FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

VIDEO EXCLUSIV Propuneri surprinzătoare pentru banca tehnică a lui CFR Cluj, după despărțirea de Dan Petrescu: „Pe ei i-aș pune”

CFR Cluj a rămas fără antrenor principal după despărțirea de Dan Petrescu
CFR Cluj a rămas fără antrenor principal după despărțirea de Dan Petrescu

Articol de GSP - Publicat marti, 01 decembrie 2020 10:32 / Actualizat marti, 01 decembrie 2020 11:55

Numirea lui Adrian Mutu (41 de ani) pe banca lui CFR Cluj este iminentă, dar Ionuț Chirilă (54) vede alți antrenori potriviți pentru campioana României: Ilie Poenaru (44) și Marius Croitoru (40).

Întrebat pe cine ar numi antrenor la CFR Cluj dacă ar avea această putere, Chirilă a surprins: „Pe cine aș pune? Pe Poenaru, de la Clinceni. Sau pe Croitoru”.  În prezent, Poenaru antrenează Academica Clinceni, alături de care are un început de sezon nesperat de bun. Ilfovenii ocupă locul 5 în Liga 1 după 11 etape. Croitoru, în schimb, o antrenează pe FC Botoșani, alături de care s-a clasat pe locul 4 sezonul trecut și ocupă locul 11 în actuala stagiune.

CFR Cluj, la „intersecție de drumuri”

În direct la GSP Live, Ionuț Chirilă a analizat situația campioanei și a concluzionat că absența din grupele europene ar constitui un dezastru pentru club. Totodată, spune că la CFR este nevoie de un schimb de generații.

„CFR Cluj este la o intersecție de drumuri. Această echipă, cu un buget de 8-10 milioane de euro anual doar pentru salarii, dacă nu intră în grupele Europa League, are probleme foarte mari. Așa că au nevoie de varianta 2, să vândă doi jucători la cluburi importante din Occident, să-ți aducă 8-10 milioane, în funcțiile de nivelul la care joacă, astfel încât să acopere o parte din cheltuieli. 

Această echipă va trebui să se reinventeze. Acei jucători de 33, 34 de ani și-au făcut datoria, dar vârsta nu iartă pe nimeni. Trebuie să vină jucătorii tineri. Antrenorul care pregătește CFR trebuie să fie unul care din jucătorul Petrila, cu salariu de 4.000 de euro / lună sau cât are, să îl aducă la complexitatea tehnico-tactică, fizică și mentală a celui pe care tot CFR îl plătește la 32 de ani cu 25.000 de euro / lună. Obiectul unui transfer profitabil va fi cel de 18 ani. De asta are nevoie CFR acum, pentru că echipa a terminat un ciclu”.

Citește mai multe știri despre CFR Cluj:

Schimbare de strategie la CFR Cluj » Aducerea lui Adrian Mutu, un pariu riscant al campioanei

Victor Pițurcă, printre numele propuse la CFR Cluj: „E cel mai bun din România”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează