FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV // VIDEO Ionuț Negoiță îi ridiculizează pe Ion Țiriac și Mircea Lucescu: „Vor Dinamo, dar nu pun un ban la club!”

Ionuț Negoiță a acordat un interviu exploziv Gazetei Sporturilor / FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
Ionuț Negoiță a acordat un interviu exploziv Gazetei Sporturilor / FOTO: Ionuț Iordache (GSP)

Articol de , , - Publicat joi, 29 februarie 2024 15:29 / Actualizat vineri, 08 martie 2024 01:56

Ionuț Negoiță, fost patron la Dinamo, se îndoiește că tandemul Ion Țiriac - Mircea Lucescu ar putea investi vreodată la „câini”. Miliardarul mărturisea recent că ar fi tentat să se implice alături de „Il Luce”, o variantă pe care Negoiță o vede pur și simplu irealizabilă.

Într-un interviu acordat în exclusivitate Gazetei Sporturilor, Negoiță a abordat mai multe subiecte în vogă de la Dinamo, de la situația sportivă a grupării până la stângăciile actualei conduceri și zvonurile care s-au rostogolit în ultimele săptămâni pe holurile clubului.

Andrei Nicolescu, propunere pentru șefii fotbalului românesc: „Să facă etapă de etapă, în cel mult 48 de ore!”
DINAMO
Andrei Nicolescu, propunere pentru șefii fotbalului românesc: „Să facă etapă de etapă, în cel mult 48 de ore!”

Întrebat cât de realistă i se pare o posibilă „injecție” financiară venită din partea lui Mircea Lucescu și Ion Țiriac, Negoiță a fost ferm pe poziții. Ba chiar nu s-a ferit să arunce câteva „săgeți” în direcția celor care „n-au sărit nici măcar cu un leu pentru Dinamo”.

Mircea Lucescu și Țiriac la Dinamo? Ionuț Negoiță: „Niciodată!”

„Niciodată! De ce? Din principiu! Nu-i văd! Nu e o treabă ușoară la Dinamo. La vorbe ne pricepem mulți, ca să mai povestim sau mai știu eu ce.

Dar ca să ne asumăm lucruri... Am văzut asta la foarte puțini. Văd mulți dinamoviști sau așa-ziși dinamoviști care comentează tot timpul, dar niciodată n-au pus un leu la Dinamo, ba din contră, au fost pe luate și au pretenții de la alții.

O treabă n-o faci cu vorbe, o faci cu fapte! Aici se vede cine se implică la modul real, nu pe povești! Fotbalul înseamnă dureri mari de cap. Bani pierzi, obligatoriu, dar faci alții. (...) Dar fotbalul înseamnă mai mult de atât, înseamnă și multă presiune, mult stres, e un consum foarte mare.

Numai când ești implicat în linia întâi îți dai seama, e ca în război, atunci îți dai seama cu adevărat ce înseamnă un război”, a punctat Negoiță.

Ionuț Negoiță, despre declarațiile lui Țiriac și Lucescu: „De mai multe ori au luat Dinamo... Dar n-ar pune un ban la club!”

Acesta a continuat:

„Eu tot speram că, din atâția dinamoviști care-și dau cu părerea și dau sfaturi, cineva, la un moment dat, unul sau mai mulți, se vor implica la modul real.

Dacă tot se pricep așa, hai, mă, luați-l, că să dai sfaturi e ușor! Gen... Cei doi pe care i-ați amintit mai devreme, care de mai multe ori au luat Dinamo la nivel declarativ, dar în rest n-ar pune un leu la club! Doar să ne jucăm cu vorbele... O putem face ușor”, a spus Negoiță.

Ionuț Negoiță, despre unica soluție ca Dinamo să reajungă în top: „Fără stadion, nu există viitor!”

Negoiță crede cu tărie că singura soluție pentru ca Dinamo să redevină un club de top în România e ridicarea noului stadion, un proiect care s-a transformat într-o himeră pentru suflarea alb-roșie:

„Să ții un club ca Dinamo nu e treabă ușoară. E clar că, atunci când eram eu, era o stabilitate mai mare, pentru că mă ocupam să finanțez problemele clubului. M-aș bucura ca Dinamo să revină unde a fost, fiindcă sunt destul de legat (n.r. atașat).

