FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Avertisment pentru Dinamo: „Va fi îngrozitor de greu! Dacă nu iei puncte nici acum, apare o întrebare”

Dinamo este penultima în SuperLigă
Dinamo este penultima în SuperLigă

Articol de - Publicat joi, 26 octombrie 2023 10:30 / Actualizat joi, 26 octombrie 2023 11:31

Ionuț Chirilă (57 de ani), antrenor fără angajament din finalul anului 2021, prevede un meci extrem de complicat pentru Dinamo vineri (20:30), cu Poli Iași ♦ Ar putea fi ultima partidă pentru Ovidiu Burcă pe banca lui Dinamo, „principalul” alb-roșiilor fiind amenințat cu demiterea după seria de rezultate slabe din acest sezon.

Umilită la Sibiu etapa trecută, 0-4 cu Hermannstadt, Dinamo îi va înfrunta în runda 14 de campionat pe cei de la Poli Iași.

Ionuț Chirilă a făcut planul! 3 măsuri tactice propuse la Dinamo: „Dacă face asta, se salvează! Ovidiu Burcă n-are experiența necesară”
DINAMO
Ionuț Chirilă a făcut planul! 3 măsuri tactice propuse la Dinamo: „Dacă face asta, se salvează! Ovidiu Burcă n-are experiența necesară”

Ar putea fi un meci de totul sau nimic pentru antrenorul Ovidiu Burcă, aflat sub presiune după ce „câinii” au obținut doar 9 puncte în cele 13 meciuri de campionat și au rămas pe locul 15, direct retrogradabil.

Ionuț Chirilă, care urmărește îndeaproape situația clubului, crede că Dinamo va avea o misiune extrem de complicată contra moldovenilor.

Ionuț Chirilă: „Dinamo va avea un meci îngrozitor de greu cu Poli Iași”

„Dinamo va avea un meci îngrozitor de greu, mai greu decât la Sibiu. Mă refer la cel cu Iași. 

Sunt două motive: acasă este mult mai greu să construiești atacuri poziționale în condiții de adversitate și spații mici. În plus, ai în față echipa lui Leo Grozavu, antrenor cu experiență mult mai mare, care știe să joace afară, să se organizeze, să joace contraatac.

Dacă Dinamo nu reușește nici mâine să aducă puncte, atunci te întrebi pe cine mai poți să bați, te gândești că jucătorii încep să-și piardă încrederea. OK, nu bați pe Sepsi, Craiova, Steaua și CFR Cluj, dar trebuie să faci puncte cu cele care îți sunt contracandidate. Una dintre ele este Iașiul”, a afirmat Chirilă la GSP Live.

Ionuț Chirilă: „Burcă trebuia să încerce un 4-5-1 cu Hermannstadt”

Ultima dată A1 la Academica Clinceni, Chirilă a analizat ce nu a mers pentru Dinamo la Sibiu, cu Hermannstadt.

„Era clar că Dinamo pleacă ca outsider la Sibiu, împotriva unei echipe pe care Măldărășanu a articulat-o bine, care avea niște automatisme și trasee de joc net superioare lui Dinamo, care își permitea să construiască și să fie mult mai agresivă.

Agresivitatea și determinarea ți-o dau știința jocului. Când te simți superior adversarului, ești mai puternic și ai curaj mult mai mult. Când te simți mai slab, ții capul plecat și aștepți să treacă timpul.

Dinamo cred că trebuia să încerce un 4-5-1 la Sibiu, cu o linie de mijloc foarte puternică care să creeze densitate în terenul Sibiului și să nu lase construcția celor de la Sibiu, care plecau cu joc de pase scurte și aveau superioritate pe toate zonele terenului, să îi oblige să joace ce nu știu, cu minge lungă pe vârfurile de atac, care ar fi căzut pe fundașii centrali ai lui Dinamo.

Am văzut un Dinamo care joacă cu puncte fixe. Adică fundașul dreapta e fundaș dreapta, stoperul e stoper. Nu au acea «morișcă» în care fundașul dreapta să joace cu minge înapoi și să fie acoperit pentru siguranța defensivă de mijlocașul dreapta, să apară în centru și să aibă cursivitatea de a face joc de circulație.

Sunt lucruri de polivalență care trebuie antrenate”, consideră Chirilă.

Mai multe știri despre Dinamo: 

Legenda lui Dinamo vine cu o informație de impact: „Am auzit și eu că pleacă Burcă! Ce să mai facă?”

Zăvăleanu, după ce a fost respinsă cererea ex-dinamovistului Fabbrini: „Stai jos! 2! A propos, unde ați terminat facultatea?” + Dinamo nu scapă de oamenii lui Cortacero: cer peste un milion de euro!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
popescu222
popescu222  •  26 Octombrie 2023, 14:58

Sa speram ca are dreptate si Dinamo va arata o alta fatza. Dar mie discursul nu mi-a placut. Aceleasi scuze cu revenirea in liga 1 - pai Otelul nu au revenit si ei? Si arata foarte bine, cu un lot comparabil. Si atunci te intrebi de ce Dinamo se face de ras meci de meci, sau aproape. Daca nu batem nici Iasiul, si daca Ovidiu iubeste Dinamo intr-adevar, ar trebui sa o lase sa traiasca (in liga 1). A incercat, a primit un timp enorm, iar daca nu iese si nu iese, trebuie sa accepti situatia si sa lasi pe altul mai bun. Te intorci in B, inveti meserie, si vii din nou la Dinamo peste cativa ani.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează