FOTBAL  »  NATIONALA  »  RETRAGERE

NEWS ALERT Un titular al naționalei din ultimii ani se retrage! » Reacția lui Edi Iordănescu: „Pierdem un jucător important”

Alin Toșca se retrage din națională / Sursă foto: Imago Images
Alin Toșca se retrage din națională / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 aprilie 2022 11:29 / Actualizat vineri, 22 aprilie 2022 11:50

Alin Toșca (30 de ani), fundașul celor de la Gaziantep, a anunțat în cursul dimineții că se retrage din echipa națională. Fotbalistul cu 30 de selecții sub tricolor și-a explicat decizia printr-o scrisoare deschisă adresată suporterilor. 

  • Toșca a fost unul dintre fotbaliștii selecționați constant la lot în ultimii ani, indiferent de numele selecționerului care a stat pe bancă. Utilizat atât în centrul defensivei, cât și în flancul stâng, acesta și-a luat rămas bun de la națională la doar 30 de ani, decizia luându-l prin surprindere inclusiv pe Edi Iordănescu. 
  • Alin Toșca a debutat în martie 2016, în amicalul România-Lituania 1-0, evoluând în 30 de partide pentru națională. A lucrat cu Anghel Iordănescu, Christoph Daum, Cosmin Contra, Mirel Rădoi și Edward Iordănescu din 2016 până în prezent, jucând în fiecare din cei 7 ani în care a fost convocat, noteză frf.ro

1 gola marcat Toșca pentru națională, în cele 30 de partide jucate pentru „tricolori”: s-a întâmplat în victoria cu Liechtenstein de anul trecut, 2-0

Alin Toșca se retrage din națională: „Vă asigur că retragerea mea nu a fost nici cauzată, nici încurajată de Edi Iordănescu”

Fundașul a transmis că decizia sa nu are nicio legătură cu instalarea lui Edi Iordănescu pe banca naționalei. În meciurile amicale cu Grecia și Israel, Toșca a bifat 16, respectiv 56 de minute.

Astăzi închid un capitol, au fost 7 ani minunați, fiecare dintre ei însemnând meciuri pentru mine în tricoul echipei naționale. Oricând, oricum, pe orice post, am fost gata să dau totul și chiar am dat totul pentru România. 

Decizia mea nu a fost influențată de nimic din tot ce înseamnă echipa națională, atmosferă, coechipieri, staff, suporteri, Federație. Pentru a evita orice speculații, vă asigur că retragerea mea nu a fost nici cauzată, nici încurajată de Edward Iordănescu. 

Ne cunoaștem de ani buni, am încredere în capacitatea lui de a găsi alte soluții și sunt sigur că România se poate califica la EURO 2024! De aceea, vă rog să îmi respectați decizia fără a crea în jurul acesteia discuții și speculații fără adevăr. Nu mi-ar face bine nici mie, nici echipei naționale. 

Am avut o relație fără urmă de conflict cu toți selecționerii cu care am lucrat, staff-urile lor tehnice și staff-urile suport de la echipa națională. Cu toți coechipierii mei, cărora le mulțumesc.

De asemenea, am construit o relație corectă și de respect cu reprezentanții Federației, în toți acești ani. Am apreciat mereu sprijinul suporterilor și am încercat să le răspund cu tot ce am mai bun ca fotbalist. Fiecăruia din cei de mai sus le mulțumesc pentru încrederea acordată și pentru ajutorul pe care l-am primit. Le urez coechipierilor mei mult succes și noroc! Am fost, sunt și voi rămâne mereu suporterul necondiționat al echipei naționale. Hai România!”

- Mesajul lui Alin Toșca, potrivit frf.ro

Edi Iordănescu regretă retragerea lui Toșca

Selecționerul Edi Iordănescu a comentat vestea retragerii lui Alin Toșca, pe care îl considera un jucător important în angrenajul primei reprezentative.

Sunt mâhnit pentru că echipa națională pierde un jucător important. Îl cunosc de mult timp pe Alin, l-am apreciat totdeauna, mi-am dorit cândva chiar să colaborăm la nivel de club și au fost discuții în acest sens. Acum, în mod cert, era un jucător în planurile mele la echipa națională. 

Am vorbit cu el în mai multe rânduri despre decizia pe care a luat-o și motivele ei care sunt personale, trebuie să îi respect hotărârea construită în timp

Îmi doresc foarte mult ca acest moment să producă un efect de creștere a responsabilității pentru toți jucătorii din circuitul naționalei, astfel încât ei să muncească și mai mult, să demonstreze și mai mult prin prestațiile lor la nivel de club că merită să ajungă în lotul României”, a spus selecționerul Edi Iordănescu, potrivit sursei citate.

Ne așteaptă patru meciuri extrem de importante în luna iunie, grupate într-un format fără precedent în ultimele decenii și care ne va solicita la maximum resursele fizice și de concentrare. Îi mulțumesc lui Alin pentru perioada carierei în tricoul României și nu pot să îmi doresc pentru el decât să fie împăcat, să aibă sănătate și succes în continuarea carierei la nivel de club.

- Edi Iordănescu, selecționer România

VIDEO Edi Iordănescu, despre viitorul echipei naționale: "Pregătiți-vă să mai suferim! Am venit pentru a lupta și vom ajunge la un turneu final"

Citește și alte știri de actualitate: 

Edi Iordănescu trage un semnal de alarmă în privința lui Octavian Popescu: „Îi vor face rău, cum le-au făcut și altor «Messi»”

Edi Iordănescu, apel la sprijin înaintea meciurilor din Nations League: „Echipa națională nu are capacitatea să răzbată singură”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (39)
dobrin
dobrin  •  22 Aprilie 2022, 23:01

Cel mai bine ar fi sa se retraga toti trei din poza din titlu. Si sa scapam si de J-ul de pe tricouri.

234644950357331
Virgil Dumitrescu  •  22 Aprilie 2022, 22:03

O veste minunată! N-am văzut un fotbalist, etalon de mediocritate cum e Toșca, să fie atât de insistent chemat și titularizat la Națională. Multă sănătate, prosperitate, fericire și izbânzi sportive cu Gaziantep!

tinn_2
tinn_2  •  22 Aprilie 2022, 19:49
Postat de mogpharau pe 22 Aprilie 2022, 15:34

solutia e simpla. jucam cu 3 fundasi centrali; adica 3(5)-5(3)-2 si mijlocasul din stanga nu mai are sarcini pur defensive. tot in 10 jucam, dar macar e mai mare stabilitate in aparare. problema se ingroasa in fata cu 2 atacanti... noi nu avem nici unul!

n-avem ăia fundași centrali

Vezi toate comentariile (39)
Comentează