FOTBAL  »  Superliga  »  CLINCENI

Ultimatum pentru Ionuț Chirilă: „Are 3 etape la dispoziție! Dacă nu ia puncte, pleacă singur”

Ionuț Chirilă, 55 de ani, are zilele numărate la Academica Clinceni în cazul în care nu va obține puncte în următoarele 3 etape. O spune primarul din Clinceni, Adrian Budeanu.
Ionuț Chirilă, 55 de ani, are zilele numărate la Academica Clinceni în cazul în care nu va obține puncte în următoarele 3 etape. O spune primarul din Clinceni, Adrian Budeanu.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 octombrie 2021 17:35 / Actualizat miercuri, 20 octombrie 2021 21:12

Ionuț Chirilă, 55 de ani, are zilele numărate la Academica Clinceni în cazul în care nu va obține puncte în următoarele 3 etape. O spune primarul din Clinceni, Adrian Budeanu.

„Nu am nemulțumiri legate de noul antrenor. Se lucrează foarte bine pe partea ofensivă. Sigur, poate am jucat mai ofensiv decât trebuia cu CSU Craiova și FCSB, cred că am făcut o greșeală, pentru că noi trebuia să jucăm la egal, nu la victorie. Cu Craiova cel puțin a fost sinucidere modul în care am jucat noi!

Dacă nu apar rezultatele, sigur că nu vom avea răbdare. Trebuie să acumulăm puncte în următoarele 3 etape. Dacă nu apar rezultate, cred că pleacă dânsul singur. Nu sunt clauze de reziliere, contractul e pe doi ani”, a declarat Budeanu în cadrul emisiunii „Fotbal Club” de la Digi Sport 1. 

Academica Clinceni cu Ionuț Chirilă antrenor:

  • 2-3 vs. FCSB (d)
  • 1-1 vs. FC Botoșani (a)
  • 0-5 vs. CSU Craiova (d)

Academica Clinceni în următoarele 3 etape:

  • vs. UTA (a)
  • vs. Gaz Metan (d)
  • vs. Rapid (a)

Moment incredibil cu Ionuț Chirilă la Academica Clinceni

Ionuț Chirilă a câștigat un singur punct ca antrenor al Academicii Clinceni. În schimb a produs mai multe momente ciudate și amuzante. Oameni din vestiar și din club povestesc că în săptămâna dinaintea meciului cu Craiova, pierdut cu 0-5, Ionuț l-a sunat pe „veteranul” Patriche: „Ține tu antrenamentul de azi, că eu am alte lucruri de făcut! Tot pentru voi alerg”.

Ionuț Chirilă: „Am treburi mai importante"

Ilfovenii au pierdut duminică la Craiova cu 0-5. În săptămâna dinaintea jocului, Chirilă l-a apelat pe căpitanul Patriche cu o oră înaintea unui antrenament: „Răzvane, condu tu antrenamentul de azi, că eu am niște treburi de rezolvat. Tot în interesul vostru!".

Patriche a rămas șeful echipei pentru o zi. Ionuț s-a angajat, în momentul în care a fost numit antrenor, să găsească un finanțator care să mai stingă din datoriile clubului, așa l-a convins pe primar că el reprezenta alegerea corectă. 

La așa ceva s-a referit cu aluzia către Patriche, „am treburi de rezolvat tot în interesul vostru", adică era mai important să găsească un sponsor decât să conducă antrenamentul. 

„Țăranilor, eu am băut vin cu Ahmetov!"

Înaintea meciului cu FCSB, primul al lui Ionuț Chirilă la Clinceni, echipa a fost cazată la hotelul Parliament, aproape de Casa Poporului. Seara, Ionuț a cerut vin la masă. Ospătarul i-a adus o carafă cu vin: „E foarte bun, ni-l aduce un prieten din Vrancea". 

Antrenorului i s-a părut degradant gestul: „Băi țăranilor, eu am băut vin cu Ahmetov la Donețk! Cum să beau acum din carafă? Vinul se aduce în sticlă și se deschide în față, nu-l aduci în carafă!". 

În trecut, Chirilă a condus-o și pe Concordia Chiajna, altă echipă din Ilfov. Într-o zi a apărut în biroul primarului Minea cu o sticlă cu vin, un Bordeaux scump despre care antrenorul i-a vorbit cu mândrie edilului. Minea a scos dopul și a turnat vinul în găleata pentru mop: „Asta fac eu cu Bordeaux al tău! Cel mai bun vin alb pentru șpriț e Jidvei!". 

Lui Ionuț Chirilă i s-a rupt preparatorul: „Stătea pe masa de masaj mai mult ca jucătorii”

Tot la partida cu FCSB, Chirilă și staff-ul au uitat să aducă la stadion copetele folosite la încălzire. Au realizat când au ajuns la Arena Națională. Le-au rugat pe gazde să le împrumute câteva copete și roș-albaștrii au acceptat. 

În staff-ul lui Ionuț se află și un preparator fizic italian. El a susținut că l-a angajat pe italian la recomandarea lui Fabio Pecchia. 

Fost mijlocaș la Juventus și la Napoli, Pecchia a fost secundul lui Rafa Benitez pentru o vreme și apoi a condus-o pe Verona ca „principal", în Serie A.

 Surse de la Clinceni povestesc că „protejatul lui Pecchia" nu a impresionat în Ilfov, mai mult s-a făcut de râs: „Italianul s-a accidentat după puțin timp, pe urmă petrecea pe masa de masaj mai mult timp decât petreceau jucătorii!". 

Chirilă, în prima zi la Clinceni: „N-aveți un fluier?"

În prima zi ca antrenor al Clincenilor, Chirilă a apărut la terenul de antrenament și a cerut un fluier. „Nu avem fluier", i s-a răspuns. „Aduceți-mi unul din magazie!", a insistat Ionuț. Oamenii l-au lămurit că ei chiar nu aveau așa ceva în magazie. 

„Păi, și Poenaru cum conducea antrenamentele?". „El avea fluierul lui". 

Ceea ce vorbește Chirilă e un delir. Comparați-l cu Reghecampf! Câtă precizie în discursul lui Reghecampf, în comparație cu turuiala lui Chirilă! Când spui că ai jucat fantastic în primele 15 minute, înseamnă că tu nici măcar nu te-ai uitat la meci! A jucat într-un 4-4-2 ostentativ care a dus la 11-2 pentru Craiova scorul ocaziilor
Cornel Dinu, la TV TelekomSport

Planul Academicii Clinceni: insolvența

Rezultatele proaste nu constituie singurul motiv de îngrijorare la Clinceni, și mai chinuitoare e situația economică a clubului, unul înglodat în datorii, inclusiv către foști angajați. Ilfovenii i-au achitat ieri 15.000 de euro lui Eugeniu Cebotaru, un mijlocaș moldovean aflat acum la Petrolul. Dacă n-ar fi plătit ieri ar fi pierdut două puncte. 

Pe 26 octombrie mai e scadentă o datorie de 6.000 de euro către Adi Popa. Dacă nu-i achită banii "Motoretei", clubul va pierde, de asemenea, două puncte.

VIDEO. Laurențiu Lică: „Ionuț Chirilă să află între primii 5-6 antrenori din România!”

Citește și: 

„Câinii” se sfâșie între ei » Ionuț Chirilă, desființat după rușinea de la Craiova: „E un delir ce vorbeşte, nu-l mai luați în serios!”

Chirilă, suspicios după CSU Craiova - Clinceni: „Am acest semn de întrebare! Am jucat excepțional 15 minute, apoi parcă ne-a împușcat cineva din elicopter”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (2)
887888274661367
Pompiliu Bota  •  20 Octombrie 2021, 21:57

Ionut, draga, fotbalul e mai greu decat carnea de pork ! Nici Luce inventatorul tau si al fotbalului de-a latu si inapoi nu poate sa ii pacaleasca la nesfarsit pe ucraineni ! Ai un singur admirator: nea Ovi, vechi ziarist, chiar invechit.

dora
dora  •  20 Octombrie 2021, 19:05

Nu are de unde lua puncte. Poate ciupi câte unul de ici - colo!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează