FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV Adrian Mutu a bătut palma cu CFR Cluj și va fi prezentat chiar de Ziua Națională!

Adrian Mutu (41 de ani) va fi noul antrenor al celor de la CFR Cluj. Acesta va părăsi postul de selecționer al reprezentativei U21, pentru a-l înlocui pe Dan Petrescu (52 de ani).
Adrian Mutu (41 de ani) va fi noul antrenor al celor de la CFR Cluj. Acesta va părăsi postul de selecționer al reprezentativei U21, pentru a-l înlocui pe Dan Petrescu (52 de ani).

Articol de GSP - Publicat marti, 01 decembrie 2020 00:21 / Actualizat marti, 01 decembrie 2020 16:56

Adrian Mutu (41 de ani) va fi noul antrenor al celor de la CFR Cluj. Acesta va părăsi postul de selecționer al reprezentativei U21, pentru a-l înlocui pe Dan Petrescu (52 de ani). Surse autorizate au dezvăluit pentru Gazeta Sporturilor că „Briliantul” are șanse mari să fie prezentat oficial chiar astăzi, de Ziua Națională a României.

Dorința patronului Neluțu Varga s-a împlinit. CFR Cluj va ataca restul sezonului, în care își propune calificarea în „șaisprezecimile” Europa League și titlul în Liga 1, cu Adrian Mutu pe banca tehnică. 

Adrian Mutu, înlocuitorul lui Petrescu la CFR Cluj

Relația specială dintre Mutu și patronul „feroviarilor”, recunoscută public de ambii în mai multe rânduri, a contat enorm în ecuație. Mai rămânea doar problema încheierii contractului pe care Adi îl avea la Federație. 

„Briliantul” a purtat luni dimineață o discuție decisivă cu Mihai Stoichiță, directorul Comisiei Tehnice din cadrul FRF. Din informațiile pe care Gazeta le-a obținut din tabăra clujeană, afacerea este perfectată. Mutu urmează să fie anunțat oficial la CFR Cluj în următoarele ore. 

EXCLUSIV Adrian Mutu, interviu cu cărțile pe față » Ce principii are în vestiar + reacție drastică

Adrian Mutu la CFR Cluj / Neluțu Varga a câștigat disputa cu Gadola

Adrian Mutu a fost primul pe lista patronului Neluțu Varga. Acesta a confirmat încă de aseară, imediat după plecarea lui Dan Petrescu, că „Briliantul” e dorit în Gruia. Nu a fost însă o decizie în unanimitate. 

Conform surselor GSP.ro, acționarul minoritar Ștefan Gadola l-a propus pe Vasile Miriuță, un tehnician care a mai lucrat la CFR și care era foarte apropiat de jucători. 

Adrian Mutu, debut infernal la CFR Cluj 

Mutu nu are timp de acomodare. Joi, de la ora 22:00, CFR Cluj primește vizita bulgarilor de la ȚSKA Sofia, în runda cu numărul 5 a grupei A din Europa League. Campioana României este obligată să câștige, pentru a spera la o nouă calificare în primăvara europeană. Vezi AICI calculele!

Fostul selecționer trebuie să redreseze apoi și situația din Liga 1. CFR e doar pe locul 3, la 6 puncte în spatele liderului FCSB, și are un final de an incendiar.

Programul lui CFR din luna decembrie:

  • 03.12: CFR Cluj - ȚSKA Sofia, Europa League
  • 06.12: Poli Iași - CFR Cluj, Liga 1
  • 10.12: Young Boys - CFR Cluj, Europa League
  • 13.12: CFR Cluj - FCSB, Liga 1
  • 17:12: Dinamo - CFR Cluj, Liga 1
  • 22.12: CFR Cluj - CS U Craiova, Liga 1

Adrian Mutu schimbă strategia celor de la CFR Cluj 

CFR Cluj a cucerit ultimele 3 titluri în Liga 1 mizând pe experiența antrenorului Dan Petrescu. Neluțu Varga riscă acum numindu-l pe Adrian Mutu, aflat, oficial, la doar al doilea mandat pe banca unei echipe de seniori. 

EXCLUSIV Adrian Mutu a bătut palma cu CFR Cluj și va fi prezentat chiar de Ziua Națională!
Adrian Mutu, în mandatul de la FC Voluntari

Fostul atacantul al naționalei a salvat-o pe FC Voluntari de la retrogradare în 2018, după o dublă manșă decisă la penalty-uri, contra Chindiei Târgoviște. Neoficial, adică nu și în acte, el a activat ca „principal” și la FCM Târgu Mureș, în finalul sezonului 2015-2016. „Briliantul” a fost atunci antrenor-jucător, după demiterea lui Petre Grigoraș. 

Pentru Mutu au urmat o aventură în Emiratele Arabe Unite, la echipa U21 a lui Al Wahda. Mutarea a fost făcută pe filiera Reghecampf, antrenor al echipei mari în acea perioadă. 

Adrian Mutu la CFR Cluj / Răzvan Burleanu n-a vrut să-l lase

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a susținut răspicat luni că CFR Cluj trebuie să achite clauza de reziliere din contractul lui Adrian Mutu. Din informațiile Gazetei Sporturilor, suma era una infimă pentru pretențiile campioanei, în jurul valorii de 50.000 de euro. 

Directorul tehnic a discutat cu Adrian Mutu. A infirmat că a fost contactat de CFR Cluj. Mai mult, contractul lui a fost prelungit automat după calificarea la Euro 2021. În momentul de față, e selecționerul naționalei de tineret. 

Fiecare antrenor are o clauză de rezilere. Fiecare antrenor este ținut de acea clauză. Nu poți să te desparți de una dintre echipele naționale fără să o achiți. Indiferent care e numele tău sau care relația cu FRF, cu președintele, cu directorul tehnic sau cu cei din CEx
- Răzvan Burleanu, președinte FRF

De ce ținea Burleanu de Mutu

Adrian Mutu a fost selecționerul care a încheiat cu succes campania pentru Euro 2021. Federația Română de Fotbal dorea continuitate în vederea competiției de anul viitor, mai ales că selecționata U21 deja pierduse un antrenor, pe Mirel Rădoi. 

Cum Răzvan Burleanu a anunțat ieri și înființarea reprezentative U20 a României, FRF e nevoită să caute acum doi selecționeri: unul care să conducă naționala U21 la turneul final, iar altul să pregătească lotul nou înființat.

5 meciuriare Adrian Mutu pe banca naționalei U21 a României. A câștigat 3, a pierdut în Ucraina și a remizat în meciul cu Danemarca, cel care ne-a adus calificarea la Euro 2021

VIDEO. Răzvan Burleanu, despre plecarea lui Mutu la CFR Cluj

Citește și alte știri despre CFR Cluj:

Se confirmă: Dan Petrescu se luptă cu Pochettino pentru a prelua un nume mare din Europa!

Contre la nivel înalt la CFR Cluj » Numirea înlocuitorului lui Petrescu produce tensiuni: pe cine vor șefii și ce doresc jucătorii

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (71)
zagna
zagna  •  01 Decembrie 2020, 14:01

Eu ma bucur, va fi deranj mare la Cluj minim un an...

valentindragobete
valentindragobete  •  01 Decembrie 2020, 11:58

Cu mutu " antrenor " CFR are putine șanse sa se mențină nu in primii 6 ci in primii 18 !

116538290032900
Alice Popa  •  01 Decembrie 2020, 11:52
Postat de baddog26 pe 01 Decembrie 2020, 09:26

Ce experienta avea Reghecamf în primul mandat la Fcsb? Dar Petrea ce experienta are?

Amandoi s-au folosit de EPOcalul Neubert si de pungutzele sale... la fel!

Vezi toate comentariile (71)
Comentează