Dacă s-ar fi început măcar construcția stadionului, probabil nu mai plecam, dar vedem că au trecut trei ani și tot nu s-a întâmplat nimic.

Eu sper... Că fără stadion, sincer, nu există un viitor. Dinamo va supraviețui, dar nu vor veni investitori cu adevărat potenți și serioși fără ca Dinamo să aibă un stadion nou, să aibă casa ei”, a declarat Negoiță, în interviul acordat Gazetei.

Ionuț Negoiță anunță un proiect gigantic la Dinamo: „Dau scris! Minimum 10 oameni de afaceri ar fi dispuși să contribuie”

Negoiță a fost întrebat ulterior dacă ar mai fi tentat să investească la Dinamo. Răspunsul afaceristului, devenit între timp CEO al unei companii imobiliare?

„În varianta ca eu să-mi asum toată povestea, nu! Am mai spus-o, în situația în care se face stadion, și eu sper, aș vedea... Între timp, ne-am mai înțelepțit și noi, oamenii de afaceri, ne-am mai capitalizat, știm să facem business mai elevat.

Cred că ar funcționa și într-o variantă de asociere și cred că s-ar găsi la Dinamo minimum 10 oameni de afaceri dinamoviști care să pună bani și să facă o organizare cât mai bună și profesionistă pentru a crea și a genera performanță. Când? Când e stadionul gata! Nu mai devreme.

Dau scris, când va fi stadionul gata, putem fi mininum 10 care ar fi dispuși să contribuie și să facă o treabă cu efortul distribuit pe mai multe persoane, plus experiența și conexiunile fiecăruia dintre noi. Ar putea ieși o treabă foarte bună, un proiect cu adevărat performant”, a mai spus acesta.

Citește și alte știri despre Dinamo:

La loc comanda! Vești bune pentru Dinamo înaintea duelului cu Poli Iași » Ce jucători revin după accidentări

Coșmarul care o bântuie și acum pe Dinamo: „Jucătorii plângeau în vestiar. Vorbeam recent cu Borcea despre asta...”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (35)
muzzi1
muzzi1  •  03 Martie 2024, 09:53
Postat de FalconCrest pe 02 Martie 2024, 19:05

*** daca nu eram Steaua,tu nu erai aici. qed. ***. daca nu era Steaua nu aveai niciun motiv sa imi dai reply. qed.

mie nu imi place frumosul ma, imi place uratul! :D de aia sunt aici! nu pentru ca e Steaua , ca nu dau doi bani! pentru ca esti tu, talambul suprem, gigi, parvenit insurat cu verisoara minora si altii ca voi! nici la Nat Geo Wild nu vezi atatea specii intr-un loc!

Unomfoartesimplu
Unomfoartesimplu  •  02 Martie 2024, 21:05

Averea se face tinand de bani, nu risipindu-i... Tiriac refolosea podeaua menita sa fie schimbata la fiecare turneu, la Stuttgart, pe vremuri, iar Lucescu isi deschisese magazin de ciubote la Prestige in Floreasca, desi facea un ban gramada la Donetsk... Mai repede scoti un partz de la un cal mort, decat un leu de la astia...

FalconCrest
FalconCrest  •  02 Martie 2024, 19:05
Postat de muzzi1 pe 02 Martie 2024, 15:05

cand nu te stie lumea de Ion, ci de Ion a lu` Leana, e umilitor! asa e si cu tine, ma randumb! cand zici Steaua nu e nevoie sa adaugi din liga 1, ca te stie lumea doar ca esti al lu` Leana, nu ca esti Ion! asa si tu cu impostoarea ta de fcsb! adaugi din liga 1, aia e umilinta! fcsb egal pcr , nu Steaua!

*** daca nu eram Steaua,tu nu erai aici. qed. ***. daca nu era Steaua nu aveai niciun motiv sa imi dai reply. qed.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (35)
Comentează