FOTBAL  »  LIGA 1  »  FINALA CUPEI ASIEI / IRAK - ARABIA SAUDITA 1-0

Irak de aur

Articol de GSP - Publicat luni, 30 iulie 2007 00:00

Premiera istorica: irakienii sint campionii Asiei. Intr-o tara devastata de razboi si de atacuri teroriste, fotbalul aduce o picatura de fericire. Pentru fotbal, siiti, suniti si kurzi s-au unit la "nationala", reusind cea mai mare performanta a Irakului: au cucerit Cupa Asiei!

Echipa brazilianului Jorvan Vieira (numit de-abia in mai) a fost revelatia competitiei, dind peste cap toate pronosticurile. A invins Australia in grupa, a eliminat Coreea de Sud in semifinale. Iar ieri, in ultimul act de la Djakarta, a fost mai buna decit o alta mare favorita, Arabia Saudita.
In finala a invins la limita, 1-0, capitanul Younis Mahmoud marcind in minutul 71 cu capul la un corner, dupa o mare greseala a portarului saudit. si totusi, chiar si in urma acestui succes, selectionerul Vieira va pleca, urmind sa preia "nationala" Coreei de Sud.

Sarbatoare
La Baghdad a fost fericire. Zeci de mii de oameni au sarbatorit performanta echipei irakiene. Politisti si militari au misunat pe strazi, incercind sa evite atacurile teroriste din 25 iulie. Atunci, dupa semifinala cistigata in fata Coreei de Sud (0-0, 4-3 la penaltyuri), doua masini capcana au explodat in mijlocul multimii: in urma au ramas 51 de morti si 126 de raniti. Ieri, circulatia automobilelor a fost interzisa la Baghdad dupa ora 16:00, irakienii neavind voie sa celebreze succesul cu rafale de mitraliere. Dar putini au respectat ultima interdictie. S-a tras in aer.

 

Playtech: Împăcare senzațională! Ce mare FOTBALIST s-a întors la soție: ”Era lesa cam scurtă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează