FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Antrenorul care îl critică pe Uhrin și își asumă calificarea lui Dinamo în Liga Campionilor: „În al 4-lea sezon, titlul și forțarea grupelor!”

Ionuț Chirilă crede că Dusan Uhrin Jr. nu e omul potrivit pentru a o scoate pe Dinamo din criză și propune un proiect pe 4 ani, cu el antrenor principal.
Ionuț Chirilă crede că Dusan Uhrin Jr. nu e omul potrivit pentru a o scoate pe Dinamo din criză și propune un proiect pe 4 ani, cu el antrenor principal.

Articol de GSP - Publicat luni, 19 aprilie 2021 10:47 / Actualizat luni, 19 aprilie 2021 12:23

Ionuț Chirilă crede că Dusan Uhrin Jr. nu e omul potrivit pentru a o scoate pe Dinamo din criză și propune un proiect pe 4 ani, cu el antrenor principal. 

Dinamo a ajuns la al 4-lea antrenor în actuala stagiune. Ionuț Chirilă spune că numirea lui Dusan Uhrin nu a fost una inspirată și se autopropune în Ștefan cel Mare. Își asumă și obiective mărețe, titlul de campioană și grupele cupelor europene. 

Chirilă nu are încredere în Uhrin

„Au fost niște probleme tehnice în primul mandat al lui Uhrin, Dinamo avea mari probleme pe construcția atacurilor poziționale. Am văzut neputința de a fructifica niște superiorități numerice. Jucătorii le tratau cum considerau ei, în absența unghiurilor de joc lucrate la antrenament. Totul se vedea în teren. Era o echipă care juca doar din realizările individuale sporadice ale unor jucători precum Sorescu. 

Dinamo are nevoie să construiască jocul și să facă puncte cu forța colectivă. Individual sunt la pământ. Jucătorii se simt puternici doar când câștigă bani și trofee, restul e poveste în fotbal. Uhrin nu a demonstrat că este un constructor al jocului. E părerea mea. Cei de la Dinamo trebuie să spună care sunt argumentele pentru care l-au numit. Ah, că pumn în masă, astea-s degeaba. Eu am văzut probleme tehnice, au fost și la Mediaș în cazul lui. Întâi trebuie să demonstreze că din echipe mici face echipe impotante, cum am făcut eu la Chiajna”, a spus Chirilă, pentru GSP.ro.

Antrenorul care îl critică pe Uhrin și își asumă calificarea lui Dinamo în Liga Campionilor: „În al 4-lea sezon, titlul și forțarea grupelor!”

Ionuț Chirilă: „În 4 ani, Dinamo forțează intrarea în Champions League”

„Dinamo nu a demonstrat că le crește valoarea jucătorilor. Dinamo a suferit! Deciziile sunt hilare la Dinamo de 8 ani. Atunci vorbeam de New Dinamo. Clubul poate exista din drepturile TV și din vânzarea jucătorilor către cluburi medii din occident. La ora asta nici nu poate vinde, aduce jucători cine vrea și cine nu vrea. E un haos și la nivel adminsitrartiv. Eu nu știu cine conduce. Suporterii bagă bani în niște găuri, dar nu este niciun proiect. Nu e niciun managament.

Dinamo a avut singurul om pe care trebuia să îl numească, care a demonstrat la toate nivelurile că poate construi. Nu i-au dat nicio șansă. Poate sunt subiectiv, pentru că vorbesc de mine. Rezultatele îmi dau dreptate. Antrenorii din ultimii ani nu au crescut jucători. Clubul trebuie să aibă o medie de vârstă de 22, 23 de ani. Randamentul bate experiența. Chestia asta e o artă, de a transforma jucătorii din promisiuni în certitudini”, a mai spus Chirilă. 

Cum arată planul lui Ionuț Chirilă pentru Dinamo: 

  • Anul 1: „Selecție riguroasă”.
  • Anul 2: „Cristalizarea relațiilor de joc și a automatismelor, automat și calificarea în play-off. În al doilea an se vând și 2 jucători în afară, pe 7-8 milioane de euro, pentru a forma un buget competitiv, de 10 milioane”
  • Anul 3: „Obiectiv locurile 1-3 și calificarea în grupele Europa League”
  • Anul 4: „Titlul de campioană , fără doar și poate, și forțarea grupelor de Champions League”.

Mario Niculae, directorul sportiv, spune că e o performanță uriașă să se salveze de la retrogradare. E o nebunie să spui chestia asta. Nu ai voie să spui asta la un club ca Dinamo. Trebuie să spui că e un accident, că lucrurile se vor regla. Ce-i prostia asta? Ei nu știu pe ce lume sunt!

Eu vorbesc despre profesionalism lui în raport cu jucătorii. Consideri că jucătorii sunt niște cretini, care nu pot recupera 3 puncte? El a decapitat jucătorii. E vorba de modul în care își mobilizează jucătorii într-o situație foarte delicată. Nu le susține moralul.
- Ionuț Chirilă

VIDEO Ionuț Chirilă: „Dacă blocul funcțional ar jucătorilor tineri devine puternic, FCSB poate fi o nucă tare”

Ctește și alte știri despre Dinamo: 

Transferurile lui Dinamo, la bilanț: 6 mega fail-uri, doar doi au convins + cine urmează să semneze

EXCLUSIV Dinamo, discuții avansate cu un fost jucător din Ștefan cel Mare » Ce a declarat Mario Nicolae

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
pinguinul_japonez
pinguinul_japonez  •  19 Aprilie 2021, 23:45

cu asta anternor castigati noua super liga a campionilor !

catalyn4
catalyn4  •  19 Aprilie 2021, 16:19

dupa titlu am stiut ca despre prostul asta este vorba , e bun la ruinamo ,cu el ajungeti in D !respect Cortacero !

1566178743642986
Vlad Hartea  •  19 Aprilie 2021, 14:44

Chemati Smurd-ul !! *** Cand te crezi un mare antrenor, cand in realitate nu ai demonstrat nimic pana in prezent, inseamna ca ai mari probleme !!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează