FOTBAL  »  Superliga  »  TOP ARBITRI

EXCLUSIV / VIDEO Peste Hațegan » Verdictul lui Ioan Igna: „El e cel mai talentat arbitru din Liga 1, la ora actuală!”

Ioan Igna
Ioan Igna

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 decembrie 2021 11:11 / Actualizat vineri, 24 decembrie 2021 11:36

Ioan Igna (81 de ani), unul dintre cei mai mari arbitri români din istorie, premiat marți seară cu trofeul de Legendă GSP în cadrul Galei GSP 2021, îl consideră pe Istvan Kovacs (37) cel mai talentat arbitru din fotbalul românesc.

Marți, la Gala GSP 2021, Ioan Igna a primit trofeul de Legendă GSP. Cu această ocazie, fostul mare arbitru a vorbit și despre cum l-a descoperit pe Istvan Kovacs, unul dintre cei mai importanți arbitri români în fotbalul internațional. 

Ioan Igna: „Istvan Kovacs este cel mai talentat arbitru român”

„N-am mai urmărit cu atâta atenție fenomenul, dar vă pot spune despre Kovacs. L-am întrebat pe un fost fotbalist dacă a văzut vreun arbitru tânăr. Atunci mi-a zis că «E un băiat tânăr care a jucat fotbal pe la 15-16 ani la Victoria Carei și a trecut la arbitraj». «E așa de bun arbitru?». «Chiar dacă e așa de tânăr, eu îl văd cel mai bun de la noi!». 

Am vorbit și a fost delegat la Divizia B, debutul lui la Reșița, împreună cu doi asistenți la linie din Timișoara, Damaschin și Avram. Atunci l-am văzut și mi-am dat seama că am în față un mare talent! Dovadă, cu acel meci el a ajuns să arbitreze Supercupa României. Dacă eu trebuia să decid acea delegare și nu Ionuț Lupescu, n-aveam curajul să-l pun! Dar acum este cel mai talentat arbitru român”, a mărturisit Ioan Igna.

Istvan Kovacs este un arbitru apreciat la nivel continental. Centralul din Carei a fost selectat de UEFA pentru a arbitra meciuri la EURO 2020, iar în acest sezon a „fluierat” 3 meciuri din grupele Ligii Campionilor, pe lângă cele 14 dueluri pe care le-a condus în Liga 1. Printre altele, Kovacs le-a arbitrat în acest sezon pe Inter, Manchester City și Sevilla.

Peste Hațegan » Verdictul lui Ioan Igna: „El e cel mai talentat arbitru din Liga 1, la ora actuală!”
Istvan Kovacs

Ioan Igna, Legendă GSP 

Ioan Igna a fost unul dintre cei mai mari arbitri români din istorie, fiind depășit doar de Rainea. Ca fotbalist a fost coleg cu Petschovschi și adversar cu Dobrin, ca arbitru a jonglat printre Platini, Rummenigge, Van Basten, Baggio, Hagi și Balaci. 

Ioan Igna, încântat de trofeul de Legendă GSP: „O surpriză mai plăcută înainte de Crăciun nici că puteam primi!”
Gala GSP 2021
Ioan Igna, încântat de trofeul de Legendă GSP: „O surpriză mai plăcută înainte de Crăciun nici că puteam primi!”

Palmaresul lui Ioan Igna este fantastic: a arbitrat meciuri istorice la Campionatele Europene și la Mondiale, a participat la Jocurile Olimpice, a condus o finală de Cupa UEFA și, în timp ce a bifat peste 200 de meciuri în Liga 1, a fost nu mai puțin de 14 ani pe lista FIFA.

Citește și: 

Gabi Szabo a primit trofeul de Legendă GSP și și-a dezvăluit secretul carierei: „Nu am mai spus niciodată asta, dar m-ați făcut voi!”

Rică Răducanu, la un pas de tragedie: „A luat foc spitalul și am sărit pe geam! A fost rău tare!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
Steaua_inseamna_CSA
Steaua_inseamna_CSA  •  25 Decembrie 2021, 00:01
Postat de legio.sud pe 24 Decembrie 2021, 14:06

D-le Igna cu tot respectul datorat vârstei , talentul fără coloana este zero , zero , zero , fără onestitate , noi romanii suntem NIMENI in tot și in toate !!!

Băi ***, atunci de ce mai ești român dacă te desconsideri? Oltean ***, pleonasm!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

legio.sud
legio.sud  •  24 Decembrie 2021, 14:07
Postat de dubluv pe 24 Decembrie 2021, 13:57

cand esti bun iti poti permite si niste arogante.

dublul mai bine , abține -te !

legio.sud
legio.sud  •  24 Decembrie 2021, 14:06

D-le Igna cu tot respectul datorat vârstei , talentul fără coloana este zero , zero , zero , fără onestitate , noi romanii suntem NIMENI in tot și in toate !!!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează