FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV / VIDEO Ionuț Chirilă, din nou la tablă. A analizat tehnico-tactic o fază din meciul lui Dinamo: „La ce tehnică de înșurubare și mobilitate are Neluț...”

Ionuț Chirilă, în studioul Gazetei
Ionuț Chirilă, în studioul Gazetei

Articol de - Publicat joi, 26 octombrie 2023 12:06 / Actualizat joi, 26 octombrie 2023 15:23

Așa cum Gazeta Sporturilor a anunțat, Ionuț Chirilă (57 de ani) a asistat la meciul de la Sibiu dintre Hermannstadt și Dinamo, scor 4-0. Antrenorul trecut prin academia „câinilor” a identificat o fază care denotă, în opinia lui, faptul că în jocul alb-roșiilor „este foarte multă întâmplare”.

Joi dimineață, în studioul Gazetei Sporturilor, Ionuț Chirilă a amintit de celebrele discursuri tehnico-tactice pe care le-a avut în scurta perioadă în care a pregătit-o pe ASA Târgu Mureș.

Avertisment pentru Dinamo: „Va fi îngrozitor de greu! Dacă nu iei puncte nici acum, apare o întrebare”
DINAMO
Avertisment pentru Dinamo: „Va fi îngrozitor de greu! Dacă nu iei puncte nici acum, apare o întrebare”

Antrenorul liber de contract de aproape doi ani, din decembrie 2021, a analizat jocul lui Dinamo, în care consideră că „este foarte multă întâmplare”, și a prezentat o fotografie din meciul cu Hermannstadt pentru a-și susține ideea.

Ionuț Chirilă a ieșit din nou la „tablă”, de această dată cu o fază din Hermannstadt - Dinamo 4-0

„Am făcut o poză la una dintre loviturile libere ale lui Dinamo.

În general, fotbalul se joacă pe jos. Dinamo nu forțează jocul de combinații scurte, un-doi-uri, devieri și decizii ale omului fără minge pe zona centrală. În schimb, pasează foarte mult lateral, iar asta spune multe lucruri.

Aici este o fază fixă în care se aruncă o minge la întâmplare. Asta faci când îi ai ca vârfuri pe Inzaghi sau Lukaku.

Dacă ești atent, Neluț Roșu este între cei doi fundași ai Sibiului. Dacă joci minge pe jos la Neluț Roșu, spre marginea careului, cu tehnica de înșurubare și mobilitatea foarte bună pe care le are Neluț, poți fi foarte aproape de poartă.

Astfel, gradul de risc de a arunca o minge la întâmplare din care să se dezvolte un contraatac al Sibiului este mult mai mic”, a spus Chirilă, care s-a ridicat de pe scaun pentru a-l identifica clar pe mijlocașul dinamovist.

Ionuț Chirilă, din nou la tablă. A analizat tehnico-tactic o fază din meciul lui Dinamo: „La ce tehnică de înșurubare și mobilitate are Neluț...”
Neluț Roșu, marcat de săgeată

Ionuț Chirilă: „Lucruri care trebuie lucrate”

„A dat direct în aut de poartă. Este foarte multă întâmplare. Uită-te ce spațiu există. Aici joci minge jos la Roșu, care pleacă dintre ăștia, se înșurubează. Lucrurile astea trebuie lucrate.

În alt scenariu Neluț Roșu pleacă, se desprinde de adversar, se lasă puțin în dreapta, deviază și ăsta (n.r. - executantul loviturii) vine și șutează sau încearcă o combinație cu alt jucător.

Este foarte multă întâmplare”, a adăugat Ionuț Chirilă.

Tactica celebră a lui Ionuț Chirilă: „Pasez dreapta, plec stânga! Simplu”

În 2017, pe vremea când o antrena pe ASA Târgu Mureș, un episod cu Ionuț Chirilă a făcut valuri în fotbalul românesc.

Chirilă ajunsese să aibă o relație dezastruoasă cu jucătorii, pe care metodele lui de pregătire îi enervau și în același timp amuzau.

O imagine cu tabla pe care Ionuț a pregătit tactica pentru un meci a fost fotografiată și ilustra ceva greu de înțeles. Antrenorul a tras atâtea linii, a desenat atâtea cercuri că nu se disting trasee, abia se văd câteva nume de jucători.

La acea vreme, GSP intrase în posesia unei filmări de la o ședință tactică. Imaginile îl arată pe Chirilă desenând frenetic pe o tablă în timp ce turuie indicații care par să-i bage în ceață pe fotbaliști:

„Vine în locul lui Marius, Muri (n.r. - Gabi Mureșan) coboară aici și Marius (n.r. - Marius Constantin) duce faza pe o combinație cu Dică, mijlocașul central ofensiv. Pasez dreapta, plec stânga și al treilea îmi ia locul. Simplu! Ai jucat pe Bănel, ți-a deviat aici, ai plecat pe un culoar, imediat Marius coboară aici și Gorobsov aici. Ca idee...”.

Citește și: 

Dumitru Dragomir, comparație neobișnuită în procesul privind palmaresul Stelei: „A dat bani, a luat un cal și a făcut performanțe. Calul nu a murit. Cum să nu fie același cal?”

Coman a ajuns la Belgrad, iar GSP are povestea necenzurată a „vraciului” Marijana, spusă de ea! A fost tehnician pentru fizică nucleară: „Cine nu acceptă asta nu primește tratament”+ Cum a ajuns în loja lui Djokovic

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
creeperno534
creeperno534  •  26 Octombrie 2023, 22:36

Nelut are tehnica?

polistul68
polistul68  •  26 Octombrie 2023, 18:26

Nu il simpatizez pe Chirila...dar si presa...ca si cu Halagian, cu focul la ei...ei scot din context o discutie, o schema...e usor sa hasesti ceva amuzant cand scoti din context..aici pare sa explice cum trebuie sa combine jucatorii intre ei, cum sa se suplineasca...asa si cu saracul Hala...poaye toata pauza i.a.luat individual...si inainte de.iesirea din vestiare, le.a spus focul.la ei..daca mai avea 10 min, poate se exprima.mai academic...jucatorii sigur au inteles..presa a speculat...iar nestiutorii au ras. E usor sa comentezi munca altkra. ..

romeverest
romeverest  •  26 Octombrie 2023, 18:06

Te doare efectiv mintea !! Guardiola, Klopp si alti antrenori ar trebui sa ia lectii de la acest “fantastic” antrenor, chiar daca in viata lui personala nu a avut nicio realizare notabila !! Te apuca efectiv rasul !!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează