FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA 7 idei de la Iulian Cristea din cantonamentul giuleștenilor: „La FCSB e altă atmosferă, la Rapid mă simt mai bine, sunt mai liniștit”

Iulian Cristea
Iulian Cristea

Articol de , - Publicat joi, 11 ianuarie 2024 09:10 / Actualizat joi, 11 ianuarie 2024 09:17

Iulian Cristea, 29 de ani, a explicat cum se simte la Rapid după șase luni de la transferul de la FCSB. Nu poate uita nici acum cantonamentele de iarnă de tip ”sovietic”

Iulian Cristea, 29 de ani, a venit vara trecută de la FCSB în Grant, fundașul cu 4 selecții la echipa național adaptându-se rapid la viața în alb-vișiniu. Fundașul central speră să fie lipsit de accidentări și să devină campion cu giuleștenii.

Singurul zâmbet al lui Dan Șucu la meciul Rapidului » Ce l-a amuzat pe patronul giuleștenilor
RAPID
Singurul zâmbet al lui Dan Șucu la meciul Rapidului » Ce l-a amuzat pe patronul giuleștenilor

Cu roș-albaștrii a câștigat doar Cupa României, în 2020, în rest, doar poziția secundă în clasament. În cantonamentul Rapidului din Belek, Iulian Cristea a făcut o comparație curajoasă între cei doi granzi la care a evoluat. 

11puncte despart acum Rapid de liderul FCSB

Și nu a uitat când alerga, foarte tânăr fiind, la echipa orașului natal, Gaz Metan, în zăpadă, în cantonamentele invernale, nu ca acum, la 5 stele, în Antalya.

Iulian Cristea a povestit întâlnirea scurtă cu patronul Dan Șucu: „Ne-a salutat, doar gânduri bune și ne-a zis să fim concentrați”

Iată 7 idei expuse de Iulian Cristea:

1. ”Este un cantonament obișnuit, cu care noi suntem obișnuiți. Sperăm ca în prima etapă să arătăm foarte bine. N-am numărat câte cantonamente am adunat, dar sper să mai prind multe de acum înainte”

2. ”Am prins un cantonament la Gaz Metan, cu domnul Leo Grozavu, am rămas la Mediaș în cantonament, era zăpadă mare și avem noi un dig în spate, pe Târnava, alergam de n-am mai putut. S-au schimbat antrenamentele mult, acum faci mai mult cu mingea pe teren, posesie, jocuri tactice”

3. ”Îmi doream foarte mult că o să ajung fotbalist, dar nu mă gândeam la FCSB și Rapid. Îmi doream să ajung la forțele României, însă nu mă gândeam așa departe. Mă gândeam doar la Mediaș. M-a împins de la spate ambiția! Am muncit de mic și mi-am dorit să ajung cât mai sus”

133de partide a adunat la FCSB, 9 goluri și 4 assist-uri, în patru ani și jumătate

4. ”Presiune e tot timpul. Și la Mediaș, când eram copil, și la FCSB, și la Rapid. Acolo (la FCSB) e altă atmosferă, altă mentalitate, sunt mai mulți factori. Pot spune că mă simt mai bine aici, sunt mai liniștit. Și la FCSB m-am înțeles bine cu toți antrenorii, colegii, n-am avut conflicte cu nimeni și cu domnul Gigi Becali m-am înțeles foarte bine”

5. ”Ne gândim mult la titlu, să nu mai facem pași greșiți. Suntem o familie la Rapid, sper ca acest grup să reușească. E o distanță mare, dar recuperabilă”

9meciuri și un gol a adunat Cristea pentru giuleșteni

6. ”Dan Șucu a venit la hotel, ne-a salutat, doar gânduri bune și ne-a zis să fim concentrați pe ceea ce avem de făcut”

7. ”Eu la Euro 2024? Rămâne de văzut. Important e să fiu sănătos, să încep să joc, să am evoluții bune. Dacă voi juca bine, de ce nu?! Dacă selecționerul va avea nevoie de mine, mă bucur, dacă nu, asta a fost”

Orice jucător care vine e primit cum se cuvine, sperăm să se integreze foarte bine toți patru. Nu știu dacă mai vine cineva de la FCSB. Djoko a stat trei luni la FCSB, putem spune că a venit de la CFR Cluj aici.

Iulian Cristea, fundaș Rapid

Cei tineri sunt motivați de Drăgușin, sper să reușească, este un copil tânăr, a crescut mult. Eu nu mai unde să prind un transfer așa, dar cei tineri, talentați, pot face pasul. Depinde de ei cât de mult doresc să reușească.

Iulian Cristea, fundaș Rapid

VIDEO Iulian Cristea, interviu din Antalya: ce spune despre ultimele transferuri ale Rapidului + cum comentează trecerea lui Drăgușin de la Genoa la Tottenham

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Prima reacție a lui Adrian Mutu după durerea pricinuită de moartea mamei: „Încerc să mă echilibrez”. Ce decizie a luat „Briliantul”: când revine în antrenorat

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Cum a fost când noua achiziție din SuperLiga a dat mâna cu Maradona, apoi cu Mourinho: „Diego a venit cu tancul la meci!”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (12)
John.Wick
John.Wick  •  12 Ianuarie 2024, 13:33
Postat de gicab pe 11 Ianuarie 2024, 09:40

După ce părăsesc fecefecesebe toți dau cărțile pe față despre cloaca de la fecefecesebe

Doar că nici unul n-a ajuns sculă pe unde a plecat. Din ăia dați afară, zic.

BindenDanDat
BindenDanDat  •  11 Ianuarie 2024, 16:32
Postat de istet10 pe 11 Ianuarie 2024, 14:38

Aristrocratii aia au origini indiene?

Bingo!

istet10
istet10  •  11 Ianuarie 2024, 14:38
Postat de BindenDanDat pe 11 Ianuarie 2024, 09:32

Vei fi liniștit pana vei fi alergat pe șine. Iar apoi, te vei liniști. Și daca nu te vei liniști, te vor liniști Aristocrații care te-au alergat pe șine.

Aristrocratii aia au origini indiene?

Vezi toate comentariile (12)
Comentează