FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Legenda lui Dinamo vine cu o informație de impact: „Am auzit și eu că pleacă Burcă! Ce să mai facă?”

Ion Pârcălab, alături de Eugen Voicu, în timpul unui meci din acest sezon / Sursă foto: Faceboook@ Dinamo București
Ion Pârcălab, alături de Eugen Voicu, în timpul unui meci din acest sezon / Sursă foto: Faceboook@ Dinamo București

Articol de - Publicat miercuri, 25 octombrie 2023 18:09 / Actualizat miercuri, 25 octombrie 2023 20:28

Ion Pârcălab (81 de ani), un nume cu greutate din istoria lui Dinamo, susține că, raportat la mai multe zvonuri la care a avut acces în ultima săptămână, zilele lui Ovidiu Burcă în fruntea clubului au ajuns la final.

Într-un interviu oferit Gazetei, fostul mare fotbalist din Ștefan cel Mare a comentat situația deloc favorabilă în care se află Ovidiu Burcă, în pericol să fie demis dacă Dinamo n-o învinge nici pe Politehnica Iași. Pârcălab anticipează o despărțire de tehnicianul care i-a readus pe „câini” în prima ligă și admite în același timp că nivelul lotului e unul modest.  

Dinamo susține că pierde zeci de mii de euro la fiecare meci jucat acasă, indiferent de stadion! Pentru „decisivul” cu Poli Iași s-au dat extrem de puține bilete
DINAMO - POLI IAȘI
Dinamo susține că pierde zeci de mii de euro la fiecare meci jucat acasă, indiferent de stadion! Pentru „decisivul” cu Poli Iași s-au dat extrem de puține bilete

Ion Pârcălab: „Am auzit și eu că ar pleca Burcă, dar cine e dispus să vină acum la Dinamo?”

„Sper că ne vom reveni măcar puțin, dar lotul este slăbuț, n-avem ce să facem. Trebuie aduși câțiva jucători ca să nu avem emoții cu retrogradarea la anul. Probabil că s-a greșit campania [de transferuri] în vară.

Am auzit și eu că ar pleca Burcă, dar cine ar fi dispus să vină acum la Dinamo? Așa s-a auzit, da. (n.r. - că demiterea antrenorului e iminentă). Ce să facă? Un antrenor e ținut de rezultate. Atâta timp cât a pierdut patru-cinci meciuri la rând, ce să mai facă? 

Iar acum are meci greu cu Iașiul! E o echipă periculoasă, să vedeți ce meci greu va fi poimâine (n.r. - vineri)”, a declarat Pârcălab, în exclusivitate pentru GSP.ro.

Pârcălab: „Oamenii vor spune: «Ce să fac, să vin să retrogradez Dinamo?»”

„Săgeata Carpaților”, așa cum Pârcălab era supranumit în anii săi de glorie, se teme că, dacă demiterea lui Burcă devine o certitudine, niciun antrenor important nu se va înhăma la misiunea de a-i salva pe „câini” de la retrogradare.

„Întrebarea e cine va veni în locul lui... N-am auzit pe nimeni că ar vrea să vină, oamenii vor spune: «Ce să fac, să vin să retrogradez Dinamo?»

E o situație îngrijorătoare, dar n-avem ce să facem. Trebuie să rezistăm cât putem și să nu cădem iar (n.r. - în Liga 2). Să vină jucători și sponsori ca lumea, care să bage bani, cum e la Rapid”, a mai spus fostul mare jucător al lui Dinamo. 

Am văzut că a spus Borcea la televizor că Rednic ar fi cel mai indicat și că, dacă s-ar întâmpla să revină, s-ar implica atât el, cât și alți oameni cu bani. Dar a mai fost antrenor Rednic, nu? Și eu m-am gândit la asta, dar e depășit și el.

- Ion Pârcălab, fost fotbalist Dinamo

Andrei Nicolescu a dat asigurări: „Ovidiu e punct fix”

„Câinii” au 8 meciuri la rând fără victorie, iar Andrei Nicolescu a anunțat încă de sâmbătă seara că șefii vor lua măsuri. Cu toate acestea, oficialul a spus că postul lui Ovidiu Burcă nu e în pericol.

„Îmi cer scuze fiecărui dinamovist care a făcut azi drumul până la Sibiu. Și tuturor celor care au așteptat acest meci două săptămâni cu speranța că începem să arătăm a echipă competitivă.

Neputința cronică este inacceptabilă. Vor fi schimbări. Ovidiu rămâne punct fix. Fanii au tot dreptul sa își strige revolta. Le datorăm victorii. Etapa următoare trebuie să câștigăm. Trebuie să reîncepem să ne merităm suporterii și istoria. Nu există altă variantă!”, a fost mesajul pe care Andrei Nicolescu la scris pe Facebook.

CV Ion Pârcălab

Legenda lui Dinamo vine cu o informație de impact: „Am auzit și eu că pleacă Burcă! Ce să mai facă?”
Ion Pârcălab / foto: GSP
  • Campion al României cu FC Dinamo Bucureşti (4): 1962, 1963, 1964, 1965
  • Cupa României cu FC Dinamo Bucureşti (2): 1964, 1968
  • Vicecampion al Franţei cu Olympique Nîmes (1): 1972
  • În Liga I: 232 jocuri / 66 goluri
  • În Liga I pentru FC Dinamo Bucureşti: 194 jocuri / 53 goluri
  • În Ligue I (Franţa 1): 83 jocuri / 20 goluri
  • În cupele europene: 20 jocuri / 5 goluri
  • În echipa naţională: 38 jocuri / 5 goluri (debut: 08.10.1961 / România - Turcia 4-0)

VIDEO Vlad Iacob, fostul administrator special al „câinilor”, despre criza de rezultate de la Dinamo: „Lucrurile par să meargă din rău în mai rău”

Citește și alte știri despre Dinamo:

Vlad Iacob a vorbit despre situația de la Dinamo: „Lucrurile par să meargă din rău în mai rău. Dacă nu se schimbă ceva, vor fi probleme în evitarea retrogradării”

Andrei Nicolescu face o comparație între Dinamo și echipa din grupele Champions League: „În situaṭii grele rămânem împreună”

Dinamo strânge rândurile. Mesajul de încurajare al căpitanului pentru fani

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (5)
dinamo100
dinamo100  •  26 Octombrie 2023, 12:40

Burca trebuie sa ramana. El a facut miracole cu lotul de anul trecut, sper sa reuseasca si anul acesta. Nu ai nicio garantie ca un antrenor nou va obtine in timp scurt rezultate bune, ba dimpotriva, sansele sunt foarte mici. Sunt convins ca echipa va reusi si rezultate bune.

fan_nordjylland
fan_nordjylland  •  26 Octombrie 2023, 12:37
Postat de rocky3 pe 25 Octombrie 2023, 23:37

Nicio grijă, Burcă nu mai bate pe nimeni, i s-a dus norocul chior!

Corect !! Si in liga a 2 a era la fel de slab...cand imi aduc aminte de meciul cu Timisoara ...

rocky3
rocky3  •  25 Octombrie 2023, 23:37
Postat de fan_nordjylland pe 25 Octombrie 2023, 21:33

Si daca o invinge cum a invins-o pe FC Botosani cu ce ma incalzeste ??? Apoi pierde iar 10 meciuri !! Am vazut valoarea lui Burca cu B de la Divizia B !!!

Nicio grijă, Burcă nu mai bate pe nimeni, i s-a dus norocul chior!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează