FOTBAL  »  NATIONALA  »  NATIONS LEAGUE

Naționala României, OUT din Ghencea! FRF a anunțat noul stadion pentru Liga Națiunilor: „Vrem să-l testăm”

Inițial, partidele ar fi trebuit să aibă loc în Ghencea / Sursă foto: Raed Krishan +34   FOTO
Inițial, partidele ar fi trebuit să aibă loc în Ghencea / Sursă foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 aprilie 2022 14:38 / Actualizat vineri, 22 aprilie 2022 14:53

Naționala României pleacă de pe Ghencea și va juca pe Stadionul Giulești! „Tricolorii” vor disputa pe noul stadion al Rapidului duelurile cu Finalanda și Muntenegru din Liga Națiunilor, programate pe 11, respectiv 14 iunie. 

Naționala României, după 11 ani pe stadionul Rapidului 

Prima reprezentativă revine în Giulești pentru prima oară din 2011 încoace. Pe 3 iunie, în urmă cu 11 ani, naționala antrenată de Răzvan Lucescu se impunea în fața Bosniei, scor 3-0.  Astfel, arena modernă din Giulești va fi testată în vederea găzduirii EURO U21 din 2023.

„Facilitățile stadionului Giulești, inaugurat la finalul lunii martie, vor fi testate prin găzduirea primelor meciuri internaționale de cel mai înalt nivel. Cu un an înaintea debutului turneului UEFA U21 EURO 2023, programat să se dispute în România, la București și Cluj-Napoca, și în Georgia, pe noua arenă din Capitală se vor juca meciurile echipei naționale a României cu Finlanda, 11 iunie, și Muntenegru, 14 iunie, ambele din Liga Națiunilor

Arena din Giulești va găzdui partide la EURO U21 din 2023. Celelalte stadioane gazdă ale turneului, ”Steaua”, Cluj Arena, ”Dr. Constantin Rădulescu”, au beneficiat deja de organizarea de meciuri internaționale de primă categorie.”, se arată în comunicatul emis de Federația Română de Fotbal

Prin organizarea celor două partide oficiale la distanță de doar 3 zile vor fi verificate toate facilitățile arenei (nr. stadionul Giulești), reprezentând, în același timp, și un bun prilej de stabilire a unui mod de lucru eficient cu echipa de organizare din Giulești. Testarea timpurie în condiții reale face parte din bunele practici în organizarea evenimentelor sportive de top.

- FRF

Cum arată primele propuneri pentru noua siglă a lui Dinamo: „Mi-a venit rău! Câini cu solzi, rechini, gladiatori, orci”
DINAMO
Cum arată primele propuneri pentru noua siglă a lui Dinamo: „Mi-a venit rău! Câini cu solzi, rechini, gladiatori, orci”

FRF nu mai joacă meciurile din Liga Națiunilor pe stadionul Steaua, după huiduielile masive la debutul lui Edi

Plecarea din Ghencea, după trei meciuri consecutive jucate de „tricolori” acolo, e și o consecință a atmosferei ostile de care naționala a avut parte la amicalul cu Grecia de luna trecută, pierdut cu 0-1. 

Planurile inițiale ale Federației erau să dispute meciurile respective în Ghencea, după cum federalii anunțaseră în mod oficial la începutul anului. Manifestările huliganice ale ultrașilor români le-au dat însă planurile peste cap. 

Naționala României, OUT din Ghencea! FRF a anunțat noul stadion pentru Liga Națiunilor: „Vrem să-l testăm”
Anunțul oficial al Federației, făcut pe 31 ianuarie

Edi Iordănescu n-a avut parte de revenirea în Ghencea pe care și-o dorea. Stadionul unde tatăl său a scris istorie a fost un teritoriu ostil pentru el la partida cu Grecia, motivul principal fiind reprezentat de răceala cu care ultrașii din Peluza Sud Steaua i-au primit pe jucătorii ce aparțin de FCSB. 

Atmosfera de la România - Grecia 0-1, debutul lui Edi Iordănescu la prima reprezentativă, a fost mai degrabă una ostilă. „Capul răutăților”, cei de la Sud Steaua.

20.000 de oameni au fost prezenți pe Ghencea, unde și-au făcut apariția și cei de la Sud Steaua, susținătorii CSA care au huiduit pe tot parcursul întâlnirii atât prestația naționalei, cât și conducerea FRF.

Încă de la începutul partidei, fanii Stelei au început o luptă împotriva lui Burleanu, considerat vinovat de faptul că Steaua nu are drept de promovare în Liga 1. Tavi Popescu, introdus pe teren în repriza secundă, a primit și el porția lui de apostrofări, venite din tabăra Sud Steaua, rivalii celor de la FCSB.

S-au ridicat restricțiile, au revenit agitatorii

Mai mult, tot la amicalul cu Grecia, grupurile naționaliste „Uniți sub Tricolor, „Honor et Patria” și „Camarazii” și-au continuat politica anti-Mario Camora, atacându-l pe jucătorul naturalizat prin câteva mesaje ofensatoare.

Ei sunt cei care, din cauza mesajelor sau lozincilor xenofobe și rasiste, au provocoat amenzi usturătoare Federației în ultimele campanii de calificare. Aceștia au stat departe de stadion în timpul pandemiei, însă au revenit la vechile manifestări odată cu ridicarea restricțiilor.

Programul complet al meciurilor României din Liga Națiunilor

  • 4 iunie 2022: Muntenegru – ROMÂNIA (ora 21:45, Prima TV)
  • 7 iunie 2022: Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA (ora 21:45, Antena 1)
  • 11 iunie 2022: ROMÂNIA – Finlanda (ora 21:45, Antena 1)
  • 14 iunie 2022: ROMÂNIA – Muntenegru (ora 21:45, Prima TV)
  • 23 septembrie 2022: Finlanda – ROMÂNIA (ora 21:45, Antena 1)
  • 26 septembrie 2022: ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina (ora 21:45, Prima TV)

VIDEO Pleacă din Ghencea? Edi Iordănescu, după ce jucătorii au fost fluierați: "Așa au simțit, așa s-au exprimat! Trebuie să-i aducem înapoi pe fani"

Citește și alte știri despre naționala României:

NEWS ALERT Un titular al naționalei din ultimii ani se retrage! » Reacția lui Edi Iordănescu: „Pierdem un jucător important”

Un fost internațional, contrariat de retragerea lui Toșca de la națională: „Nu pot să înțeleg acești jucători”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (51)
xxrapi
xxrapi  •  23 Aprilie 2022, 15:19

iar m ati sters...

1923stx
1923stx  •  22 Aprilie 2022, 20:40

Si uite cum ajunge fcsb pe ghencea...ati gresit față de stapani bai baieti,stapanii au tinut cu voi pana acum si voi ce ati facut??

planetfun
planetfun  •  22 Aprilie 2022, 19:08
Postat de love.knot.me pe 22 Aprilie 2022, 18:26

Pe bune? Becali? Nu absolut tot fenomenul “fotbal” din romania? Becali e singurul din fotbalul romanesc care nu a falimentat echipa , nu a intrat in insolvente si mai stiu eu ce, iar cu jucatorii echipei FCSB ce ai? E ca si cum nu suferi copii din cauza parintilor , mentalitate de … revenind la stadion , ghencea va fi cel mai frumos stadion in paragina daca CSA 2017 continua sa ceara atatia bani /meci in jur de 24.000 euro, ce sa mai ceri , stadion facut pe banii nostrii ca sa joace 11 desculti si sa stea in tribune 20 de “ultrasi” care inca nici nu au invatat tabla inmultirii, au ramas tot in clasa a-I-a . Pe Giulesti s-au cerut 9500 euro +cheltuielile. Oricine vine acum cu comentarii despre ce am scris ca de ex Gigist, Fcsbist, oier e.t.c mai intai sa se uite in curtea lui si sa-si curete mizeria de acolo. Nu este normal ca intr-un stat democratic , ARMATA sa dicteze pe banii statului cat si cine sa plateasca si sa joace pe un stadion de fotbal , este ca si cum am uitat de ce au murit cei peste 1000 de romani la revolutia fin 1989. S-au jertfit , ca urmatoarele generatii sa imbratiseze Democratia , Libera Alegere si Libertatea in toate formele ei. Iar eu ce fac ? Stau si explic aici, unor oameni, ca ceea ce cred si ceea ce sustin ( despre CSA2017 ) este total eronat si nu are nici o legatura cu statutul de DEMOCRATIE. Nu sunteti satui sa fiti sub papucul unei institutio? Nu sunteti satui sa fiti manipulati , in timp ce “papusari” trag de sfori? Ce are csa 2017??? Nimic

Asta foloseste numele "fair play" cum folosesc aia de la csa numele "steaua.

Vezi toate comentariile (51)
Comentează