FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - UTA 2-1

Ion Crăciunescu a venit cu două argumente » Ce spune despre faza controversată de la CSU Craiova - UTA

Ion Crăciunescu, fostul mare arbitru, a dat verdictul în privința fazei din finalul meciului CS Universitatea Craiova - UTA 2-1.
Ion Crăciunescu, fostul mare arbitru, a dat verdictul în privința fazei din finalul meciului CS Universitatea Craiova - UTA 2-1.

Articol de - Publicat sambata, 11 martie 2023 12:19 / Actualizat sambata, 11 martie 2023 13:04

Ion Crăciunescu, fostul mare arbitru, și-a spus părerea în privința fazei din finalul meciului CS Universitatea Craiova - UTA 2-1.

UTA a cerut o lovitură de pedeapsă în al doilea minut al prelungirilor. Paul Anton a executat bine un corner, mingea s-a plimbat prin careul de 6 metri al oltenilor, apoi a ajuns la Patrick Pașcalău. Vârful de 17 ani al arădenilor a căzut după un presupus contact cu Popescu, portarul advers.

După ce a analizat faza, Ion Crăciunescu a ajuns la concluzia că trebuia acordat penalty. Faza a fost analizată în camera VAR, de Rareș Vidican și de Vlad Bârleanu, dar decizia inițială a lui Cătălin Popa a rămas valabilă.

FCSB și-a găsit casă pentru la vară » Unde va disputa meciurile în perioada în care Arena Națională e blocată de concerte
FCSB
FCSB și-a găsit casă pentru la vară » Unde va disputa meciurile în perioada în care Arena Națională e blocată de concerte

Cele două argumente prezentate de Ion Crăciunescu după faza controversată de la CSU Craiova - UTA

„Aș începe cu sfârșitul. Eu spun că portarul plonjează direct pe piciorul adversarului, îl agață de piciorul drept. Ăsta e primul element. 

Al doilea: am văzut jucători care simulează în fel și chip, dar în cazul lui mi se pare că e o cădere normală, firească, în urma unei piedici. Părerea mea e că este lovitură de la 11 metri. Cu mâna stângă îi prinde piciorul drept”, a declarat Ion Crăciunescu la „Liga DigiSport”

+1 FOTO

Constantin Zotta: „Ar fi putut dicta penalty”

Constantin Zotta, un alt fost arbitru, este de părere că se putea acorda penalty pentru UTA, dar nu a fost la fel de categoric precum Ion Crăciunescu.

„De atins, îl atinge. Ce văd eu e că portarul încearcă să se ducă cu mâna dreaptă spre minge, dar nu ajunge, iar cu mâna stângă se duce la nivelul pulpei și îl atinge pe atacant. E o fază în zona gri, dar eu aș înclina mai mult că îl împiedică”, a spus Zotta la Orange Sport.

Citește și:

Marius Avram a reacționat după articolul GSP: „Poate fi cu adevărat un cutremur în fotbalul românesc”

Mititelu, în alertă » Ce s-a întâmplat la ultimele meciuri FCSB - Sepsi

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (25)
craiovamaxima
craiovamaxima  •  12 Martie 2023, 10:49

Ca i s-ar parea lui Craciunescu ca a fost fault... Dupa sute de reluari din toate unghiurile nici pana in prezent nu s-a ajuns la o parere unanima. Dar cu totii uita ca arbitrul a fost cel mai aproape de faza si, dupa cate se poate vedea, a avut unghiul cel mai bun. Asa, sa vorbesti in dodii ca ti s-ar parea c-a fost sau ca n-a fost... Craciunescu, din dorinta de a fi pe placul celor care il platesc, uneori devine jalnic.

k0ba
k0ba  •  12 Martie 2023, 06:55
Postat de legio.sud pe 11 Martie 2023, 17:56

Balint este sub impresia meciului cu kvsc dar nu poate să facă o similitudine cu acele greșeli ( de fapt japcă vizibilă ) cu ce a fost pe oblemenco aseară . Nu a fost 100% penalty să dai în min 92 !

Nu exista zi sa nu te faci de ras in cel mai grotesc mod posibil

Forzzastiinta
Forzzastiinta  •  11 Martie 2023, 23:03
Postat de doritor pe 11 Martie 2023, 19:27

Eu din ce-am vazut in primul rand de ce a cazut Mateiu? Fault cumva? Apoi fiind cazut ia suturi in spate de la nr. 18 UTA. Arbitru lasa jocul liber!!!. Portarul cade si el peste Mateiu sa impinga mingea. Nu stiu daca o impinge ,dar mingea ajunge la Kolic. Ce rost avea sa-l agate de picior pe Pascalau daca mingea se indepartase ?! Nu cumva mic ,mic ,dar cu naravuri mari ca multi de la UTA care erau invatati sa joce dur ,cu faulturi multe si simulari atunci si „micutul” sa intre in randul lor?!?: a in cercat el sa se agate. Despre comentariile arbitrilor ,Zota avea interes sa nu se apropie CSU de Rapid(sa-i bata pe Farul si sa-i intreaca), dar Craciunescu de mult trebuie sa stea pe acasa ca a devenit prea digist!

Nea nelu judeca pe bistari, el si bea sorin de la noi au fost doar pe inreres, de-aia s-au si înrudit. Ar fi bine sa se retragă amândoi ca fac numai deservicii si sunt pw lângă in cesa ce trebuie să facă.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează