FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV Un fost „fluieraș” le ia apărarea arbitrilor din Liga 1: „Vreau să vă spun un lucru, alta e problema cea mai mare”

Arbitrajul românesc se află într-un moment extrem de delicat +18   FOTO
Arbitrajul românesc se află într-un moment extrem de delicat

Articol de GSP - Publicat marti, 07 decembrie 2021 10:19 / Actualizat marti, 07 decembrie 2021 19:03

Florin Chivulete, fost arbitru internațional, a vorbit în această dimineață, în cadrul emisiunii GSP Live, despre erorile de arbitraj din Liga 1. Florin e tatăl lui Andrei Chivulete, un „central” contestat în ultimii ani

Arbitrajul românesc se află într-un moment extrem de delicat. În primele 18 etape, arbitrii au comis nu mai puțin de 75 de erori, conform unei analize realizate de Gazeta Sporturilor. Contactat telefonic la emisiunea moderată de Costin Ștucan, Chivulete senior a încercat, totuși, să le dea circumstanțe atenuante „fluierașilor”. 

Jurnalistul GSP face dezvăluiri despre un nou arbitru-„vedetă” din Liga 1: „Extraordinar de arogant! Grave probleme de autoritate, face ca Istvan Kovacs”
GSP LIVE
Jurnalistul GSP face dezvăluiri despre un nou arbitru-„vedetă” din Liga 1: „Extraordinar de arogant! Grave probleme de autoritate, face ca Istvan Kovacs”

Florin Chivulete: „Greșelile legate de jucarea mingii cu mâna sunt la limită, discutabile”

„Am văzut că au apărut câteva greșeli în ultima perioadă, ceva mai multe decât media obișnuită. Vreau să vă spun un lucru. În afara greșelilor vizibile de la FCSB, greșelile care se tot vehiculează, legate de jucarea mingii cu mâna, sunt la limită, discutabile. Mă refer la toate fazele de acest gen. 

Au apărut niște modificări în ultima perioadă. Nu în orice moment atingerea mingii cu mâna trebuie sancționată. Transformăm culpabilitatea la henț în inculpabilitate și invers. Dacă un jucător își mărește aria corpului cu mâna înseamnă henț. Dar nu se poate să fluierăm henț la orice atingere cu mâna, la fel ca-n curtea școlii”, a declarat Florin Chivulete. 

Un fost „fluieraș” le ia apărarea arbitrilor din Liga 1: „Vreau să vă spun un lucru, alta e problema cea mai mare”
Florin Chivulete a comentat erorile de arbitraj din Liga 1

Florin Chivulete: „România nu poate repara, fără VAR, greșelile de arbitraj”

În continuare, Florin Chivulete a vorbit despre nevoia implementării  sistemului VAR în Liga 1, proces amânat în continuare de oamenii din fruntea CCA.

„Știți care e problema cea mai mare? Că nu se introduce VAR în Liga 1. România nu poate repara, fără VAR, aceste greșeli care se întâmplă peste în lume. 

Suntem în lumea a treia în ceea ce privește VAR-ul, nu se poate așa ceva. Dar nu e corect nici să arunci cu noroi în acești oameni”, a spus Florin Chivulete, la GSP Live. 

În calitate de părinte de arbitru, nu am niciun fel de implicație în ceea ce privește CCA. Nu e niciun fel de relație între mine și Kyros Vassaras și nu am legătură cu activitatea lor.

Florin Chivulete, fost arbitru

Bilanț neverosimil: 75 de greșeli în 18 etape

Arbitrii români continuă să afecteze rezultatele și clasamentul, în vreme ce până și campionate mici din jurul nostru au reușit să implementeze sistemul VAR și să reducă erorile care falsifică ierarhiile.

Greșelile dese ale arbitrilor au atins punctul culminant în weekend, când FCSB și CFR, favoritele la câștigarea campionatului, s-au acuzat reciproc pentru că ar beneficia de erorile brigăzilor.

Statistica arată că erorile nu sunt cu mult mai multe decât erau în sezonul trecut, brigăzile viciau și atunci clasamentul cu hotărârile lor greșite. După 18 etape s-au strâns 75 de greșeli ale arbitrilor, cu 3 în plus față de același moment din stagiunea precedentă.

Citește și alte știri de actualitate: 

Jurnalistul GSP face dezvăluiri despre un nou arbitru-„vedetă” din Liga 1: „Extraordinar de arogant! Grave probleme de autoritate, face ca Istvan Kovacs”

Una dintre „victimele” arbitrilor iese la atac: „Se răspunde la comenzi! Nu putem să nu vedem mizeria din arbitrajul românesc!”

ANALIZĂ GSP Bilanț neverosimil: câte greșeli au făcut arbitrii în 18 etape + FCSB, cea mai ajutată din Liga 1!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (20)
200748401087864
Gabriel Degeratu  •  08 Decembrie 2021, 09:22

Florin Chivulete a fost arbitru în Liga 1 în anii ”90. A fost exclus din arbitraj în anul 2000, fiind acuzat că le-a adus femei în camere unor arbitri francezi care urmau să oficieze la o partidă jucată de Ceahlăul Piatra Neamț în Cupa UEFA Intertoto. Fiul său, Andrei Chivulete, este de asemenea arbitru și oficiază la meciuri din prima ligă.

200748401087864
Gabriel Degeratu  •  08 Decembrie 2021, 09:20

https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/cazul-folcloristelor-povestit-in-detaliu-chiar-de-florin-chivulete-589694.html

380912830348081
Gogu Steriade  •  08 Decembrie 2021, 08:00

Uite cine ne dă lecții de arbitraj, un fost flueraș din vremea cooperativei! Bă, nu va este rușine sa mai apareti prin presă? Nu ma mira cu cine seamănă fi-tu!!!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează