FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Ion Marin a renunțat la gradul de maior pe care l-a primit de la Ministerul de Interne » „Nu eram om liber!”

Articol de - Publicat sambata, 15 aprilie 2023 11:00 / Actualizat sambata, 15 aprilie 2023 12:05

Ion Marin, fostul fundaș poreclit „Săpăligă”, a câștigat la Dinamo trei titluri de campion al României și două Cupe, dar finalul carierei l-a găsit în Giulești. Acesta a explicat la „Prietenii lui Ovidiu” și motivele pentru care a decis să nu mai aibă nicio legătură cu MAI, minister ce-i acordase gradul de maior.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare săptămână, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Cum de ți-ai încheiat cariera tocmai la Rapid?
- Pentru că au fost unele jocuri. Am fost declarat cel mai bun jucător al lui Dinamo și imediat după asta am fost dat la Oradea, la schimb cu Zare. După un an, Victoria București m-a obligat să vin în 24 de ore la București pentru că era la retrogradare. Am jucat șase luni pentru Victoria și am salvat-o. După care m-au chemat într-un birou domnul Nuță și domnul Marin Bărbulescu și mi-au spus așa: "Te duci la Rapid! Rada pleacă la Craiova, iar Cămătaru vine la Dinamo".

- Era o afacere în trei.
- Exact, dar nebun cum eram, am deschis gura și-am zis "Mă duc eu la Craiova". Și s-au uitat la mine "Uite-l al dracu' și p-ăsta... Te duci tu la Craiova? Nu, te duci la Rapid!". Și m-au dat afară din birou. Din păcate, mi-am rupt tendonul la Rapid, dar am avut și o perioadă frumoasă cu Liță Dumitru, cu Nae Manea, cu Marinescu, cu Goanță.

- Ce grad mai ai?
- Nu mai am. Am renunțat la el în 1992. Am renunțat pentru că n-am vrut să mă mai manipuleze conducătorii de la Dinamo și să mă trimită unde vor ei. Atunci m-am dus la Petrolul! Am fost chemat la Dinamo și am fost luat la întrebări, dar le-am spus să se ducă la cadre că eu nu mai sunt maior. Nu am ce să regret! Renunțarea la grad mi-a dat libertatea de a alege. Eu având grad nu eram un om liber! Când am renunțat la grad, am avut această libertate. Am ales ce-am vrut eu.

CITEȘTE ȘI:

Bănel Nicoliță, despre țepele din carieră: „Trebuia să fiu mai nesimțit, mai hoț. Din cauza lui am rămas pe drumuri”
PRIETENII LUI OVIDIU
Bănel Nicoliță, despre țepele din carieră: „Trebuia să fiu mai nesimțit, mai hoț. Din cauza lui am rămas pe drumuri”
Un politician din Camera Deputaților, mesaj clar pentru șeful FRF: „Burleanu ar trebui schimbat pentru că n-are nicio viziune!”
PRIETENII LUI OVIDIU
Un politician din Camera Deputaților, mesaj clar pentru șeful FRF: „Burleanu ar trebui schimbat pentru că n-are nicio viziune!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
istet10
istet10  •  17 Aprilie 2023, 19:45
Postat de hannah.robinson pe 17 Aprilie 2023, 19:36

Tu Răspunde exact cum poți renunța la gradul militar… prin demisie trecând in rezerva ai același grad… nu e nicio diferența

Tu reusesti sa intelegi ce citesti? Citez : "Gradul, ca rezervist, iti ramane." Asadar?

hannah.robinson
hannah.robinson  •  17 Aprilie 2023, 19:36
Postat de istet10 pe 15 Aprilie 2023, 20:24

Era posibil si este posibil. Sa demisionezi din randul cadrelor active zic. Gradul, ca rezervist, iti ramane.

Tu Răspunde exact cum poți renunța la gradul militar… prin demisie trecând in rezerva ai același grad… nu e nicio diferența

hannah.robinson
hannah.robinson  •  17 Aprilie 2023, 19:35
Postat de istet10 pe 16 Aprilie 2023, 22:20

Ce legatura au exemplele cu ce ai afirmat e greu de inteles. Pe de alta parte, nu exista similitudine intre permis si diploma universitara. Diploma nu poate fi anulata doar daca a fost obtinuta ilegal.

Da mai istetule… oi fi și oltean pe deasupra

Vezi toate comentariile (9)
Comentează