FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV // VIDEO Revoluție sau fantezie? Planul GIGANTIC care ar salva Dinamo: „Dau scris! Minimum 10 oameni de afaceri dispuși să pună bani în club”

Până să țintească la culmi înalte, roș-albii trebuie să evite mai întâi retrogradarea / Sursă foto: Facebook@ Dinamo București +18   FOTO
Până să țintească la culmi înalte, roș-albii trebuie să evite mai întâi retrogradarea / Sursă foto: Facebook@ Dinamo București

Articol de , , - Publicat miercuri, 06 martie 2024 21:12 / Actualizat miercuri, 06 martie 2024 22:39

Ionuț Negoiță crede cu tărie că singura soluție pentru ca Dinamo să redevină un club de top în România e ridicarea noului stadion, un proiect care s-a transformat într-o himeră pentru suflarea alb-roșie.

Într-un amplu interviu acordat Gazetei Sporturilor, fostul patron de la Dinamo spune că ar fi tentat să revină într-o formă sau alta la clubul pe care l-a patronat șapte ani, însă cu o singură condiție: construirea unui nou stadion în Ștefan cel Mare, pe care fanii îl așteaptă de ani în șir.

Câți bani lasă Ionuț Negoiță la cumpărături? Fostul patron de la Dinamo surprinde, după ce fratele-primar s-a lăudat că mănâncă 3 zile cu doar 46 lei: „Se vede pe noi”
INTERVIU
Câți bani lasă Ionuț Negoiță la cumpărături? Fostul patron de la Dinamo surprinde, după ce fratele-primar s-a lăudat că mănâncă 3 zile cu doar 46 lei: „Se vede pe noi”

Ionuț Negoiță, despre unica soluție ca Dinamo să reajungă în top: „Fără stadion, nu există viitor!”

„Să ții un club ca Dinamo nu e treabă ușoară. E clar că, atunci când eram eu, era o stabilitate mai mare, pentru că mă ocupam să finanțez problemele clubului. M-aș bucura ca Dinamo să revină unde a fost, fiindcă sunt destul de legat (n.r. atașat).

Dacă s-ar fi început măcar construcția stadionului, probabil nu mai plecam, dar vedem că au trecut trei ani și tot nu s-a întâmplat nimic.

Eu sper... Că fără stadion, sincer, nu există un viitor. Dinamo va supraviețui, dar nu vor veni investitori cu adevărat potenți și serioși fără ca Dinamo să aibă un stadion nou, să aibă casa ei”, a declarat Negoiță, în interviul acordat Gazetei.

Ionuț Negoiță anunță un proiect gigantic la Dinamo: „Dau scris! Minimum 10 oameni de afaceri ar fi dispuși să contribuie”

Negoiță a fost întrebat ulterior dacă ar mai fi tentat să investească la Dinamo. Răspunsul afaceristului, devenit între timp CEO al unei companii imobiliare?

„În varianta ca eu să-mi asum toată povestea, nu! Am mai spus-o, în situația în care se face stadion, și eu sper, aș vedea... Între timp, ne-am mai înțelepțit și noi, oamenii de afaceri, ne-am mai capitalizat, știm să facem business mai elevat.

Cred că ar funcționa și într-o variantă de asociere și cred că s-ar găsi la Dinamo minimum 10 oameni de afaceri dinamoviști care să pună bani și să facă o organizare cât mai bună și profesionistă pentru a crea și a genera performanță. Când? Când e stadionul gata! Nu mai devreme.

Dau scris, când va fi stadionul gata, putem fi minimum 10 care ar fi dispuși să contribuie și să facă o treabă cu efortul distribuit pe mai multe persoane, plus experiența și conexiunile fiecăruia dintre noi. Ar putea ieși o treabă foarte bună, un proiect cu adevărat performant”, a mai spus acesta.

Revoluție sau fantezie? Planul GIGANTIC care ar salva Dinamo: „Dau scris! Minimum 10 oameni de afaceri dispuși să pună bani în club”
Ionuț Negoiță a acordat un interviu exploziv Gazetei Sporturilor / FOTO: Ionuț Iordache (GSP)

Dinamo, restantă la infrastructură

Sunt ani buni de când suporterii lui Dinamo tot trag nădejde că vor beneficia de un stadion ultramodern, la cele mai noi standarde, așa cum se întâmplă în cazul rivalelor Steaua sau Rapid. Al doilea cel mai titrat club al României a rămas mult în urmă la capitolul infrastructură, iar bătrâna arenă din centrul Capitalei e doar o ruină astăzi, în ciuda promisiunilor repetate pe care suflarea dinamovistă le-a primit în ultimele două decenii.

Actualul stadion, aflat într-o stare deplorabilă, ar putea fi demolat în a doua parte a acestui an, în vară sau în toamnă. Noua arenă, de 170 de milioane de euro și 25.000 de locuri, ar putea fi gata în doi ani și jumătate sau trei. Ceea ce înseamnă 2027.

FOTO. Cum ar trebui să arate noul stadion Dinamo

+14 FOTO

Conform proiectului, noua arenă din Ștefan cel Mare va respecta standardele UEFA, urmând să fie construită pe vechiul amplasament, după demolarea construcțiilor existente, a informat Agenția Națională pentru Protecția Mediului.

Noua arenă ar urma să aibă „25.059 de locuri în tribune, două parcări, spații de cazare cu 80 de locuri, un spațiu expozițional, un amfiteatru pentru 200 de persoane, o sală de mese cu 160 de locuri, spații de antrenament ce vor deservi o parte dintre disciplinele sportive care intră în obiectul de activitate al CS Dinamo București, precum și un centru de recuperare pentru sportivi”.

Stadionul va costa 854,5 milioane de lei (170 de milioane de euro).

„Cum ar fi fost ca Dinamo să evolueze acum pe un stadion nou în Ștefan cel Mare?”

Și Liviu Ganea, fostul atacant al „câinilor”, campion cu Dinamo în 2007, e de aceeași părere. Într-o intervenție la GSP Live, acesta a vorbit despre importanța construirii unui nou stadion.

„Asta lipsește în momentul de față. Ar fi fost bine ca stadionul să fie gata deja. Cum ar fi fost ca Dinamo să evolueze acum pe un stadion nou în Ștefan cel Mare? Ar fi fost o altă emulație, mai multă lume în tribune și s-ar fi atras și mai mulți sponsori. Aceeași emulație s-a întâmplat și la Rapid, stadionul nou a contat mult în ce se întâmplă acum la Rapid”.

2027e anul în care fanii lui Dinamo speră să beneficieze de o nouă arenă

Planurile pentru 2024 sunt să încerc să convingem Guvernul pentru a lua ultima semnătură necesară îndeplinirii marelui vis al dinamoviștilor, adică noul stadion. Sper că premierul și echipa lui vor aviza acest proiect. Va fi o arenă pentru multe sporturi. Și sper să conving oamenii din MAI de necesitatea refacerii infrastructurii parcului sportiv Dinamo.

Pentru stadion mai lipsește o singură aprobare. După aceea, CNI va prelua pârghiile. Dacă totul merge bine, în vară-toamnă am putea vedea buldozerele la stadion. Important e să se înceapă treabă. Dacă totul merge bine, sper că în doi ani și jumătate sau trei ani va fi gata stadionul. E important să avem infrastructură, să facem o academie bună.

- Ionuț Lupescu, președinte de onoare CS Dinamo

Stadionul Dinamo se află acum într-o stare jalnică

În așteptarea buldozerelor, arena a ajuns într-o stare deplorabilă.

Gazeta Sporturilor a vizitat recent stadionul Dinamo, pe care nu s-a mai jucat din noiembrie 2023. Arena din „Ștefan cel Mare” se află într-o stare extrem de proastă.

Arena istorică a „câinilor” a ajuns acum în condiții deplorabile. Stadionul nu a mai fost îngrijit în ultima perioadă. Sunt gunoaie la tot pasul, cioburi de la sticlele de alcool și mesaje scrise de fanii Rapidului pe zidul de la baza tribunei 1: „1923”, „FZR” și „Rapid”.

+41 FOTO
Match Quiz Rapid - FCSB

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul Rapid - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri despre Dinamo:

EXCLUSIV // VIDEO Ionuț Negoiță îi ridiculizează pe Ion Țiriac și Mircea Lucescu: „Vor Dinamo, dar nu pun un ban la club!”

EXCLUSIV Ce trebuie să facă Dinamo, în viziunea unui campion cu roș-albii: „Acum lipsește” + „Suporterii au memoria scurtă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (24)
florin44
florin44  •  07 Martie 2024, 15:01

"Actualul stadion, aflat într-o stare deplorabilă, ar putea fi demolat în a doua parte a acestui an, în vară sau în toamnă..." Mai intai au fost niste termene, pentru demolare, in 2023, ba primavara, ba toamna, apoi a fost dat ca sigur, februarie 2024, acum se vine cu vara sau toamna acesti an... Cu alte cuvinte, ar cam veni un :la anul si la multi ani: sau mai bine "la pastele cailor". Asta-i administratia clubului, care nu viseaza decat investitori, investitori care nu se inghesuie decat in declaratiile lui Niculescu, Voicu si altii!!!

pelicansli
pelicansli  •  07 Martie 2024, 11:46

Bai ***, nu te mai baga in seama ca nu mai pupi tu Dinamo. *** Sper ca tineti la cititorii vostri, ce se intampla cu asta, care apare cu regularitate in ultimul timp, reprezinta o palma pe obrazul nostru. Asta daca nu cumva girati micimea fostei conduceri praduitoare a Dinamo. Simte miros de bani, hop si el.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

rav410wrc
rav410wrc  •  07 Martie 2024, 09:23

S-acum, lista cu cei 10 indivizi de "afaceri" gata gata sa-si puna Crucea pe bani, pentru Benamo: tibi iq3.3 Firicel, Mosh cmte, florian veres, concret, guimaraesp, fcsarbitri, apocalipse, fcsenimeni, zeama & flojo ... Bine, ei in fond sunt vreo 3, maxim 4, de pe vreo 13-14 conturi, dar la fel va fi si la Dinamo, se vor aduna vreo 10, din care vor ramane vreo 3-4, iar cand tre' sa duca banutu', mai vine unu' ca sa stinga lumina !! :))))

Vezi toate comentariile (24)
Comentează