FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - FC VOLUNTARI 2-1

Sabău, după debutul cu 3 puncte pe banca Universității: „Cel mai mult aveam nevoie eu de victorie” + Concluziile lui Ciobotariu

Ioan Ovidiu Sabău, antrenor U Cluj
Ioan Ovidiu Sabău, antrenor U Cluj

Articol de GSP - Publicat vineri, 20 ianuarie 2023 19:27 / Actualizat vineri, 20 ianuarie 2023 20:15

Ioan Ovidiu Sabău (54 de ani), antrenorul de la U Cluj, și Liviu Ciobotariu (51), „principalul” de la FC Voluntari, au comentat meciul direct de astăzi, câștigat de ardeleni cu 2-1.

La primul meci oficial de la revenirea pe banca tehnică, Sabău, aflat la al doilea mandat de antrenor la U Cluj, a obținut toate cele 3 puncte puse în joc. Universitatea a învins-o la limită pe FC Voluntari, 2-1, cu golul victoriei înscris în minutul 88.

„Ne-am pregătit foarte bine, jucătorii au arătat caracter. Știam că vom domina fizic adversarul, că avem șanse mari să câștigăm. Am avut controlul jocului. Adversarul a fost bun, are experiență, un portar excelent, cu intervenții extraordinare.

Sigur, la un moment dat ți-e teamă, trebuie să schimbi din mers sistemul, să fii inspirat la schimbări, jucătorii să intre foarte motivați, să știe ce au de făcut. Ne-am precipitat de multe ori, n-am avut răbdare să construim. E adevărat, e foarte greu să pasezi”, a precizat Sabău după meci, la Orange Sport.

Stadionul Dinamo va avea două inele: detalii importante stabilite azi despre noul proiect
STADION DINAMO
Stadionul Dinamo va avea două inele: detalii importante stabilite azi despre noul proiect

Ioan Ovidiu Sabău, după U Cluj - FC Voluntari 2-1

„Ce să mai, e o victorie muncită, meritată. Jucătorii aveau nevoie de ea, dar cel mai mult aveam nevoie eu (n.r. - râde).

În momentul de față nu am realizat nimic. E o victorie importantă pentru moral, acum mă pot impune mai bine în fața jucătorilor, ceea ce este foarte important pentru un antrenor.

Sper să nu se întâmple ceea ce s-a întâmplat la începutul campionatului, ci să obținem victorii. Contează mai puțin cum. Trebuie să fim pragmatici, să jucăm la rezultat.

Când câștigi prinzi încredere. Am văzut precipitare la anumiți jucători pentru că e presiune mare din cauza poziției din clasament”, a adăugat fostul mijlocaș al Generației de Aur.

Liviu Ciobotariu: „Nu am avut luciditate și personalitate”

FC Voluntari avea șansa de a se apropia la 3 puncte de play-off cu o victorie astăzi, dar acest eșec le complică misiunea ilfovenilor.

Cum a văzut Liviu Ciobotariu prestația elevilor săi?

„Nu am avut luciditate, nu am avut personalitate, nu am reușit să păstrăm balonul, dar, paradoxal, în a doua repriză, când am rămas în 10 oameni, am început să jucăm mai bine, să pasăm, chiar am reușit să egalăm.

Este greu de digerat să pierzi în minutul 89. Sunt supărat, puteam mult mai mult, nu am început jocul așa cum trebuie. Am pornit de la 0-1, adversarul și-a creat multe ocazii. A fost primul examen oficial, pe care l-am picat, dar am încredere în jucători, că vom redresa corabia.

Am fost foarte supărat la pauză, nu era joc decisiv, trebuia să arătăm mult mai bine. Din păcate, lucrurile nu au stat așa cum mi-am dorit. Am fost foarte nervos la pauză și le-am transmis jucătorilor că trebuie să jucăm altceva.

Știam că adversarul a schimbat antrenorul, a făcut jocuri foarte bine în stagiul de pregătire și are un apetit ofensiv foarte bun. A fost o lipsă de concentrare, nu neapărat teamă, dar am început lejer”, a precizat Ciobotariu.

Am avut un un spirit extraordinar, ne-am luptat ca niște eroi. A fost greu pe acest teren. N-am mai văzut un asemenea spirit la U Cluj. Am sperat până la final și am câștigat. 

Noi suntem aceiași, dar cred că mentalitatea s-a schimbat. Mister ne dă multă încredere. Ne dă așa, o putere. Victoriile astea sunt mai frumoase decât cele cu 3-0. Cu spiritul ăsta, o să fim greu de învins acasă.

- Lorand Fulop, U Cluj

Mai multe știri din Liga 1: 

Ne îndreptăm spre suspendarea lui Pintilii! Antrenorul lui FCSB, pârât oficial la comisii

Farul a bifat un nou transfer, chiar în ziua în care se reia Superliga » Mutare surprinzătoare: fotbalist fără cotă pe Transfermarkt

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
therealreddog33
therealreddog33  •  21 Ianuarie 2023, 13:17

Bravo Neluțu, vă țin pumnii pe mai departe! U merită să rămână în prima ligă, măcar pentru suporterii ei dacă nu pentru altceva!

rav410wrc
rav410wrc  •  20 Ianuarie 2023, 22:43

Respect Ioan Ovidiu Sabau !! Mare pacat pt Liviu Ciobotariu, ca si-a legat destinele de aceasta creatura politico-socialista, care are o ancora pe stema :(((

Vezi toate comentariile (2)
Comentează