorați, pana dispar!!!

Din pacate relatia selectioneri-impresari nu dispare asa usor. Bine, acu se vorbeste direct cu “nea Mihai” Stoichita.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează