FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Edi Iordănescu trage un semnal de alarmă în privința lui Octavian Popescu: „Îi vor face rău, cum le-au făcut și altor «Messi»”

Octavian Popescu
Octavian Popescu

Articol de GSP - Publicat joi, 21 aprilie 2022 22:30 / Actualizat joi, 21 aprilie 2022 23:48

Edi Iordănescu (43 de ani), selecționerul echipei naționale, a ținut să-i transmită un mesaj lui Octavian Popescu (19), fotbalistul celor de la FCSB.

Deși Octavian Popescu a explodat în acest sezon la FCSB, fiind unul dintre cei mai constanți fotbaliști ai roș-albaștrilor, Edi Iordănescu este de părere că „bijuteria” lui Becali este departe de a fi la forma sa maximă și are un sfat pentru mijlocaș.

FRF face lobby ca finala de titlu dintre FCSB și CFR să se joace în Ghencea: „Mi se pare absurd să nu-l folosești!”
FCSB - CFR CLUJ
FRF face lobby ca finala de titlu dintre FCSB și CFR să se joace în Ghencea: „Mi se pare absurd să nu-l folosești!”

Edi Iordănescu: „Dacă mesajele către el vor fi proaste, îi vor face rău”

„Am lucrat cu Tavi Popescu, îi știu plusurile și minusurile. Este un caracter extrem de frumos, un băiat care e inteligent și are marjă de progres, dar e departe de a fi definit. Trebuie să învețe cum să-și valorifice calitățile, să-și pună în valoare talentul, cum să intre în posesie, cum să controleze mingea, câte atingeri să facă, unde să le facă, când să ia acțiuni individuale, cum să primească, când dinamic, când static, când în profunzime. 

Trebuie să învețe să facă faza a doua, să se implice, să aibă forța să câștige dueluri, să poată să interpreteze bine momentele de tranziție. Este un talent la care mai e nevoie de lucru. Iar dacă mesajele către el vor fi proaste, îi vor face rău, la fel cum le-au făcut și altor «Messi» dinaintea lui. 

Eu, când am lucrat cu el, discutam cu colegii să-i construim și un plan de dezvoltare, în sensul în care să pună forță pe el, să se maturizeze, să capete experiență”, a declarat Edi Iordănescu la emisiunea „Digi Sport Special”.

VIDEO Victor Becali despre un eventual transfer al lui Octavian Popescu în Premier League

Citește alte știri din Liga 1:

Arlauskis, intervenție DEVASTATOARE la TV » Replică acidă pentru Balaj + totul despre metodele patronului Varga: „M-a terorizat, s-a pi... pe mine”
CFR CLUJ
Arlauskis, intervenție DEVASTATOARE la TV » Replică acidă pentru Balaj + totul despre metodele patronului Varga: „M-a terorizat, s-a pi... pe mine”
De ce Toni Petrea este antrenorul perfect pentru FCSB: „Te adaptezi la orice”
FCSB
De ce Toni Petrea este antrenorul perfect pentru FCSB: „Te adaptezi la orice”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (28)
calinescu_
calinescu_  •  22 Aprilie 2022, 14:49

Cat timp TOMY NEUBERT era in covalescenta toti erau niste *** ...!!!! Acuma le-a dat jaratec si a transformat gloabele in armasari.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

356199731241788
Narcis Chelaru  •  22 Aprilie 2022, 10:38
Postat de polistul68 pe 22 Aprilie 2022, 08:05

Oct Popescu are o alta varsta, la care INCA poate fi modelat..cei enumerati de tine, din pacate, nu mai pot fi modelati....cu totii sunt jucatori cu un imens talent nativ, dar nefiind "munciti" destul, au ajuns sa joace prin Cipru, Greci..desii, talentul le-ar fi permis sa joace mult mai sus...Dezvoltandu-se intr-un mediu neprofesionist, un de spectacolul ieftin primeaza, toti cei enumerati de tine s-au pierdut, nicunul neconfirmand in fotbalul adevarat. Daca la 19 ani, Alibec , de exemplu , ar fi fost disciplinat, acum avea alt CV. Are dribling, are coordonare, are forta, are fizic....dar fiind indisciplinat din toate pct de vedere , nu s-a realizat pe masura talentului. Si la Popescu, datorita varstei, se mai paote face ceva....In ziua de azi , trebuie sa fi Messi ( la apogeu, ca la icneput, si el facea...) sa iti permiti sa nu faci si faza defensiva..daca nu alergi minim 9-10 km pe meci, nu te bag nimeni in seama...daca nu bagi osul si nu castigi dueluri, nu vei juca in fotbalul mare...sper ca Popescu sa inteleaga aceste lucruri, si sa fie obligat, fortat de antrenori sa le faca...daca nu le va face, va fi un alt Alibec, Mitrita, Maxim, Lutu, etc, etc...

Eu nu am spus ca Tavi Popescu este perfect sau complet. Doar ca, pare foarte deplasat sa folosești astfel de cuvinte, doar la adresa lui. În momentul de fata, Tavi Popescu este detașat cel mai în forma fotbalist roman. Punct. El trebuie sa fie titular la Nationala Romaniei, indiferent cu cine jucam. Și nu pentru ca o spune un cioban, care a nenorocit mulți jucători, ci pentru ca forma sportiva impune acest lucru. Dacă Rareș Ilie o sa mențină ritmul și el trebuie sa facă parte din primul 11.Avem nevoie cu disperare de fotbaliști cu foame de rezultate și evoluții foarte bune la lot. Nu de plictisiți, precum Maxim și Mitrita,care ani de zile nu au adus nimic ieșit din comun. Și ne-am găsit sa ne luam de Tavi Popescu. Care săracul, a prins și el 40 de minute în 2 meciuri amicale. Iar faptul ca are timp sa se dezvolte și mi mult și mai bine, nu înseamnă că trebuie să așteptăm. El trebuie folosit. Pentru mine, ca și microbist, nu are importanta ca a marcat din nou din afara careului cu CFR. Eu privesc la ce face el pe teren. Eu pe copilul asta, îl admir teribil pentru ca face lucrurile altfel. Se duce mereu cu mingea spre poarta adversa. Ii place sa atace. O sa vedeți ca acest băiat, Octavian Popescu, o sa doboare clar, suma de transfer a lui Denis Man

sibelius
sibelius  •  22 Aprilie 2022, 10:11
Postat de dinamo100 pe 22 Aprilie 2022, 07:39

Iordanescu are dreptate. Laudele excesive in aceasra etapa ii fac rau lui Oct. Popescu. Si sa nu uitam un lucru: fotbalul international e cu totul aktceva decat campionatul nostru. E posibil ca daca l arunci acum intr-un alt campionat sa vedem ca se "topeste" repede. Vi se pare cunoscut un astfel de scenariu?

Oare lui Petrila ii face bine ca la aproape 21 de ani depinde de hachitele lui domnu' Dan la fel ca multi altii inaintea lui? Da, lui Tavi Popescu, Rares Ilie, Markovici li se pot urca la cap laudele venite din diferite directii, dar reversul monedei arata cel putin la fel de rau.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează