FOTBAL  »  LIGA 1  »  ARBITRAJ

EXCLUSIV Ion Crăciunescu, scandalizat de prezența lui Vassaras în fruntea CCA: „De asta ajung în Liga 1 niște arbitri de te închini”

Kyros Vassaras, președintele CCA
Kyros Vassaras, președintele CCA

Articol de GSP - Publicat marti, 07 decembrie 2021 10:39 / Actualizat marti, 07 decembrie 2021 11:03

Fostul arbitru Ion Crăciunescu (71 de ani) consideră că problemele de arbitraj din fotbalul românesc sunt direct legate de numele din fruntea Comisiei Centrale a Arbitrilor, grecul Kyros Vassaras (55).

Crăciunescu nu înțelege de ce șefia CCA nu îi aparține unui român, care ar fi mai familiarizat cu fotbalul românesc de nivel inferior și, implicit, mai potrivit să promoveze arbitrii cu potențial.

Costel Gâlcă, prezentat la noua echipă » Are obiectiv salvarea de la retrogradare
NUMIRE
Costel Gâlcă, prezentat la noua echipă » Are obiectiv salvarea de la retrogradare

Ion Crăciunescu: „Cum cunoaște acest cetățean din Grecia baza fotbalului românesc?”

„Spun asta de mulți ani, în mod obsesiv: dați-mi un exemplu de țară cu președinte străin la arbitraj. Să vă spun de ce: ca să fii președinte la arbitri, lucrul cel mai important este să știi baza arbitrajului din țara respectivă, să o cunoști foarte bine. Să cunoști de la Divizia C și de la județ, tot ce este în țară. Ei, cum cunoaște acest cetățean din Grecia baza? Că de asta ajung în Liga 1 niște arbitri de te închini.

Țara noastră, vă spun cu toată forța: are arbitri suficienți ca să poată conduce Liga 1 la standarde normale”, a declarat Crăciunescu la GSP Live. 

Ion Crăciunescu: „În felul ăsta, arbitrii erau motivați”

Crăciunescu a descris una dintre metodele aplicate cât timp a fost el la conducerea CCA, care i-ar fi oferit o „informare exactă” cu privire la calitatea arbitrilor din țară. 

Noi aveam instructori zonali. Instructorul zonal răspundea de 3-4 județe. Aveam o informare exactă cât am fost acolo, de tot ce există în țară cu arbitrii, pentru că omul acela era ori din județul respectiv, ori avea județe limitrofe. 

El discuta cu foști arbitri de acolo, mergea și îi vedea, iar informarea a ceea ce există în țară era exactă. Arbitrii se simțeau motivați, văzând că sunt urmăriți. Ca să promovezi în România e greu... 

Kyros Vassaras este președinte al CCA din 2014. 

Mai multe știri despre arbitraj: 

Jurnalistul GSP face dezvăluiri despre un nou arbitru-„vedetă” din Liga 1: „Extraordinar de arogant! Grave probleme de autoritate, face ca Istvan Kovacs”

Primul nume care le ia apărarea arbitrilor din Liga 1: „Vreau să vă spun un lucru, alta e problema cea mai mare”

Playtech: BOMBĂ! Mircea Badea, urmărit cu girofare de Poliție. E ireal dialogul dintre el și agent: „Dacă vreți să țip, pot să țip și...


Comentarii (4)
stefan..
stefan..  •  07 Decembrie 2021, 13:16

Am fi ca din la in put. Pe un roman l-ar încalecă Gigi Becali in secunda doi. Ca pe echipa națională.

gazistu
gazistu  •  07 Decembrie 2021, 11:18

Vassaras cand "cade" de la sefia CCA??? CE MAI ASTEAPTA cluburile?? Dati-l afara!!!!

vasileroaita
vasileroaita  •  07 Decembrie 2021, 11:13
Postat de mario78a pe 07 Decembrie 2021, 11:06

Se pare ca unii chiar s au inchinat pt astfel de arbitrii...

Mai ales pe la muntele Athos!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează