FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

VIDEO „Ați mutat meciurile de teama înjurăturilor?” » Răzvan Burleanu, primele explicații după ce naționala a plecat din Ghencea

Răzvan Burleanu / Sursă foto: GSP +34   FOTO
Răzvan Burleanu / Sursă foto: GSP

Articol de , - Publicat miercuri, 27 aprilie 2022 17:59 / Actualizat miercuri, 27 aprilie 2022 18:34

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a explicat care e motivul real pentru care naționala s-a mutat în Giulești pentru partidele cu Finalanda și Muntenegru din Liga Națiunilor, programate pe 11, respectiv 14 iunie. 

S-a vehiculat că decizia Federației ar fi un răspuns în fața huiduelilor primite la amicalul cu Grecia din urmă cu o lună, variantă respinsă cu vehemență de Burleanu.

Răzvan Burleanu, despre revenirea naționalei pe stadionul Giulești: „Aveam nevoie de acest test”

Noi, ca Federație, suntem obișnuiți cu înjurăturile. Însă această mutare e doar un test. Aveam nevoie de acest test, astfel încât să putem pregăti foarte bine meciurile de la Campionatul European de anul viitor (n.r. -turneu final de juniori, organizat de România și Georgia).

Am așteptat să vedem primele meciuri din Liga 1 jucate acolo pentru a intra în contact cu colegii noștri de la clubul Rapid. Vrem să testăm toate procedurile. Vom avea alături de noi și reprezentanții UEFA. Nu ne dorim să avem vreo problemă în organizarea Europeanului de anul viitor și vrem să luăm din timp toate aceste măsuri”, a declarat Răzvan Burleanu în această după-amiază, în dialogul purtat cu reprezentanții media. 

Când vor intra echipele din Liga 1 pe „Arcul de Triumf”? » Ministrul Novak, anunț important
STADION
Când vor intra echipele din Liga 1 pe „Arcul de Triumf”? » Ministrul Novak, anunț important

Naționala României, OUT din Ghencea!

Naționala României pleacă de pe Ghencea și va juca pe Stadionul Rapid-Giulești! „Tricolorii” vor disputa pe noul stadion al Rapidului duelurile cu Finlanda și Muntenegru din Liga Națiunilor, programate pe 11, respectiv 14 iunie.

Plecarea din Ghencea, după trei meciuri consecutive jucate de „tricolori” acolo, poate fi și o consecință a atmosferei ostile de care naționala a avut parte la amicalul cu Grecia de luna trecută, pierdut cu 0-1.

+30 FOTO

Planurile inițiale ale Federației erau să dispute meciurile respective în Ghencea, după cum federalii anunțaseră în mod oficial la începutul anului. Manifestările huliganice ale ultrașilor români le-au dat însă planurile peste cap.

Încă de la începutul partidei, fanii Stelei au început o luptă împotriva lui Burleanu, considerat vinovat de faptul că Steaua nu are drept de promovare în Liga 1. Tavi Popescu, introdus pe teren în repriza secundă, a primit și el porția lui de apostrofări, venite din tabăra Sud Steaua, rivalii celor de la FCSB.

„Ați mutat meciurile de teama înjurăturilor?” » Răzvan Burleanu, primele explicații după ce naționala a plecat din Ghencea
Anunțul oficial al Federației, făcut pe 31 ianuarie

Naționala României, după 11 ani pe stadionul Rapidului

Prima reprezentativă revine în Giulești pentru prima oară din 2011 încoace. Pe 3 iunie, în urmă cu 11 ani, naționala antrenată de Răzvan Lucescu se impunea în fața Bosniei, scor 3-0. Astfel, arena modernă din Giulești va fi testată în vederea găzduirii EURO U21 din 2023.

Arena din Giulești va găzdui partide la EURO U21 din 2023. Celelalte stadioane gazdă ale turneului, ”Steaua”, Cluj Arena, ”Dr. Constantin Rădulescu”, au beneficiat deja de organizarea de meciuri internaționale de primă categorie.”, a explicat Federația Română de Fotbal.

Prin organizarea celor două partide oficiale la distanță de doar 3 zile vor fi verificate toate facilitățile arenei (nr. stadionul Giulești), reprezentând, în același timp, și un bun prilej de stabilire a unui mod de lucru eficient cu echipa de organizare din Giulești. Testarea timpurie în condiții reale face parte din bunele practici în organizarea evenimentelor sportive de top. 

- FRF

Citește și alte știri de actualitate: 

OFICIAL Știm ziua, ora și stadionul pe care se va disputa finala Cupei României

BILANȚ Ce-am avut și ce-am pierdut » Toșca, foarte slab în oficiale la națională

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
mordi
mordi  •  02 Mai 2022, 11:11

E ok, nationala mica pe stadion mic.

matei14
matei14  •  27 Aprilie 2022, 19:13

„Noi, ca Federație, suntem obișnuiți cu înjurăturile." :))) LOL

cristian_marin
cristian_marin  •  27 Aprilie 2022, 19:06

Cand era o singura Steaua, care juca in Ghencea, ii consideram pe cei de la Peluza Sud ca fiind suporterii inteligenti si voluntari, iar pe cei de la Peluza Nord ca fiind suporterii mafioti si pe bani. Acum, cand drumurile lor s-au separat, Peluza Nord a ramas la fel, dar din pacate Peluza Nord a saracit rau. Au ramas numai talibanii si cei cu minte putina. Am fost la meciul cu Grecia. Toata partida au injurat FRF si, cand au avut ocazia, jucatorii de la FCSB. NU am nicio problema sa injure FRF cand mingia nu e in joc, dar as vrea ca, la meciurile nationalei, cand echipa joaca, sa sustina Romania. Iar partea cu huiduirea jucatorilor FCSB dovedeste un *** evident. La nationala toti jucatorii joaca pentru Romania, nu pentru clubul de unde provin. Ce-ar insemna ca toti fanii care vin la meci sa huiduiasca jucatorii de la cluburile "inamice"? Echipa ar fi permanent huiduita. Cand mergi la meciul nationalei mergi sa sustii echipa Romaniei. Daca nu vrei sa o sustii si vrei altceva, e simplu, stai acasa si nu merge la meci.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează
Close